Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Inga skador, ny frisyr för Mourinho, Bailly är tillbaka

José Mourinho höll på onsdagen presskonferens inför morgondagens match mot Hull. Det mest glädjande beskedet är att Manchester United inte har en enda skada. Vidare noteras att Eric Bailly är på väg tillbaka från afrikanska mästerskapen.

Du har fått beröm från Fergie:Jag vill inte kommentera, jag tycker inte att jag borde kommentera. Givetvis är han en sådan betydelsefull person i klubben, det betyder mycket.

Hur närvarande har Fergie varit?Väldigt lite, för att vara ärlig. Stödet jag känner är stödet jag alltid har känt, förutom när vi var direkta konkurrenter. Jag har alltid känt den här sortens stöd. Vänner som önskar varandra väl och kan stötta varandra med ett enkelt sms som kan betyda mycket i stunden.

Jag tror inte att han vill komma så ofta, jag har sagt till honom att det här alltid är hans hus. Han har varit med på bussen ett par gånger, han har varit på någon träning. Han stöttar oss.

Mourinho har rakat sig:Det är ett privilegium. Jag kan göra det och om en månad är det tillbaka. Några av er kan inte göra det!

Ni är kvar i fyra turneringar, hur många kan ni vinna? ”Jag vet inte. Jag vet verkligen inte. Det blir svårt, det vet jag. Om, om, om vi går till om. Om vi går vidare måste matchen mot Manchester city flyttas, de väljer säkert ett otroligt tillfälle, som inte är bra för oss. Sedan har vi Europa League som är nonstop. Champions League har två matcher när vi har fyra. Om vi går vidare blir det väldigt svårt. Men låt oss se vad som händer. För tillfället har vi 25 procents chans att vinna ligacupen, som är den första turneringen som avgörs.

Seger i ligacupen bra för ligan eller kan det hindra?Jag ser inte saker i det perspektivet. Det är trevligt att vinna tävlingar. Jag tycker inte att det är avgörande för hur du lyckas efter det. Vi tar det match för match. Semifinal imorgon, sedan en viktig match i FA-cupen. Blir det oavgjort där måste vi spela en extra match.

Jag har en vägg med alla våra matcher och våra möjliga matcher, när jag tittar på den är bilden komplicerad. Vissa klubbar har ett underbart liv, men det är ett underbart liv som vi inte vill ha. De spelar på helgen, två dagar ledigt, alla kommer tillbaka fräscha, sedan har de fyra, fem dagar att förbereda sig för matchen. De har chansen att jobba på taktiken, det är en stor skillnad.

Är alla tillgängliga?Ja. Alla är tillgängliga, inga skador. Marcos Rojo är också tillbaka. Inga problem.

Om Marco Silva:Jag visste det, ingen överraskning för mig. Jag visste att det inte bara var den omedelbara påverkan. Normalt går lagen tillbaka men jag visste att Marco är en sådan bra tränare och att laget skulle bli bättre. De har en tuff fight för att undvika nedflyttning.

Hull tappar Livermore och Snodgrass, vad betyder det?Jag vet inte. Du måste fråga dem. De sålde, de köpte, de tog in spelare på lån, spelare som Marco känner bra. Jag tycker att det var smart, han tog in tre spelare som han känner för att accelerera processen. De spelar bra.

Det är fortfarande inte klart att Snodgrass lämnar Hull. Men han är inte aktuell för spel imorgon (se kommentarer från Marco Silva nedan).

Om skador

Manchester United har den här säsongen genomgående haft väldigt få skador. Telegraph skriver intressant i ämnet.

Dock ska det ju vara längre än en säsong innan vi kan slå fast att det inte bara är en slump.

Bailly snart tillbaka

Elfenbenskusten förlorade igår med 1-0 mot Marocko i afrikanska mästerskapen. Eric Bailly spelade hela matchen och blev varnad efter 58 minuter. Resultatet betyder att Elfenbenskusten slutade trea i gruppen och är utslagna. Därmed återvänder Bailly nu till United.

Bailly är inte aktuell för spel imorgon men han bör vara aktuell för en plats i startelvan mot Wigan på söndag.

Han är inte redo för imorgon, givetvis, men han kommer tillbaka. Inga problem,” säger José Mourinho.

Silva: Vi kommer att kämpa för det

Hulls manager Marco Silva pratade också med media på onsdagen. Silva säger att Ryan Mason är vid gott mod och att klubben gör vad de kan för att stötta honom.

Ger matchen mot Chelsea er hopp om vändning imorgon?Vi får se, en annorlunda match. En annan turnering också. Jag håller med om att vi var bra i andra halvlek [mot Chelsea]. I första halvlek hade de kontroll utan att skapa chanser. Vi hade en bra reaktion i andra halvlek och spelade bra. Jag gillar inte resultatet men en bra prestation.

Första matchen gav ett bra resultat för Man United, det satte dem i en bekväm position. Men vi ska försöka. Det är inte enkelt för de kommande tio dagarna har vi många matcher. Vi kommer att behöva rotera. Vi kommer att kämpa för det.

Tror United att det är över?Nej, jag är säker på att de inte tänker så. Jag känner laget och jag känner tränaren.

Räknar du med ett starkt motståndarlag imorgon?Ja, normalt. De försöker allting, de vill spela finalen.

Om Snodgrass:Han fortsätter att inte träna, när han inte tränar är han inte tillgänglig för spel.” Silva säger att han hoppas att Snodgrass blir kvar i klubben. Det mesta tyder dock på att Snodgrass kommer att lämna. Bland annat BBC säger att Hull har accepterat ett bud från Burnley. Det kan dock tänkas Snodgrass hamnar i en annan klubb.

Skadeläget: Ryan Mason är givetvis inte tillgänglig. Curtis Davies klev också av skadad mot Chelsea och är inte aktuell för spel. Lazar Markovic har ännu inte fått sitt internationella speltillstånd, så det är fortfarande oklart om han är tillgänglig imorgon.

Goss på väg bort

Nya rapporter om att Sean Goss är på väg att lämna Manchester United.

Evra aktuell för Marseille

De senaste ryktena från Italien säger att Patrice Evra är aktuell för Marseille.

Spector till Orlando

Den förre Unitedspelaren Jonathan Spector har skrivit på för Orlando City. Spector kommer närmast från Birmingham.

Tre år med Mata