Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

The next three is key

Embed from Getty Images
Hull.
Leicester.
Watford.
Uniteds närmaste motståndartrio, varav två sker på Old Trafford, borde onekligen innebära ett jätteläge att försöka språngmarschen uppåt ur den hemska svacka Mourinhos mannar helt oförhappandes hamnade i under januari. Som väntat, eller till och med det var ganska oväntat ett tag i höstas, så är det topp 4 United får sikta på under våren. Jag ska inte säga att det krävs minst 9 pinnar i de kommande matcherna, men det vore skapligt önskvärt.
Hull borde kännas lika bekant för United som när de kör tvåmål på träning. Och det är, trots finalplatsen, inga minnen spelarna tar upp först när de sammanfattar säsongen. Speciellt inte det senaste debaclet där 1-2-torsken sabbade en fin och lång förlustfri svit. Det vore väl själva fan om en näst intill skadefri trupp (fram till 34:e minuten när Eric Bailly sabbar ett lår och ett knä) inte ska klara av att pulvrisera gamle Micks gamla undersåtar. Fan, nu blir jag irriterad redan innan om dom inte gör det.
Det lär i alla fall knappast bli samma Schweini-Afrotank-mur i morgon. Och även om de speedkulorna trots allt var bättre än fruktade är ingen av dom egentligen ens andraval i en elva som ska jaga ligatitlar. De kommer aldrig att vara det heller. Märk väl: Jag blejmar dom inte för det, det är inte deras fel.
Anyways, den här elvan läser jag upp i morgon kväll:

DDG

Valencia – Jones – Rojo – Darmian

Carrick – Herrera

Micki – Pogba – Lingard

Zlatan

Målvakt:
Försvar: Valencia plockar ut sig själv i brist på konkurrens. Sen handlar det om fyra spelare på två platser: Jones, Rojo, Smalling och Bailly. Här är ingen självklar etta i nuläget då samtliga befinner sig ungefär på samma nivå. Jag skulle dock plocka Jones-Rojo. Dels för att de spelat ihop sig och dels för att Smalling sett mest virrig ut på slutet och Bailly antagligen har en skada waiting to happen. Vänsterbacken är den ständigt återkommande akilleshällen: Rojo, Blind, Darmian och Shaw är de första fyra att vara påtänkta i portugisens skalle. Ingen har varit en riktigt bra vänsterback den här säsongen, vilket är synd och skam med tanke på den klassiska positionen i United i Premier League-historien. Jag plockar Darmian ur tombolan, bara för att det är hans namn som dyker upp oftast ur Mourinhos hjul.
Mittfält: Herrera-Carrick-Pogba så klart givna, vilket lämnar öppet för våra “wingers”. Lingard, Mata, Martial, Rashford, Micki och till och med Rooney gör upp om två platser. Hemma mot ett sjukt backande Hull måste Mourinho bestämma sig om han vill ha fart eller beräknande spelskicklighet. Med Micki får han både och, så han går in. På andra kanten stoppar vi definitivt inte in Lingard (jag stoppar aldrig in honom i en startelva i ligan) men eftersom Martial, trots assistdubbeln senast, inte får kindpussar av sin boss på Carrington är det inte omöjligt att Jesse börjar till vänster. Jag tror till och med att det är sannolikt.
Anfall: 
Som sagt, det är lagen bakom Chelsea vi ska sikta in oss på att försöka passera. Det är lite småjobbigt att det är två som är i vägen, men det lär bli en sjujävla fajt hela vägen in i mål. Jag tror tyvärr inte att Mourinho lyckas få det här laget att släpa sig över Arsenals mållinje denna gång och sluta topp 4. Därmed inte sagt att säsongen varit ett fiasko. Skulle han däremot misslyckas med det även nästa år, då jävlar.
Blir det inte minst två segrar den närmaste tiden kan jag dock garantera att vi missar det redan nu. Och även om det inte vore fiasko vore det skandal. Även om Matteo Darmian spelar vänsterback.
 
Det mest upphetsande med Unitedanknytning på deadline day var så klart detta:
Skärmavbild 2017-01-31 kl. 21.22.13
Han ligger så klart kvar som tagg här, Gabriel.