Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Oliver dömer på söndag; Zlatan och Pogba i reservlaget

Premier League har meddelat att Michael Oliver kommer att döma matchen mellan Manchester United och Liverpool på söndag. Oliver får Beswick och McDonough som assisterande domare och Pawson blir fjärdedomaren som får i uppgift att be Jürgen Klopp lugna sig.

Oliver har gjort 22 Unitedmatcher (9-6-7). Senast vi hade honom var i 1-1-matchen borta mot Everton. Den här säsongen har han också dömt förlusten borta mot Watford.

Liverpool har haft Oliver 26 gånger (12-8-6). Den här säsongen har han dömt laget fyra gånger, vilket har resulterat i fyra segrar för Liverpool: 4-3 borta mot Arsenal, 2-1 borta mot Swansea, 6-1 hemma mot Watford och 4-1 hemma mot Stoke på annandagen.

Matchen på söndag blir andra gången som Oliver dömer United mot Liverpool. Första gången var också på Old Trafford. Det var den fina 3-1-segern i september 2015, då Anthony Martial gjorde debut.

Zlatan och Pogba i Fifas världslag

Den föga respekterade organisationen Fifa har, tillsammans med den internationella spelarföreningen Fifpro, delat ut priser i veckan. Världens bästa spelare och världens bästa tränare har utsetts.

Claudio Ranieri prisades som bästa tränare, för sin bedrift att göra den engelska mästaren Leicester till en nedflyttningskandidat.

Cristiano Ronaldo utsågs till bästa spelare, före Lionel Messi.

Som landslagskaptener fick Ronaldo och Messi lägga röster och de två mupparna valde att enbart lägga röster på lagkamrater. Enbart det bör vara skäl till att underkänna priset.

Den engelska landslagskaptenen Wayne Rooney gjorde Ronaldo en tjänst då han taktiskt valde att inte rösta på Messi. Här i Mussborgen har vi dock svårt att acceptera att Rooney röstade på Luis Suárez.

Däremot får vi medge att det var stor humor av Rooney att rösta på Jamie Vardy. Nästa år hoppas vi att han röstar på Jamie Oliver.

I samband med att världens bästa spelare utsågs valdes också ett världslag. Förstalaget innehöll inga Manchester United-spelare och underkänns därmed.

I reservlaget, som presenteras på Fifpros hemsida, tog både Paul Pogba och Zlatan Ibrahimovic plats. David de Gea utsågs till världens tredje bästa målvakt. Inga Unitedspelare varken i fjärdelaget eller femtelaget.

Statistiskt hör både Pogba och Zlatan hemma i förstalaget. Förstås.

48 lag i VM 2026

Fifa har idag tagit ett stort kliv mot landslagsfotbollens död, då de har beslutat att det ska vara 48 lag i VM 2026.

Den här dagen…

…1995 skrev Andy Cole på för Manchester United.

…2006 skrev Patrice Evra på för Manchester United.

Tyvärr finns det ingenting som tyder på att Patrice Evra kommer skriva på för United i år.