Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Hull – United

http://gty.im/632790136

Det har gått två dagar sedan Manchester United avancerade till Ligacup-finalen. I torsdags fick vi nämligen se oss besegrade av Hull på bortaplan, men resultatet (2-1) tog oss ändå vidare till finalen mot Southampton. Matchen var en direkt svag sådan från Uniteds sida och spelarbetygen har satts därefter.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Hade en del runt omkring sig under matchens gång, där Hull faktiskt var de främsta initiativtagarna. Är en trygghet i luftrummet numer och plockade ner några höjdbollar trots trafik runt honom. Målen var han helt enkelt chanslös på.

Matteo Darmian: 5

Det mesta är lite halvdant när det gäller Darmian. Han är lite småslarvig både offensivt och defensivt. Dessutom ser han så fruktansvärt kantig ut, orörlig helt enkelt. Bör inte ha en startplats i Manchester United.

Phil Jones: 5

Av någon märklig anledning fungerar plötsligt Jones och Smalling inte ihop. Det klickar helt enkelt inte. Det handlar om misstajmade dueller, dåligt understöd och svaga uppspel. Har svårt att se dessa båda herrar få förnyat förtroende tillsammans någon mer gång denna säsong.

Chris Smalling: 5

Läs Phil Jones.

Marcos Rojo: 5

Fungerar helt enkelt inte lika bra i rollen som vänsterback numer. Har faktiskt varit en klippa centralt sen han spelades in där. Nu var det gamle Marcos Rojo vi fick bevittna ute till vänster, den Rojo vill vi helst slippa. Den Rojo som blandar försvarsmagi med vansinnighet. Hade för övrigt en nick i ribban i andra halvlek.

Michael Carrick: 6

Carrick hade inte repat sig fullt ut sedan den svagare insatsen mot Liverpool. Han gör förvisso sällan usla matcher men samtidigt vet vi att han kan betydligt bättre. Trots detta är han viktig på mittfältet med sin spelförståelse.

Ander Herrera: 6

Herrera har under en längre tid visat upp en jämn och fin form, men de senaste matcherna har varit lite upp och ner igen. Så var det även mot Hull. Balanserar på en hårfin gräns mellan att överarbeta och “slita för laget”.

Paul Pogba: 6

Överlag var det en halvdan insats av vår mittfältsgigant. Är inne i en lite formsvacka för tillfället. Målet kanske får den negativa trenden att vända? Det höjde i alla fall hans betyg denna gång.

Jesse Lingard: 5

Utbytt ’79. Hade en viss magkänsla för att Lingard skulle starta denna match och det gjorde han. Insatsen var däremot ytterst medioker och Lingards bollbehandling var oerhört kantig. Tycker han halkat efter alldeles för mycket kontra de andra yttrarna.

Zlatan Ibrahimovic: 5

Vad tung och orörlig han såg ut i denna match. Det kändes jobbigt i själen att se Zlatan få bollen, det värkte liksom i kroppen. Blixtrade till emellanåt men överlag hade han det tufft. Fick dessutom alldeles för dålig draghjälp offensivt.

Marcus Rashford: 6

Utbytt ’90+2. Snurrade friskt med Hulls försvar vid ett par tillfällen. Däremellan sviktade hans spel en del. Men överlag var Rashford Manchester Uniteds bästa spelare och visade hur nyttig han är med sin speed och kreativitet.

Wayne Rooney: N/A

Inbytt ’79. Bidrog inte särskilt mycket under sitt korta inhopp.

Marouane Fellaini: N/A

Inbytt ’90+2. Spelade för kort tid för att betygsättas.