Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Stoke City – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde en medioker insats borta mot Stoke City och fick nöja sig med 1-1. Wayne Rooney gjorde Uniteds mål, då han kvitterade med en mycket snygg frispark på tilläggstid.

Trots en svag insats borde United ha vunnit klart, vilket säger en hel del om hur långt laget har kommit den senaste tiden. Samtidigt fortsätter trenden med att United gör alldeles för få mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Inte mycket att göra.

Antonio Valencia: 7

Kan göra det bättre före Stokes ledningsmål. Bortsett från det är han återigen dominant längs högerkanten. Slår fina inlägg med vänsterfoten, obegripligt att han använder den så sällan.

Chris Smalling: 6

Förvirrad före målet. Efter det har Stoke ingenting, vilket mittbacksparet ska ha beröm för.

Phil Jones: 7

Kan inte beskyllas för målet och bidrar till att Stoke inte skapar någonting under matchen.

Daley Blind: 6,5

Obekymrad defensivt. Fyller på bättre än Darmian men Blinds träffprocent på inläggen är för dålig.

Marouane Fellaini: 5,5

Utbytt 56. Sju vunna nickdueller (näst flest på planen) och tre avslut på mål (flest på planen) är fina siffror. Men avsluten håller ingen stor kvalitet och spelet går mestadels förbi Fellaini.

Ander Herrera: 6,5

Springer, vinner bollar, bidrar offensivt. Men också något inslag av defensivt slarv. Det är så det ser ut när Herrera spelar sittande mittfältare. Herreras bästa egenskap är hans energi, den begränsas när han spelar sittande mittfältare. Om inte Carrick spelar sittande skulle jag föredra Blind, Schweinsteiger och Fellaini där före Herrera.

Paul Pogba: 5,5

Gör som vanligt (förutom mot Liverpool) en hel del bra grejer. Igår var andelen felbeslut dock för hög, framför allt i första halvlek.

Juan Mata: 4

Utbytt 67. Mardrömsmatch. Gör självmål, missar öppet mål och är sedan inte ens nära att träffa bollen när han försöker sig på en cykelspark. Märkligt att han ens kom ut till spel i andra halvlek.

Zlatan Ibrahimovic: 5,5

Det lär inte ha hänt många gånger i hans karriär men igår försökte han sig på en nästan omöjlig passning när han själv hade utmärkt skottläge. Skjut! United misslyckas med att involvera Zlatan i spelet och han lämnar planen med bara ett enda avslut. Bidrar med en fin passning till Mata men annars var Zlatan ovanligt slarvig i passningsspelet.

Henrikh Mkhitaryan: 5

Utbytt 73. Har några fina intentioner och visar vid något tillfälle prov på hur bra han är på att driva bollen. Totalt uträttar han för lite.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 56. Blir väldigt isolerad långt ute på vänsterkanten.

Wayne Rooney: 250

Inbytt 67. 1 mål. Fantastisk frispark. 250 mål är respekt.

Jesse Lingard: n/a

Inbytt 73. Fin vändning och bra skott, tyvärr aningen för högt. I övrigt inget inhopp att hurra för.