Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och Lyon överens om Memphis

Embed from Getty Images

Memphis Depays dagar som Manchester United-spelare – åtminstone för den här gången – är av allt att döma över. På onsdagskvällen rapporteras det samstämmigt i engelsk media att United och Lyon är överens en transfersumma för den holländska yttern. Memphis förmodas genomföra sin läkarundersökning imorgon.

Enligt Telegraph är övergångssumman 16 miljoner pund med ytterligare 5,7 miljoner i olika klausuler (totalt 21,7 miljoner pund). Enligt ESPN är övergång potentiellt värd 25 miljoner euro, vilket motsvarar 21,7 miljoner pund.

Intressant är också att United rapporteras ha en återköpsklausul och en vidareförsäljningsklausul.

United får emellertid inte alla pengar. PSV har rätt till 3,75 procent av övergångssumman och Memphis moderklubb Sparta Rotterdam har rätt till 0,25 procent.

https://twitter.com/RikElfrink/status/821790385076834304

Totalt blev det 53 matcher som Unitedspelare för Memphis. Han gjorde emellertid nära hälften av dem som inhoppare. Memphis sköt sju mål, långt under förväntan.

Den här säsongen har Memphis haft en mycket perifer roll. Han har bara startat en enda match, mot Northampton i ligacupen. I ligan har han varit begränsad till fyra inhopp om totalt 20 minuter.

Vi följer givetvis upp med en ny rapport om eller – mest troligt – när övergången blir officiell.

Uppdatering: På sin Twitter bekräftar Lyon att övergången är mycket nära.