Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Wigan Athletic – Manchester United

Embed from Getty Images

Uniteds fina facit mot Wigan fortsätter. Lagen har nu mötts 19 gånger i tävlingssammanhang, United har vunnit arton. På Old Trafford är statistiken än mer förkrossande, nio segrar på nio matcher för United och hela 32-1 i målskillnad.

Trots ett fint resultat imponerar United inte nämnvärt, men klasskillnaden på spelarna tar till slut ut sin rätt och United är vidare till FA-cupens femte omgång.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Utbytt 80. Slarvade och gav Wigan ett läge, men räddade också själv upp situationen. I övrigt tog han det han skulle. Fick lämna plats för framtiden sista tio.

Timothy Fosu-Mensah: 6

Utbytt 68. Stabil defensivt, blandar och ger offensivt. Hade ett mycket bra inlägg som Mkhitaryan borde gjort mål på, men han var också stundtals ovän med bollen när han tog sig framåt. Borde ändå konkurrera med Darmian om att vara nummer 2 på högerbacken.

Chris Smalling: 6

Tvingades ta många uppspel vilket avslöjar hans dåliga teknik. Defensivt okej, men stabil är inget ord som förknippas med Chris Smalling för tillfället. Bör vara fjärdeval som mittback när Bailly är tillbaka. Bra nick vid sitt mål på pluskontot.

Marcos Rojo: 6,5

Tillbaka i mittförsvaret efter att ha vikarierat till vänster mot Hull. Fortsätter visa att han vill vara en del av Mourinhos förstaelva. Sätts inte på några större prov idag.

Luke Shaw: 6

Tillbaka efter lång skadefrånvaro. Var, precis som hela laget, lite otajmad i matchinledningen då han inte vågade fylla på framåt. Växte in i matchen och gör en godkänd comeback. Visade snuttar av att det finns en väldig talang i kroppen.

Marouane Fellaini. 6,5

Utbytt 70. Gjorde det förlösande förstamålet i slutet av första halvlek, i övrigt är Fellaini inte rätt spelare på det centrala mittfältet när United vill dominera spelmässigt. Men han klarar sig ändå med ett med beröm godkänt.

Bastian Schweinsteiger: 7,5

Att han inte spelat mycket det senaste lyser igenom, men han har ändå en viss aura runt sig på planen. Bidrog med inlägget på första målet och avslutade målskyttet själv. Visade att han är ett alternativ på det centrala mittfältet.

Henrikh Mkhitaryan: 7

En 6,5 insats som höjs till 7 tack vare målet där han gjorde en riktigt bra prestation. Vill mycket, men är inte i sin bästa form för tillfället. Borde blivit tvåmålsskytt.

Juan Mata: 6

Ganska osynlig idag. Hade lagets första chans med en volley från mitten av straffområdet och försökte komma ner och hämta boll för att få igång spelet. Inte spanjorens bästa match men inte heller den sämsta.

Anthony Martial: 7,5

Inledde svagt, men spelade upp sig när han flyttades ner till vänsterkanten. Två assist på kontot och är svårstoppad när han har bollen vid fötterna. Hade en boll i mål, dock underkänt på grund av hög spark i sekvensen före.

Wayne Rooney: 5,5

Kaptenen gjorde inte mycket väsen av sig trots nivån på motståndet. Spelade längst fram större delen av matchen men lyckades ändå inte få till något avslut på mål, det är inte godkänt.

Axel Tuanzebe: 6

Inbytt 68. En godkänd debut, utan större avtryck, från killen som nyss fått ta steget upp och träna med A-truppen.

Ander Herrera: 6

Inbytt 70. Noteras för en assist till Schweinsteigers mål. I övrigt 20 minuter som han hjälpte till att spela av på ett effektivt sätt.

Joel Pereira: 6

Inbytt 80. Tio minuter är egentligen för kort tid för att få ett betyg, men eftersom det var debut för den unge portugisen gör vi ett undantag. En långskott att ta hand om, det gjorde han utan problem.