Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Twice the name

Embed from Getty Images
Patrik Eriksson-Ohlsson är ett av de lustigare dubbelnamn jag känner till i fotbollsvärlden. Två -sonnamn alltså. Eric Djemba-Djemba låter mer som att det är på låtsas, lite som att Patrik skulle heta Patrik Eriksson-Eriksson (vilket skulle vara fantastiskt).
Det kryllar inte av dubbelnamn i Uniteds värld.
Förutom den självklare kameruanen är det svårt att hitta ens en handfull. Alla “da” och “de” och “van” och “van der” räknas förstås inte eftersom de bara klargör det “riktiga” efternamnet.
Men på senare år har de gjort en oväntad comeback. Efter Djemba-Djemba och Sylvan Ebanks-Blake har United jobbat in både Timothy Fosu-Mensah och Vennegoor of Hesselink-wanna-ben Cameron Borthwick-Jackson i en startelva. I England använder man fortfarande bindestrecket medan man i Sverige till slut tagit bort det och därmed underlättat för noggranna journalister.
Ni vet vart jag är på väg.
Apropå Sverige och dubbelnamn står det tydligen inte på förrän vi för första gången i Manchester Uniteds historia har två svenskar från start i en ligaelva. Victor Nilsson Lindelöf – det duger, i jämförelse med Eriksson-Ohlsson är det rentav magnifikt – ska bytas mot x antal tiomiljonerseurosedlar och ta en plats i Uniteds rehabrum speciellt utformat för mittbackar.
I går gjorde han enligt gamle VSK-polaren Robin Blommé sin sista match i Benfica.
Och nästa vecka är han således i Manchester om man ska tro portugisisk press. Landsmannen från Malmö säger att “whatever he choses it will good for him” vilket kan vara ett så diplomatiskt svar att det skulle kunna definiera själva uttrycket diplomati. Vad bloggen tycker om “Vigge”, som har samma moderklubb som ingen mindre än Pontus Kåmark som ju som bekant gjort mål mot United, återkommer vi till. På uppstuds skulle mitt svar bli att “han har potential, men har en bit att vandra. En stor fördel är hans dubbelefternamn, för där verkar Manchester United 2.0 vara fast beslutet att fortsätta på den inslagna vägen. All credd till att han tatuerat in en bild av kronprinsessan också, tyder på stor självdistans“.
Att Västerås SK kan bli en maktfaktor i svensk fotboll i och med en monsteraffär skulle inte göra ont i dessa AFC-tider.
“Vigge” – jag kommer nog att ha problem att kalla honom det – är en av Jorge Mendes klienter. En Mendes vs Raiola-match skulle vara intressant. (I alla fall på planen, en fistfight mellan de två tror jag Mino skulle fixa utan problem. Fram tills den lömske Jorge liggande tar fram sin gyllene pistol ur benhölstret och skjuter sin segerdansande kombattant i ryggen.) Jag skulle nog hålla slipsens elva som knapp favorit.
ska%cc%88rmavbild-2016-12-22-kl-13-36-21