Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Crystal Palace – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United jagar andra raka segern i Premier League och tredje raka totalt när laget imorgon ställs mot Crystal Palace i London. Motståndaren Palace jagar andra raka hemmasegern och tredje i rad utan förlust.

Det är veckoomgång i Premier League och United spelar den tevesända matchen på onsdagen. Avspark 21.00.

Manchester United

United har nu åtta raka utan förlust i alla turneringar och fem segrar på de matcherna. Tyvärr ser det inte lika bra ut i Premier League med bara två segrar på de nio senaste. Framför allt är det målskyttet som har svikit, United har bara gjort fler än ett mål i en ligamatch sedan september. Då kan det passa lämpligt med match mot försvarssvaga Crystal Palace.

Vi har inte fått någon ny information om Luke Shaw och räknar med att han är fortsatt otillgänglig. Mkhitaryan och Smalling missar veckans matcher men kan vara tillbaka mot Sunderland på annandagen eller senast mot Middlesbrough på nyårsafton.

United saknar också Valencia, som är avstängd, imorgon.

Enligt Manchester Evening News fotograferades 20 spelare när United reste till London tidigare idag. Anthony Martial var inte en av dem. Det kan förstås hända att Martial missades av kameran. Utgångstipset får ändå vara att han inte är med.

Young vikarierade som högerback senast Valencia saknades. Det är ett alternativ imorgon. Det andra är att Darmian byter kant och att Blind går in som vänsterback. Fosu-Mensah borde starta som högerback men kommer inte göra det. Spontant gissar jag på Darmian och Blind som ytterbackar.

De Gea, Jones och Rojo förutsätter jag spelar från start.

Embed from Getty Images

Efter matchen mot West Brom är det långvila inför julperioden. Således finns det ingen anledning att vila spelare imorgon. Därmed Carrick, Herrera och Pogba på mittfältet. Det går dock att argumentera för att Mata ska in och luckra upp Palaces svaga försvar.

I Mkhitaryans och Martials frånvaro är det öppet om platserna bredvid Zlatan. Alternativ finns i Rooney, Mata, Rashford, Lingard och även Young. Det är svårt att veta hur Mourinho resonerar där. Rashford och Lingard är närmast Martial och Mkhitaryan i spelstil men Rooney och Mata är tvivelsutan i bättre form.

Jag skulle gissa på Mata och Rashford. Det skulle i så fall säga mycket om hur Mourinho ser på Rooney.

Möjlig startelva (4-3-3): De Gea; Darmian, Jones, Rojo, Blind; Herrera, Carrick, Pogba; Mata, Ibrahimovic, Rashford

Crystal Palace

Palace har två raka utan förlust via 3-0 hemma mot Southampton och 3-3 borta mot Hull. Dessförinnan hade laget sex raka förluster. Det ger en position endast tre poäng över strecket.

Morgondagens motståndare är enkla att analysera. Bara toppkvartetten har gjort fler mål än Palaces 27 och bara tre av de fyra sämsta har släppt in fler mål än Palaces 29. Som en jämförelse har Palace gjort sju fler än United och släppt in tretton färre.

De tre senaste har de gjort tio mål. De har 20 insläppta de sju senaste.

Enligt Alan Pardew beror den undermåliga defensiven på otur och den fina offensiven på skicklighet.

Vi har gjort tio mål på tre matcher men givetvis behöver vi täppa till där bak,” sa Pardew på dagens presskonferens. ”Kanske var Southamptonmatchen måttstocken vad gäller defensivt spel och vi behöver reproducera det mot ett Man United-lag som har hittat lite form.

Försvararna som är här har varit försvararna de senaste tre åren. Det är inte så att det är någon ny där, de har gjort ett briljant jobb tidigare. Ibland handlar det lite om självförtroende och tur här och där.

Pardew har också passat på att varna förbundskapten Gareth Southgate att det kan vara ”ett stort misstag” om Wilfried Zaha inte får chansen i landslaget. Zaha förväntas annars välja spel för Elfenbenskusten. Givetvis tänker Pardew enbart på den engelska fotbollen och inte ett dugg på att Palace förlorar Zaha till afrikanska mästerskapen om Zaha väljer Elfenbenskusten.

Embed from Getty Images

Inför matchen mot United dras Pardew med en lång skadelista och han har dessutom Jason Puncheon avstängd. Ingen av spelarna som var ute senast förväntas vara tillbaka nu. Bortsett från Puncheon är det rimligt att förvänta sig att Pardew väljer samma startelva som senast. Troligen går Puncheons plats till Cabaye men Pardew skulle också kunna välja Fraizer Campbell, som var poängräddare senast. Lee Chung-Yong är också ett alternativ.

I Palace är det framför allt Wilfried Zaha som United ska se upp med. Yttern fortsätter att visa att det fanns en anledning till att Sir Alex Ferguson köpte honom. På de sju senaste har Zaha levererat två mål och fem assists. United måste också hålla koll på Christian Benteke.

Möjlig startelva (4-2-3-1): Hennessey; Kelly, Dann, Delaney, Ward; McArthur, Ledley; Zaha, Puncheon, Townsend; Benteke

Historik

Senast Manchester United mötte Crystal Palace dansade Alan Pardew.

Sedan gjorde Jesse Lingard mål och United vann FA-cupen.

Den segern hade inte alls varit lika rolig om inte Pardew hade dansat.

Under Premier League-eran har United fyra segrar och tre oavgjorda mot Crystal Palace på Selhurst Park. Inkluderat hemmamatcher är det 11-3-0 i Uniteds favör i Premier League.

Matchfakta

Crystal Palace
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 16
Tid: Onsdagen den 14 december 2016, 21.00
Plats: Selhurst Park, London
Domare: Craig Pawson
• assisterande: Long, Holmes
• fjärde: Attwell
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: Mkhitaryan (fot, 26 december)
Smalling (tå, slutet december)
Tveksamma: Shaw (skada)
Avstängda: Valencia (en match)
Position: 6:e | 6-6-3 | 20-16 | 24
Borta:5:e | 3-2-2 | 9-10 | 11
Bästa målskytt: Ibrahimovic (8)
Disciplin: 36 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V24/11FeyenorrdHEL4-0 
O27/11West HamHPL1-1 
V30/11West HamHLC4-1 
O4/12EvertonBPL1-1 
V8/12ZoryaBEL2-0 
V11/12TottenhamHPL1-0 

Crystal Palace

Skador: Benteke (knä, slutet januari)
Mandanda (knä, mitten januari)
Rémy (lår, inget datum)
Sako (muskel, inget datum)
Souaré (benbrott, april)
Tomkins (ljumske, inget datum)
Wickham (knä, augusti)
Tveksamma:
Avstängda: Puncheon (en match)
Position: 15:e | 4-3-8 | 27-29 | 15
Hemma:18:e | 2-1-4 | 11-10 | 7
Bästa målskytt: C Benteke (8)
Disciplin: 34 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F29/10LiverpoolHPL2-4 
F5/11BurnleyBPL2-3 
F19/11Manchester cityHPL1-2 
F26/11SwanseaBPL4-5 
V3/12SouthamptonHPL3-0 
O10/12HullBPL3-3 

United mot Palace

Totalt:  4932-10-790-44
Premier League:  1411-3-026-4
Borta:  2010-6-432-24
SENASTE MÖTENA
V2015-05-09BPL2-1 
O2015-10-31BPL0-0 
V2016-04-20HPL2-0 
V2016-05-21NFA2-1[1]
[1] Efter förlängning.

 

SENASTE BORTAMATCHER
O2005-03-05BPL0-0 
V2014-02-22BPL2-0 
V2015-05-09BPL2-1 
O2015-10-31BPL0-0 

Domare: Craig Pawson

 M
PL 2016/17:1134101
PL 2015/16:2888115
PL totalt:71223559
Snitt (2015-17): 3,130,050,030,15
Alla domare 2015/16: 3,210,070,100,24
 MVOF
Dömt United:8620
Dömt Palace:13724
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).