Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Mkhitaryan och Bailly tillgängliga, Schneiderlin vill och får lämna; safe standing

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför annandagens Premier League-match mellan Manchester United och Sunderland. Managern säger att Luke Shaw är den enda skadade spelaren, även om han inte specifikt nämner Mkhitaryan.

Vidare bekräftas att Schneiderlin har bett om att få byta klubb och att han inte kommer att stoppas. Samtidigt har West Brom bekräftat att de har kommit med ett bud på den franska mittfältaren.

Om att vara Unitedmanager:För mig var det enkelt. Svårt jobb men enkelt att känna sig hemma. Enkelt att känna sig bra i klubben. Jag kände mig bra direkt. Fem eller sex månader här men jag känner mig hemma. Givetvis är förväntningarna höga, resultaten upp och ner. Vi är i en position som inte är den position vi vill vara i. Men jag har passion.

Pratade du med Moyes i förväg?Nej. Jag pratade inte med många. Och David var ingen jag pratade med. När du har Manchester United och du är i en annan klubb kanske du tänker två gånger men om du inte har någon klubb är det inget att tänka på. Jag funderade på varför klubben de senaste tre åren hade problem, jag försökte svara på det. Men jag behövde inte tänka på att komma till United.

Svårt att komma direkt efter Sir Alex Ferguson?Egentligen inte. Jag var i en annan klubb. När jag är i en klubb tänker jag bara på den klubben, jag förlorar inte tid genom att tänka på annat. Det jag visste var Premier Leagues utveckling. Perioder med dominans tillhör det förflutna.

Har Schneiderlin sagt till dig att han vill lämna?Ja. Ett fantastiskt proffs. Fantastisk kille. Väldigt ärlig, väldigt öppen. Och han har öppnat sitt hjärta ett par gånger.

Mitt svar är enkelt, spelar han regelbundet hos mig har jag rätt att säga: ’inte en chans’, om han inte spelar regelbundet har jag ingen rätt att säga till en spelare som vill vara lycklig att ’du går ingenstans’. Så mitt svar var att om budet är rätt och vår styrelse tycker att budet är ett bra bud i relation till en väldigt bra spelare som Morgan så skulle jag inte stoppa honom.

Mer om Schneiderlin och ett bekräftat bud från West Brom nedan.

Hur är United mot andra klubbar?Jag gillar inte att jämföra. Ni känner mig, när jag lämnar klubbar stänger jag dörren och önskar klubben lycka till. Jag vill inte gå i den riktningen. Det jag kände här var folk med öppna armar. Ägarna och styrelsen vet vad de vill. De har stor erfarenhet, lugna och pragmatiska, de ger mig bra förutsättningar att arbeta.

Skulle det vara bra med fler målskyttar som avlastar Zlatan? ”Det är inget problem för mig. Jag är glad för [Zlatan] för vissa kunde tänka en skyttekung men inte längre vid 35. Men 35 för honom är som 25. [Franska ligan] är som Premier League för honom. Han gör mål, han spelar bra. Han vill sluta sin karriär på topp. Han slutar inte i Amerika eller Kina, han slutar på toppen. Hans statistik är bra men kan förbättras. Inga straffar heller, vilket är otroligt, de flesta skyttekungarna gör många straffmål.

Om spelschemat:Den tuffa perioden är för vissa klubbar, inte för alla. Om du analyserar spelprogrammet ser det ut som att matcherna har valts för att ge vissa klubbar vila och skapa problem för andra. Vi är vana vid det för vi är i Europa League och Europa League skapar mer problem. Det är svårt, så för oss är det mer av detsamma.

Om skadeläget:Det är bra för oss att ha alla tillgängliga, förutom Luke Shaw och han är inte långt borta. På mittbackspositionen har vi alla, Smalling är tillbaka, Bailly är tillbaka. Jones, Rojo och Blind är okej. Det är en bra position att ha stabilitet i alternativen.

West Brom bekräftar bud på Schneiderlin

Inga pengar tillbaka på att gissa att Morgan Schneiderlin kommer att lämna Manchester United i januari. Everton har setts som favorit att landa mittfältaren men även West Bromwich Albion är intresserade (här kan det antas att det är en stor fördel för Schneiderlin att Darren Fletcher och Jonny Evans hann lämna United innan Schneiderlin kom).

West Broms intresse bekräftades idag av manager Tony Pulis: ”Jag vill inte säga något mer än att bekräfta vårt bud. Vi måste vara rättvisa mot Manchester United och spelaren.

Enligt BBC ska West Broms bud vara på 13 miljoner pund. En kan nog anta att United önskar närmare 20 miljoner pund för Schneiderlin. Press Association tror dock att budet är på 18 miljoner pund.

United går i bräschen för safe standing

Vi får ytterligare en indikation på att safe standing är på väg. Detta då Manchester United har frågat sina säsongskortsinnehavare om safe standing. Det mesta tyder på att United är den första klubben som formellt frågar supportrar om safe standing. United undrar dels om supportrarna vill ha safe standing och dels var på Old Trafford de skulle föredra ståplatser.

Läs mer på BBC.

Mata årets Unitedspelare

Manchester United Disabled Supporters Association delar varje år ut pris till kalenderårets bästa Manchester United-spelare. I år var det Juan Mata som fick priset.

Den här dagen 2006…

…slog Paul Scholes till. Och visade därmed att dan före dan alltid är bättre när det spelas Premier League-fotboll.

Ett av de bästa målen!

Men i år är det en hel vecka utan Premier League-fotboll inför julen. Kan ju nästan ställa in hela julen om det ska vara på det viset. Mer fotboll åt folket!

Dan före julafton 2006 vann United med 3-0 mot Aston Villa. Förutom Scholes kanon så gjorde Ronaldo två mål. Sedan vann United mot Wigan och Reading i mellandagarna, samtidigt som Chelsea (and you’ll never win three in a row) tappade poäng mot Reading och Fulham. Därmed kopplade United det avgörande greppet om ligatiteln.

Mourinho are you listening,
You better keep our trophy glistening,
Cause we’ll be back in May, to take it away,
Walking in a Fergie wonderland.