Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Joe Riley lånas ut till Sheffield United

Uniteds försvarstalang Joe Riley lånas ut till League One-ledarna Sheffield United. Lånet gäller för resten av säsongen.

20-årige Riley, som kan spela som ytterback och yttermittfältare, gavs överraskande möjligheten i Louis van Gaals trupp och skötte sig med den äran. Det blev två matcher för Riley i a-laget den gångna säsongen. Riley föddes i Blackpool men har varit i United under en lång tid och det är första gången han lånas ut från klubben.

Den här säsongen har Riley varit en av få ljusglimtar i det reservlag som gått knackigt där Riley används mest som vänsterback. Detta lån till Sheffield United får ses som den sista chansen för Riley att ha en karriär i Manchester United även om chanserna till det får ses som små även om lånet blir lyckat. Sheffield United leder just nu League One, och möjligheterna till uppflyttning bör ses som goda.

“Joe är en ung spelare som är bekväm med att spela på båda kanterna. Hans mångsidighet kommer bli viktig för oss.” Säger Chris Wilder till Sheffield Uniteds hemsida.

“Vi är väldigt glada att vi har honom hos oss för resten av säsongen och glada att Manchester United låter honom utvecklas hos oss.”

Vi önskar Riley lycka till!