Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter WBA – United 0-2

United tog i går en viktig seger genom att vinna med 2-0 borta mot West Bromwich Albion. Målen gjordes, inte oväntat, av Zlatan. Den långe från Rosengård är nu uppe i imponerande 16 mål för United denna säsong och har på senare tid kompenserat fansen för de matcher han gick utan att göra mål tidigare i höst.

Embed from Getty Images

Zlatan bra…

Efter några kostsamma missar mot främst Stoke och Burnley har Zlatan på sistone varit instrumental för det faktum att United nu har tre raka segrar i PL. I de två senaste matcherna har han gjort direkt avgörande mål och egentligen har hans spel under hela säsongen varit bra.

Målen i går var riktiga klassmål. 0-1 efter fem minuter var en fröjd att skåda. Valencias långa pass, Lingards fina löpning och väl avvägda pass samt Zlatan vackra nick i Fosters vänstra hörn. 0-2 efter 55 minuter skapade svensken helt på egen hand. Han chippade bollen förbi två spelare och sköt, via Dawson, in bollen i Fosters långa hörn. Efter detta mål kändes segern aldrig ohotad.

Många menar att Zlatan gick hårt åt Dawson i luftduellen i 24 minuten. Gult kort var korrekt, men att skrika efter mer är inget annat än rent dravel.

Totalt sett är Zlatan den spelare som sedan 2002 (Ruud van Nistelrooy) gjort mest mål vid detta skede av säsongen. För en 35-åring är detta, minst sagt, imponerande. Särskilt sett till att han spelar i ett nytt lag och en ny liga.

Embed from Getty Images

…men glöm inte Carrick

Visst har Zlatan varit instrumental för Uniteds fina form, men glöm för all del inte den fenomenale Carrick. Det är ingen överdrift att påstå att han är en av Sir Alex Fergusons bästa värvningar. I tio års tid har han mer eller mindre varit central på United mittfält och hans insatser denna säsong, bakom Herrera och Pogba vittnar om hur viktig han är. Enkelt uttryck vinner United mycket oftare när engelsmannen är med i startuppställningen. Förvisso gör han kanske inte lika många assist eller mål längre, men han fina positionsspel och lugna uppträde ger detta lag en ryggrad som så tydligt saknas när han inte är med. I går hade han 92 % i korrekta pass och under de sista tio minuterna gjorde han några fina brytningar och visade på sin fina förmåga att läsa spelet.

Embed from Getty Images

Det defensiva spelet, domaren och Uniteds fans

United uppträdde i går disciplinerat och WBA hade egentligen bara ett skott mål (Brunt i första halvlek). I övrigt hade Olsson (vid hörna i den elfte minuten) och Rondón (på inlägg från Phillips i den 31 minuten) de bästa chanserna för hemmalaget. Herrera, Pogba och Lingard hjälpte förtjänstfullt till i defensiven och hemmalaget tio skott mot mål gick, som tidigare påpekats, bara ett på mål

I undertecknads ögon gjorde domaren, Anthony Taylor, en god insats. Efter flera veckor av tveksamma insatser från domarna var det befriande med en god insats. Incidenten mellan Rojo och Rondón i den 64 renderade i gult kort för båda, fullt korrekt. Förvisso kan diskuteras om Rondón borde ha ytterligare ett kort minuten senare när han tycktes stämpla Rojo, men detta var en av få punkter som domaren kan kritiseras för.

Till sist skall Uniteds bortafölje hyllas rejält. Det var underbart att höra hur de manade på sitt lag i 90 minuter. Hyllningen och stöttningen till Fletcher och Fellaini värmde rejält. Snyggt var också att några av spelarna efter matchen gav bort sina tröjor till fansen.

Res med oss till Manchester!