Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Hull 2-0

Embed from Getty Images

Vi bjöds denna tisdagskväll på en halvljummen och relativt avslagen match i första mötet mellan United och Hull i ligacupsemifinalen. Det blev slutligen en bekväm resa mot segern för United även om 2-0-målet satt långt inne. Nu väntar returmöte på KCOM Stadium den 26:e januari, där Hull behöver hämta ikapp tvåmålsunderläget United skaffade sig idag.

Svag första halvlek

Det var som sagt inte någon vidare match vi fick beskåda på Old Trafford. United var, framförallt under första halvlek, inte tillräckligt kreativa. Antingen var det kreativiteten som saknades eller så var det tvärtom. För stundtals överarbetades situation på situation. Det trampades på bollen ett par extra gånger innan de avgörande besluten togs, vilket gjorde att Hulls försvar kunde stå emot de allra värsta bombardemanget under första halvlek.

Embed from Getty Images

Trots den tempofattiga första halvleken skapades det ändå chanser. Åt båda håll. United hade en handfull halvchanser, där det kändes som spelarna tog dem med en klackspark. Nästan bokstavligen. Fokuset var inte riktigt på topp helt enkelt. Det kunde däremot blivit ett tungt baklängesmål efter dryga halvtimmen spelad när Adama Diomande nickade i stolpen efter en frispark. Hela situationen vinkades felaktigt av för offside, något som kommentatorerna givetvis hakade upp sig på. Det var inte offside, men det blev heller inte mål. Lägg ner!

Bra utgångsläge

Under andra halvlek redde saker och ting slutligen upp sig. I 56:e spelminuten kom så Uniteds ledningsmål efter ett fint anfall från högerkanten signerat Antonio Valencias högerfot. Valencias inlägg letade sig in mot den bortre delen av straffområdet där Henrikh Mkhitaryan, av alla, nådde högst i en luftduell mot Hull-försvarare och nickade tillbaks bollen mot den främre stolpen (från Valencias högersida sett). Väl där dök han upp, vår käre bloggare – Juan Mata. Mata satte förlösande nog bollen i det tomma nätet och ledningen var nu ett faktum.

Embed from Getty Images

Förutom Diomandes cykelspark hade inte Hull mycket att komma med under andra halvlek. Det var helt enkelt spel mot ett mål. I ett sådant här dubbelmöte är det dock av mindre betydelse att dominera spelet och hålla 1-0 på hemmaplan. Det väntar trots allt ett returmöte borta om drygt två veckor.

2-0 kom slutligen och det får anses vara mycket viktigt inför returen. Målet kom till från vänsterkanten där Matteo Darmian skickade in ett precist inlägg mot den nyinbytte Marouane Fellaini. När Fellaini får gå upp ostört i ryggen på motståndarna är han svårstoppad. Så var även fallet denna gång. En perfekt lobbnick senare kunde belgaren fira á la ett barn på julafton. Fellaini utstrålade enorm glädje och rusade ut till José Mourinho för att krama om honom. Det märktes helt enkelt att denna säsong har tärt på den hårfagre mittfältaren.

Mourinho var inte direkt nöjd

Nej, José Mourinho var inte direkt nöjd med insatsen. Han tyckte mer eller mindre alla kunde göra bättre ifrån sig. Han själv, spelarna och även publiken behöver prestera bättre på söndag ansåg han. Det är väl egentligen bara att hålla med. Dagens insats hade inte varit i närheten av acceptabel mot Liverpool. Då behövs det helt enkelt en rejäl uppryckning.

Embed from Getty Images

Tog några av de ”vikarierande” spelarna chansen att spela till sig en startplats på söndag? Juan Mata visade, som så ofta när han får chansen, framfötterna och låg bakom mycket. Matteo Darmian gjorde en av sina bättre insatser på senare tid. Däremot imponerade varken Wayne Rooney eller Marcus Rashford på det sätt vi hade hoppats. I nuläget känns det som de båda engelsmännen ligger risigt till inför söndag. Då är förhoppningsvis Zlatan Ibrahimovic även tillbaks, vilket försvårar det än mer för Rooney och Rashford.