Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Tottenham Hotspur

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde i söndags en bra hemmamatch mot Tottenham Hotspur och vann välförtjänt med 1-0. Henrikh Mkhitaryan blev matchvinnare med ett mål som verkligen andas Manchester United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 7

Tvingas göra flera räddningar under matchen. Samtliga är räddningar som han ska göra.

Antonio Valencia: 6,5

Varnad. Är under sin medelnivå för säsongen, nosar trots det på ett bra betyg. Fyller på hyggligt offensivt och sköter defensiven.

Phil Jones: 8

Ännu en dominant insats av mittbacken. Läser spelet bra (!) och är dominant i det fysiska spelet. Tidigare har jag alltid haft känslan att Jones nästa misstag bara är en sekvens bort. Så känns det inte nu och just nu är det hans plats att förlora. Det enda minuset och det faller egentligen inte enbart på Jones är att motståndarna fortfarande väldigt enkelt kommer till bra lägen på fasta situationer. I söndags räddas United av att Wanyama missar grovt i fritt nickläge.

Marcos Rojo: 7,5

Det mesta jag skrev om Jones appliceras också på Rojo. Till skillnad från Jones känner jag mig emellertid inte lika trygg med Rojo. Fortfarande har han någon sekvens varje match där han kommer snett. Totalt är Rojo dock den överlägset mest förbättrade spelaren i laget.

Matteo Darmian: 6

Har defensiva problem vid något tillfälle men är annars solid bakåt. Offensivt tillför han väldigt lite och det förklarar möjligen att Martial har så stora problem med formen. Frågetecknet i startelvan.

Ander Herrera: 8

Utbytt 90+6. 1 assist. Uniteds kanske bästa spelare den här säsongen och i mitt tycke bäst på planen i söndags. Skapar målet med en briljant passning till Mkhitaryan. Den stora prestationen i samband med målet är ändå brytningen precis innan. Men är det Herrera som måste bort från startelvan om Mata, som är den bättre spelaren, ska in?

Michael Carrick: 7

Står på rätt plats, vinner bollar, håller bollen inom laget och dikterar spelet. Utan att synas. Som det ska vara, alltså.

Paul Pogba: 7

Varnad. Visar att han ska vara förstaval som frisparksskytt med en frispark som verkligen förtjänade att gå in. Ska kanske avsluta bättre på läget i början på matchen. En kan också där välja att fokusera på det positiva i att vi har en mittfältare instormande i boxen.

Henrikh Mkhitaryan: 8

Utbytt 76. 1 mål. Varnad. Snabbare med boll än utan, var det flera som sa till mig efter matchen. Den snabbheten ger Mkhitaryan en, i det här laget, unik kapacitet att driva bollen framåt (Pogba har förmågan att gå framåt med bollen men inte alls samma snabbhet, varvid effekten inte blir lika markant). Gör sitt mål briljant.

Kanske är Mkhitaryans form de senaste veckorna en effekt av att Mourinho har hanterat honom rätt. Kanske har bänkningen bara kostat oss. Oerhört surt att tappa Mkhitaryan i denna form.

Zlatan Ibrahimovic: 6,5

Inte lika central som vi är vana att se. Bara två avslut, till exempel. Ändå ett bra alternativ som bollvinnare och bollhållare längst fram. Är också involverad i många av de bästa chanserna som United skapar. Har en del i målet då vägen fram inte hade varit så rak för Mkhitaryan om Spursförsvaret inte hade varit tvingade att tänka på att ta bort Zlatan.

Anthony Martial: 6

Utbytt 72. Glimrade till vid vissa tillfällen. Har dock inte greppat chansen han fick efter den fina insatsen mot West Ham. United behöver två snabba offensiva yttrar som levererar och behöver därmed Martial i form.

Marcus Rashford: n/a

Inbytt 72. Blev vid ett tillfälle bortgjord på exakt samma sätt som mot Arsenal. Det visar att Rashford har myket att lära om han ska vara användbar i en roll med stort ansvar. Personligen tycker jag emellertid att det är bättre att han arbetar på de offensiva egenskaperna och inte används så att han hamnar ensam mot en yttermittfältare.

Eric Bailly: n/a

Inbytt 85. Spelade för kort tid för att bedömas.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt 90+6. Utbuad av publiken på Old Trafford. Skamligt.

Res med oss till Manchester!