Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter United – Liverpool 1-1

Embed from Getty Images

Det var på förhand en smärre livsviktig match för båda lagen att hänga med i tabelltoppen. Manchester United behövde framförallt de tre poängen för att på allvar nosa på fjärdeplatsen. Nu blev det 1-1 och ett resultat som inte var superbt för United, men det blev trots allt en poäng och nu gäller det att fortsätta plocka trepoängare framöver.

Pogbas juniormisstag

Efter en låst inledning där båda lagen verkligen kände på varandra dök det upp lite småchanser här och var. Zlatan Ibrahimovic var väl närmast nätkänning till en inledning där han vid ett motlägg med Simon Mignolet höll på att få ett öppet mål med sig, men där bollen landade på nättaket. Ett kalasläge fick även Paul Pogba när han blev friställd av Henrikh Mkhitaryan, men avslutet var uselt med vänsterfoten.

Embed from Getty Images

Sen skedde det där som inte får hända i en sådan här viktig match. Liverpool fick en frispark strax ovanför mittplan och frisparken ledde i sin tur till en hörna. På hörnan var Paul Pogba ute på hal is och flängde runt med armarna som en väderkvarn. Inte nog med att han gjorde en piruett med armarna upp i skyn, han tog sedermera även sats och hoppade upp i duellen mot Dejan Lovren med armarna kvar där uppe. Bollen tog på armen och att Michael Oliver skulle blåsa straff var det ingen tvekan om. Solklart och Pogba visste det själv. Ett juniormisstag helt enkelt. Straffen förvaltade sedan James Milner väl och 0-1 var ett faktum.

Pogba var överlag en enorm besvikelse i denna match. I sedvanlig ordning får han se det i sociala medier där det gjordes narr av hans nylanserade emoji och att han utförde en dab vid straffsituationen. Denna match var dock en sådan där Pogba ville alldeles för mycket, och det brukar sällan bli bra då för fransmannen. Matchen igenom stod han för farliga bolltapp, men framförallt var han inblandad i flera dueller där han med lite otur kunde fått syna både det gula och eventuellt även det röda kortet. Han var helt enkelt frustrerad efter det missade friläget och handsen. Det är dock inte rätt metod att överarbeta situationer. Vi vet hur bra du är egentligen Paul!

Böljande spel

När matchen väl kom igång böljade spelet rejält. Särskilt i andra halvlek där det blev farliga lägen åt båda håll. Philippe Coutinho kom in för Liverpool och tillförde en extra dimension för Liverpools omställningsspel. Coutinho skapade omedelbart oreda när Roberto Firmino fick ett gyllene läge, brasilianarens avslut kunde dock David De Gea rädda utan några större problem.

Embed from Getty Images

Till andra halvlek hade Wayne Rooney ersatt Michael Carrick och sedermera ersattes Anthony Martial av Juan Mata. Där och då kändes det tungt i och med att vi tappade speeden längs med kanterna. Detta i och med att Mkhitaryan sedermera flyttades ner som vänsterback när Marouane Fellaini äntrade planen. Det var nog många som hade velat se Marcus Rashford mot den skakige Liverpool-debutanten Trent Alexander-Arnold.

Uniteds bästa chans hade så långt Mkhitaryan och Martial haft. Eller Mkhitaryan ska vi väl säga. Armeniern trampade loss på högerkanten efter att han blivit friställd av Zlatan. Hans andratouch blev dock för lång och istället för att gå på avslut försökte han spela bollen till en hårt uppvaktad Martial. Fransmannen blev överkörd och farligheten rann ut i sanden.

Till slut kom kvitteringen

Med både Fellaini och Zlatan på topp blev det nu allt mer långbollar mot dessa ståtliga herrar. Något som är kopiöst frustrerande såhär från tv-soffan är att både Fellaini och Zlatan har en förmåga att stå offside när bollen kommer mot dem. Håll er på rätt sida, ni bör vara medvetna om att långbollen ska komma! Hur som helst hotade vi nu via långbollarna och det rejält.

Embed from Getty Images

Det var tack vare våra anfallstankar målet tillslut kom. Rooney blev hårt pressad till vänster i Liverpools straffområde men lyckades lyfta in en lös lyra mot förstastolpen. Där dök Fellaini upp och stod för en elegant nick som seglade över Mignolet och gick i bortre stolpen. Valencia högg på returen och lyfte omedelbart in den mot Zlatan. Zlatan nickade, precis som Fellaini, bollen i en graciös bana över Mignolet och via ribban gick bollen i nät. Nu var det bara att jaga samtliga poäng!

De sista minuterna var det verkligen en rock’n’roll-fotboll vi fick beskåda. Båda lagen ville vinna och det var verkligen fullt ös. Det höga tempot ledde till att spelarna mattades ut och den där sista urladdningen kom aldrig. Även om United fick ett fantastiskt läge i slutminuten när de fick en frispark runt mittplan och lyfte upp allt som fanns tillhands. Det blev dock ingen farlighet och Liverpools försvar kunde freda målet mot ytterligare påhälsning.