Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Förbättringar för supportrar med funktionsnedsättning; Sir Alex om Rooney

Old Trafford kommer att förändras de kommande säsongerna. Detta då arenan anpassas för personer med funktionsnedsättning. Under tre år, med start inför säsongen 2017/18, kommer antalet platser för supportrar med funktionsnedsättning att öka med 300.

Det är primärt platserna längst ner på East Stand som kommer att bli platser för supportrar med funktionsnedsättning men även några platser på Sir Alex Ferguson Stand berörs. Förändringarna innebär att United i framtiden kommer att uppfylla kraven som finns.

Jag fylls med stolthet att klubben jag har supportat sedan jag först kom till Old Trafford som en liten pojke 1957, går i bräschen för att höja antalet platser för rörelsehindrade för att möta kraven som ställs i Accessible Stadia-guiden,” säger Chas Banks, som är sekreterare för Manchester United Disabled Supporters’ Association (MUDSA). “Det är en dröm för mig och många andra Unitedsupportrar med funktionsnedsättning.

Allt är emellertid inte positivt. De nya platserna upptar stor yta och 2600 säsongskortsinnevare kommer att tvingas flyttas. Det innebär också att kapaciteten på Old Trafford kommer att minska till ungefär 73 300.

En ytterligare förändring är att personer med funktionsnedsättning inte längre kommer att gå in gratis och de kommer också att kunna köpa säsongskort. Detta är något som involverade grupper har lobbat för.

Läs mer på Uniteds hemsida.

Uttalande från Must

Manchester United Supporters Trust (MUST) har kommit med ett uttalande efter att nyheten ovan blev officiell.

Medan vi välkomnar utökningen […] noterar vi med oro den påverkan det här kommer att ha för supportrar på de existerande platserna, som kommer att behöva flytta för att göra utrymme för den utökade sektionen för personer med funktionsnedsättning.

Must är missnöjda över att det är de billigaste platserna på Old Trafford som berörs. Många av supportrarna som flyttar kommer sannolikt att hamna på dyrare platser. United har lovat att betala mellanskillnaden i ett år men Must menar att United borde betala mellanskillnaden tills en likvärdig plats kan erbjudas.

Vidare säger organisationen att de medvetna om att United var tvingade att agera i frågan och att det inte fanns någon lösning som var bra för alla parter.

Must passar också på att önska en större arena.

Vi kommer också att komma med pressande argument för en generell utökning av arenakapaciteten. Vi tycker att Manchester United ska ha ett ambitiöst tillvägagångssätt som inte bara ersätter den förlorade kapaciteten under den här processen men i slutändan gör Old Traffords kapacitet till den största i Europa. Manchester United och våra fans förtjänar inget mindre. Vidare hoppas vi att den här ombyggnaden kommer att erbjuda den perfekta möjligheten att utföra ett test med Rail Seating (safe standing) och det är också något vi kommer att lyfta med klubben.

Läs hela uttalande på Musts hemsida.

Senaste om Ryan Mason

De Gea vill komplettera samlingen

Ligan, FA-cupen och Community Shield. Nu saknas bara ligacupen för att David de Gea ska komplettera samlingen av engelska medaljer. Chansen finns då United har en fot i finalen.

Mitten om Griezmann

På National skriver Andy Mitten om Antoine Griezmann. Den franska anfallaren är garanterat på Manchester Uniteds önskelista. Frågan är bara om Atlético Madrid kan övertalas att sälja.

Osäkert kring Martial

Om Griezmann eventuellt är på väg till United så är det inte lika muntert för hans landsman Anthony Martial. Det spekuleras i att Martial ska vara förbannat efter att ha lämnats utanför truppen mot Stoke i lördags.

Manchester Evening News skriver en del om frågan.

Ny sponsor för Premier League

Premier League har meddelat att chokladtillverkaren Cadbury kommer att sponsra ligan från och med nästa säsong.

Ligan kommer, såvitt jag förstår det hela, fortsatt utan sponsornamn.

Sir Alex om Rooney

Det varade i 44 år tror jag och när Wayne Rooney kom till klubben kunde jag aldrig föreställa mig att någon kunde slå Sir Bobbys rekord,” säger Sir Alex Ferguson till MUTV.

Så den här prestationen är enastående. Det är otroligt. Han har runt 200 matcher färre än Bobbys antal matcher och det gör det ännu mer otroligt.

Jag tror inte [att någon kan slå Rooneys rekord]. Jag kan inte säga aldrig – säg aldrig, aldrig – men om du tittar på den moderna fotbollen är Manchester United en av få klubbar som kan hålla spelare i mer än tio år. Det är svårare än någonsin men vi hade väldig tur om du tittar på min tid, även på Sir Matt Busbys tid, vi hade spelare som stannade i mer än tio år. Många spelare gjorde det och Wayne är en av dem.

Men i den moderna tiden ser du det ske mer och mer sällan att spelare stannar så länge. Till exempel nämnde José unge Marcus Rashford och han måste göra mer än 20 mål per säsong de kommande tio åren, så det är svårt nog. Du hoppas att han stannar här i mer än tio år men det är färre spelare som gör det nu.

Bossen har också pratat med BBC.

Video: Rooneys rekordmål

När vi ändå snackar Wayne Rooneys rekord så ska vi förstås titta på Wayne Rooneys rekordmål igen.

Den här dagen…

…1999 spelade Manchester United mot Liverpool i FA-cupen.

Michael Owen gav Liverpool ledningen men Dwight Yorke kvitterade i matchens slutskede.

Och sedan…