Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

FA-cupen: Bortamatch mot Blackburn Rovers

Embed from Getty Images

Efter 4-0 mot Reading och 4-0 mot Wigan är Manchester United – som är regerande mästare – klara för åttondelsfinal i FA-cupen. Åttondelsfinalerna lottades på måndagskvällen. För Uniteds del blev det en bortamatch mot Blackburn Rovers.

Totalt var det 17 lag med i kvällens lottning. Derby och Leicester behöver omspel för att avgöra vilka som går vidare från omgång 4.

Åttondelsfinalerna spelas i mitten av februari, helgen 17-20 februari. Uniteds match torde spelas söndagen den 19 februari. Detta då United spelar Saint-Étienne torsdagen den 16 februari och onsdagen den 22 februari. Därmed ska det vara uteslutet med lördags- eller måndagsmatch.

Blackburn Rovers är för närvarande näst sist i Championship, på samma poäng som Wigan. De har tagit sig till åttondelsfinalen via en 2-1-seger borta mot Queens Park Rangers och en 2-0-seger hemma mot Blackpool.

Matchen mot Blackpool, ett lokalderby i Lancashire, spelades inför en ytterst liten publik. Supportrar till de båda klubbarna genomförde nämligen en gemensam protest mot sina respektive ägare.

Den största Unitedkopplingen är att Wes Brown nu spelar för Blackburn. Han får emellertid sparsamt med speltid, det har bara blivit 155 minuter i Championship och en minut i FA-cupen.

He’s big, he’s bad,
He’s Wesley Brown,

The hardest man, in all the town,
With orange hair beware,
Come and have a go if you dare.

Embed from Getty Images

Corry Evans, bror till Jonny, var mindre framgångsrik i United än Wes Brown (som bäst satt han på bänken i a-laget). I Blackburn är han emellertid ordinarie.

Senaste matchen mot Blackburn var våren 2012, då United vann med 2-0 på bortaplan. Senaste cupmatchen var i ligacupen i december 2008, då vann United med 5-3. Senaste mötet i FA-cupen var 1985, då United tog en bortaseger på vägen till titeln.

Det här blir sjunde gången totalt som klubbarna möts i FA-cupen, Blackburn har fyra segrar mot två för United. Blackburns senaste seger var emellertid 1928, så den har vi förträngt.

Andra matcher av intresse

Åtta Premier League-lag var med i kvällens lottning och de placerades i åtta olika matcher. Det är alltså möjligt med idel Premier League-lag i kvartsfinalerna. Majoriteten av Premier League-lagen fick dock bortamatcher, bara Middlesbrough och Burnley fick hemmamatcher.

För första gången någonsin har vi två icke ligalag i åttondelsfinalerna. Lincoln City åker till Burnley medan Sutton United tar emot Arsenal.

Liverpool var inte ett av lagen i kvällens lottning.

Lottningen i sin helhet

Burnley – Lincoln City
Fulham – Tottenham Hotspur
Blackburn Rovers – Manchester United
Sutton United – Arsenal
Middlesbrough – Oxford United
Wolverhampton Wanderers – Chelsea
Huddersfield Town – Manchester city
Millwall – Derby County eller Leicester City

Res med oss till Manchester!