Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Leicester City – Manchester United

Embed from Getty Images

Förra matchen mot Hull blev ett riktigt bakslag mot ett United som annars haft en lång och övertygande period av bra spel. Det såg ostrukturerat ut och man satte inte den press som man förväntat sig mot ett av tabellens absoluta bottenlag. På söndag är det återigen dags att slåss mot ett lag som harvar kring bottenstrecket, Leicester. Mötet bör på förhand ses som en given trepoängare med tanke på de forna mästarnas prestationer så långt under säsongen men mötet på Filbert Way kanske ändå blir tuffare än väntat.   

Manchester United

United mötte som sagt Hull senast. Efter att vi haft en långvarig period som visat en uppåtgående trend och där vi varit obesegrade under en längre tid kändes matchen på förhand som en mummsbit. Men mötet med nykomlingen blev tuffare än väntat, inte minst på grund av bristande kreativitet på mittfältet och ett onödigt nervkittlande försvarsspel. 

Inför stundande möte hoppas jag att laget har ruskats om rejält. Det var trots allt en bra elva som ställdes upp, det var tydligt att laget ville plocka poäng och också knappa in på de andra i toppen. Men för att plocka poäng måste beslutsamheten finnas. Det har varit tydligt de senaste matcherna att Carrick inte haft den ork och glöd som behövs. Jag ser hellre att Mourinho inför helgens omgång ger en spelpigg Schweinsteiger chansen på mittfältet. I matchen mot Wigan nätade tysken med en cykelspark i de sena slutminutrarna och han bidrog även med assist. När Carrick inte är i form är Schweinsteiger ett givet alternativ att sätta in som utan att tveka går in och dirigerar på plan. Tillsammans med honom ser jag fortsatt gärna Hererra som startspelare. Trots att han inte gjorde någon jätteinsats senast så är hans starka presspel välkommet mot ett Leicester som gärna bjuder på snabba kontringar. 

Embed from Getty Images

Bakåt senast fanns det mycket att önska men samtidigt måste jag ändå ge både Valencia och Rojo fortsatt förtroende efter godkända insatser. Däremot kändes det allt annat än tryggt på Blinds kant och inte heller Jones övertygade. Jones gick dessutom av med befarad skada och det är i skrivande stund oklart när han är tillbaka. Inte heller inhoppande Smalling hade något direkt positivt att visa upp när han byttes in istället för Jones men jag tror ändå att det på söndag är dags för honom att ta plats i startelvan igen. 

Det sparades inte på krutet fråmmåt när Mourinho ställde upp både Zlatan, Mkhitaryan och Rashford senast. Likväl var det ingen som riktigt briljerade, allra minst Mkhitaryan som haft en längre tids svacka i spelet. Jag ser emellertid positivt om armeniern fortsatt kommer till start för att hitta tillbaka till sin forna form. Den förändring som jag istället tror kan ske sker i så fall på högerkanten där Martial återigen kan ta plats med sin speed och sina säkra inlägg. Hans spel kommer förmodligen att visa sig mer gynnsamt än Rashfords mot Leicesters fyrbackslinje. 

Möjlig startelva:

De Gea
Valencia, Smalling, Rojo, Blind
Hererra, Schweinsteiger, Pogba
Mkhitaryan, Zlatan, Martial

Leicester City

Leicester mötte senast Burnley i ett möte på bortaplan som dröjde ända till 87:e minuten innan den avgjordes. Det var en match som visade att de regerande mästarnas formsvacka håller i sig och nu är det endast två poäng som skiljer dem från strecket. 

Leicester har haft det tufft på i princip alla positioner såhär långt under säsongen. Backlinjen, som tenderar att bestå av fyra spelare, har framförallt lidit ont av att Wes Morgan inte nått upp till sin forna form. Det kan vara läge för Ranieri att bänka kaptenen men frågan är vad som i så fall blir hans alternativ. Backlinjen bestående av Fuchs, Huth, Morgan och Simpson har varit så när på oföränderlig under säsongen, förmodligen pga att alternativ saknas. 

Embed from Getty Images

Offensivt har laget, i sin ordinarie uppställning många valmöjligheter. Men den senaste tiden har skadorna hängt tungt över laget och en av de senaste att  hamna i sjuksängen är Slamini. Inte heller Ulloa ser ut att vara tillgänglig för spel då han ådragit sig en lårskada. Vardy däremot är spelklar och jag är säker på att vi ser honom från start. Vid hans sida tror jag att vi får se Demarai Gray, en teknisk och snabb spelare som kan bli svår för Unitedförsvaret att hålla stången om hönsgården från förra matchen är sig lik. 

Embed from Getty Images

På mittfältet tror jag att vi får se Drinkwater och Ndidi på mitten. På högerkanten får vi antagligen se Mahrez, en spelare som långt ifrån levt upp till förväntningarna denna säsong men som likväl hade ett fint samspel med Vardy i mötet mot Burnley. På vänsterkanten finns förmodligen Albrighton som visat fin form. Han är stark offensiv. I ett läge där vi sett en skakig Pogba och Blind kan nog Ranieri se en öppning. 

Möjlig startelva:

Schmeichel
Fuchs, Huth, Morgan, Simpson
Albright, Ndidi, Drinkwater, Mahrez
Vardy, Gray

Historik

Lagen möttes senast i September förra året. Den gången blev det en målfest där Smalling, Mata, Rashford och Pogba alla blev målskyttar redan innan halvtidsvilan. Matchen slutade tillslut 4-1 i mötet på Old Trafford.   

Vi får gå så lång tillbaka som 2014 för att hitta ett resultat till Leicesters favör. Den gången, i Premier Leagues femte omgång, vann rävarna med fem mål mot tre i en röjig match på Leicesters hemmaplan. Tyler Blackett blev det svarta fåret i 83:e minuten då han gick in i en huvudlös satsning och Ulloa tryckte kyligt in straffen som fällde det absoluta avgörandet. Låt oss hoppas att Unitedspelarna har huvudet med sig i matchen på söndag och att vi kan plocka hem tre trygga poäng mot ett just nu sargat Leicester. 

Matchfakta

Leicester City
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 24
Tid: Söndagen den 5 februari 2017, 17.00
Plats: Filbert Way, Leicester
Domare: Anthony Taylor
• assisterande: Bennett, Kirkup
• fjärde: Swarbrick
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador: Jones (fot, inget datum)
J Pereira (skadad, inget datum)
Tveksamma:
Avstängda:
Övrigt:
Position: 6:e | 11-9-3 | 33-21 | 42
Borta:5:e | 6-3-2 | 16-12 | 21
Bästa målskytt: Ibrahimovic (14)
Disciplin: 48 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
V10/1HullHLC2-0
O15/1LiverpoolHPL1-1
O21/1StokeBPL1-1
F26/1HullBLC1-2
V29/1WiganHFA4-0
O1/2HullHPL0-0

Leicester City

Skador: Slimani (ljumske, mitten februari)
Ulloa (lår, mitten februari)
Tveksamma: Wagué (matchform)
Avstängda:
Övrigt: Amartey (afrikanska mästerskapen)
Position: 16:e | 5-6-12 | 24-38 | 21
Hemma:10:e | 5-3-3 | 16-13 | 18
Bästa målskytt: Slimani, Vardy (5)
Disciplin: 45 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
O2/1MiddlesbroughBPL0-0
V7/1EvertonBFA2-1
F14/1ChelseaHPL0-3
F22/1SouthamptonBPL0-3
O27/1DerbyBFA2-2
F31/1BurnleyBPL0-1

United mot Leicester

Totalt: 12362-28-33248-166
Premier League: 2113-6-247-19
Borta: 6019-14-27100-104
SENASTE MÖTENA
O2015-11-28BPL1-1
O2016-05-01HPL1-1
V2016-08-07NCS2-1
V2016-09-24HPL4-1
SENASTE BORTAMATCHER
V2002-04-06BPL1-0
V2003-09-27BPL4-1
F2014-09-21BPL3-5
O2015-11-28BPL1-1

Domare: Anthony Taylor

M
PL 2016/17:1973036
PL 2015/16:31108147
PL totalt:156535101836
Snitt (2015-17):3,620,020,140,26
Alla domare 2015/16:3,210,070,100,24
MVOF
Dömt United:161114
Dömt Leicester:181062
Data primärt via Muss.se, Physioroom.com (motståndarnas skador), Whoscored.com (aktuell statistik), Stretfordend.co.uk (historik), Transfermarkt.de (domarstatistik).
Res med oss till Manchester!