Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: United skadefria; Zlatan månadens spelare; nya Schneiderlinrykten

José Mourinho höll på fredagen presskonferens inför morgondagens FA-cupmatch mot Reading. Han pratade också med MUTV i en intervju.

Skadeläget:Det är noll skador. Noll skador. Vi har 27 spelare och noll skador. Under säsongen har vi aldrig haft stora, stora problem med det. Vi har haft den normala mängden skador som händer hela tiden men för tillfället har vi noll. Vi har alla spelare tillgängliga förutom Bailly, som är på afrikanska mästerskapen.

Lagnyheter:Ja, vi måste vila spelare. Några spelare de behöver lite vila. Många spelare de behöver spela. Många spelare förtjänar att spela. Jag litar på dem alla. […] Några kommer säga att vi gör det för att vi det är ett Championshiplag men Reading är bättre än några Premier League-lag.

I MUTV bekräftar Mourinho att Sergio Romero och Wayne Rooney kommer att starta imorgon.

Om Schneiderlin och Memphis:Deras situation är densamma. Jag kommer att låta dem lämna, klubben kommer att låta dem lämna om det rätta budet kommer. För tillfället har det inte kommit. Är det en bra situation? Nej. För tillfället tänker jag inte på dem som alternativ. Normalt sett skulle de ha varit aktuella för morgondagen och de är inte det, för vi väntar på något som för några veckor sedan såg ut som 100 procent och just nu ser ut att vara noll procent. Vi har inga bud som är nära.

På en följdfråga om det bara är permanenta transfers som är aktuella nickar Mourinho utan att säga något.

Om Schweinsteiger:Han är uttagen igen. Så han kan starta, han kan vara på bänken. Han är ett alternativ för oss, det är det bästa sättet att beskriva det på. Han jobbar bra, aldrig skadad. Han var sjuk förra veckan.

Mer Schweinsteiger:Om en spelare inte spelar kan jag inte stoppa spelaren att lämna om budet är rätt. Bastian har spelat några minuter mot West Ham, inte mer. Men han vill stanna, stannar han är han ett alternativ. Därför är han uttagen inför morgondagen. Han har varit med [i truppen] i tre eller fyra matcher. Han väntar på sin möjlighet att spela och januari är en bra möjlighet för det.

Om Jaap Stam:Jag är väldigt respektfull mot alla spelare som har skapat historia i min klubb. Jag hade den känslan i varje klubb och Man United är inte annorlunda. Alla vet hur Jaaps historia i den här klubben är. Det är säkert att han kommer att få ett fantastiskt mottagande av fansen. Men jag tror att han föredrar att jag pratar om honom som manager och inte som spelare.

För som spelare vet alla. Som manager vet inte alla. Jag måste säga det jag känner. Ett lag som spelar som Reading, då måste managern vara väldigt bra. Så jag tycker att det är den bästa komplimangen jag kan ge honom. Efter att ha analyserat några av Readings matcher, sättet de spelar fotboll, sättet de är positiva, managern måste vara väldigt bra.

Två cupmatcher, sedan Liverpool:Veckan är bra om vi vinner. I FA-cupen tycker jag att vi inte behöver åka till Reading [och spela omspel]. Det skulle inte vara bra för oss. Det skulle vara ännu värre om vi förlorade och åkte ut direkt. Vi måste försöka vinna. Sex raka segrar i ligan, viktigt ja. Vi behöver poäng och har tagit 18 på kort tid. Nu är det Reading och Hull City i semifinalen. Semifinalen i ligacupen är viktig för oss också. Vi är i en bra situation med alla spelare tillgängliga och ser fram emot de här hemmamatcherna i cuperna och sedan har vi Liverpool, men Liverpool är långt framåt.

Om De Gea:Jag tycker att när en målvakt är säsongens spelare är det för att något är fel. Jag skulle älska att målvakter erkännas, att de [vinner individuella priser]. För målvakter är de här ensamma killarna med en annan tröja. När de spelar fantastiskt glömmer alla, när de gör ett misstag kommer alla ihåg. Det är därför jag kramade David efter matchen. Ingen räddning, Antonio mål, inga tre poäng.

Men verkligheten är att när målvakten flera säsonger i rad är bästa spelare så är något fel. Förhoppningsvis är han inte säsongens spelare den här säsongen. Men förhoppningsvis fortsätter han göra viktiga räddningar, som i senaste matchen.

Mourinho för videobedömning

José Mourinho har också pratat med Fifas hemsida. Manchester Uniteds manager säger bland annat att han är för en utökning av fotbolls-VM till 48 lag.

Han pratar också om videodomare: “Vi alla behöver det. Proffs kan inte vinna eller förlora matcher och titlar på grund av en vägran att utvecklas. Sponsorer, ägare och investerare måste känna att teknologin är där. Också, domare framför allt behöver och förtjänar skydd. De behöver teknik för att hjälpa dem, skydda dem och stötta dem.

Enligt Mark Ogden på ESPN håller Premier League just nu på med test för videodomare. Detta med en intention att det ska införas till säsongen 2018/19.

Rooney tränade igår

Manchester United släppte igår träningsbilder. Det mest notabla var att Wayne Rooney medverkade på träningen. Luke Shaw syntes inte till på träningsbilderna men det kan tänkas att han helt enkelt inte fångades på bild.

Zlatan månadens Unitedspelare

Zlatan Ibrahimovic utsågs till december månads Manchester United-spelare.

Johnstone lycklig

Sam Johnstone är lycklig sedan han har säkrat en lånesejour i Aston Villa.

Fonte lämnar in transferbegäran

Southamptons mittback José Fonte har lämnat in en formell transferbegäran. Det bekräftar Southamptons fotbollsdirektör Les Reed enligt Guardian. Fonte har tidigare kopplats samman med Manchester United men enligt Manchester Evening News ska det inte vara aktuellt nu.

Schneiderlins farväl kommer närmare

Att Morgan Schneiderlin kommer att lämna United i januari förefaller vara självklart. Det handlar bara om att Schneiderlin ska hitta en klubb han gillar som också är beredd att betala det United kräver.

Enligt Liverpool Echo ska Schneiderlin komma allt närmare en flytt till Everton. Guardian rapporterar samtidigt att Everton ska planera ett nytt bud på mittfältaren.

BBC menar dock att ingenting är klart. Fler än fem klubbar ska vara intresserade av mittfältaren, däribland Everton.

Memphis för dyr

Schneiderlin verkar vara på väg bort. Däremot ser det svårare ut för Memphis Depay. Enligt Telegraph är kombinationen av övergångssumma som United kräver och lön som Memphis kräver avskräckande för intresserade klubbar. United ska begära 20 miljoner pund för spelaren medan Memphis har en veckolön på 90 000 pund.

Ska det bli någon flytt för Memphis i januari kan det krävas att United lättar på sina krav och går med på att låna ut honom. Skulle Memphis imponera på lån skulle han sannolikt vara enklare att sälja i sommar. Men José Mourinho var tydlig med att endast Sam Johnstone skulle försvinna på lån i januari, så det krävs i så fall att United ändrar sig.

Nej, Evra kommer inte

Telegraph säger (artikeln länkad ovan) att United inte är intresserade av att värva Patrice Evra i januari. Det gör även Andy Mitten för ESPN. Evra vill till United, det kan vi vara säkra på, men United vill tyvärr inte ha Evra.