Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Hull – United 2-1

http://gty.im/632790162

Det blev ingen match som går till historien som Uniteds mest välspelade, men skit samma eftersom vi nu är i Ligacup-final mot Southampton. Dagens match slutade i förlust men sammanlagt blev det 3-2 till Uniteds fördel. Det hela satt dock långt inne och Hull gjorde det svårt för United matchen igenom. 

Straffen

Vi börjar väl detta referat med att riva av det där märkliga domslutet som skedde cirka 35 minuter in i första halvlek. Vi kanske till och med ska inleda med att återigen ifrågasätta den engelska domarkåren. Vad sysslar de egentligen med? Var och varannan match präglas av smärre bisarra beslut som får enorma konsekvenser. Idag var det alltså dags igen.

Embed from Getty Images

Efter 35 minuters spel klev alltså 46-årige Jonathan Moss in i matchen på allvar när han hittade en straff för Hull efter en duell i straffområdet vid en hörna. Både Phil Jones och Marcos Rojo uppvaktade sina motståndare hårt och det hela slutade med att Hull-spelarna sprang in i varandra och föll till marken. Det hela resulterade alltså i straffspark. Visst, det dras lite smått i tröjorna men inte värre än i majoriteten av de dueller som sker på fasta situationer.

Straffsparken förvaltade sedan den hårdskjutande Tom Huddlestone förträffligt. Bollen trycktes distinkt in tätt intill David De Geas högre stolpe, där spanjoren var helt chanslös. Detta innebar alltså 1-0 och en dålig magkänsla gjorde sig påmind.

Uniteds mål

Vid 1-0-läget stod matchen och vägde rejält. Det som främst oroade var att United tillät Hull att föra spelet. Det vitklädda United sjönk djupt ner med laget och hade sedan svårt att flytta upp när lägena gavs. Det hela slutade ofta i att en, för dagen, trött Zlatan Ibrahimovic fick försöka lösa saker och ting på egen hand offensivt.

Embed from Getty Images

Men halvvägs in i andra halvlek kom så det förlösande målet som gav United lite spelrum. Hela målet byggdes egentligen upp via en oerhört misslyckad omställning där Zlatan inte fick med sig bollen efter en svag passning. Hull hann samla sig men Zlatan revanscherade sig när han satte in en fin passning mot Marcus Rashford som löpt sig ren inne till vänster i Hulls straffområde. Rashford fick inte med sig bollen fullt ut, men vad har det för betydelse när Huddlestone gav sig in i duellen och spelade fram Paul Pogba. En tåspark senare hade fransmannen kvitterat till 1-1.

Intetsägande insats

I den 85:e minuten återtog dock Hull ledningen via ett oerhört fint anfall. United blev helt bortspelade och tillslut kunde Everton-lånet Oumar Niasse göra 2-1 från nära håll. Det hela renderade i att slutminuterna plötsligt blev en ordentlig nagelbitare. Innan målet hade båda lagen haft varsin nick i ribban men efter målet skapades det få chanser av hög kaliber och United kom undan med andan i halsgropen.

Embed from Getty Images

Snabbt summerat var det en direkt svag insats av Manchester United. Hull å andra sidan stod för en fin insats men de fick god hjälp av Uniteds passivitet och ovilja. För visst beskådade vi en viss ovilja? Spelarna såg inte särskilt taggade ut utan genomförde matchen i halvfart. United ska slå detta Hull-lag alla dagar i veckan, det är det inget snack om. Nu infann sig istället en viss bekvämlighet över att kliva in i mötet med en 2-0-ledning, det kunde straffat sig hårt.

Hur som helst vann United mötet över två matcher och det hela betyder att vi den 26 februari spelar Ligacup-final mot Southampton. Dessutom får vi göra det i våra hemmadräkter. Trevligt tycker jag!