Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leicester – United

Efter 40 ganska dåliga minuter blixtrade United till med två snabba mål. När det tredje målet föll i tidigt i andra var matchen över och United kunde förhållandevis enkelt spela av den. Betygen speglar dock 90 minuter, därför kan de anses oväntat hårda för en tremålsseger på bortaplan.

Det flöt inte i början av matchen. United hittade ett fåtal chanser, men de där riktigt brännheta uteblev. De skiftades från 4-4-2 till 4-2-3-1 och det började se marginellt bättre ut. Det är dock en egen insats från Mkhitaryan som förlöser laget och gör att segern tillslut blev ohotad.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 7

Sätts inte på några enorma prov men han sprider ett lugn. Bättre med utsparkar idag än sist. Såg tveksam ut vid ett ingripande mot Vardy, men på repris blir det tydligt att Vardy trycker undan De Gea och frisparken (som han fick) var solklar.

Antonio Valencia: 7

Trycker hela tiden fram på sin högerkant, och får idag dessutom en assist. Valencia går från klarhet till klarhet som ytterback och har utvecklat sin defensiv rejält.

Chris Smalling: 6,5

Viktig nickvinst före 1-0-målet, och är dominant i huvudspelet vid de flesta situationer. Ännu inte “den gamle Smalling”, men ett steg i rätt riktning. Ser ut att trivas bättre med Bailly än Rojo.

Eric Bailly: 7

Bra Premier League-återkomst efter bortavaron. Löser det han skall göra och har hela tiden en fantastisk inställning. Mittbacksparet har endast en riktig miss, i slutet av första halvlek, annars såg det bra ut.

Marcos Rojo: 6

Utbytt 46. Oklart varför han byttes ut, i skrivande stund har det inte framkommit om det var taktiskt eller berodde på skada/sjukdom. Det bör dock inte ha berott på missnöje med insatsen, då Rojo varken var bättre eller sämre än någon annan under första halvlek. Vänsterbacken skall balansera upp Valencias offensiv, och det gjorde Rojo bra. Han hade dessutom bra koll på Mahrez som inte kom till några farliga lägen.

Ander Herrera: 5,5

Det centrala mittfältet fungerade inte klockrent. Herrera såg stundtals lite vilsen ut, hade fortsatt problem i passningsspelet och vann för få dueller. Sköter defensiven okej, men Leicester var också oerhört svaga.

Paul Pogba: 5

Nej, det stämmer fortfarande inte för fransmannen. Kanske är det prislapp och status som gör mig onödigt kritisk, men jag tycker knappt att han håller Premier League-klass som det är nu. Och som en av två centrala mittfältare fungerade det verkligen inte. Gjorde en jätteinsats när han stoppade Okazaki i 45 minuten, och får lite plus för att han försökte spela enklare än vad han gjort tidigare. Men jag ryser vid tanken på hur ett bättre lag hade utnyttjat Uniteds centrala mittfält i denna match.

Juan Mata: 7

Ett fint mål – en jättemiss. I övrigt försöker han mycket, men han är beroende av att spelare löper för honom så att han får utrymme för sin fina vänsterfot, och med en för stillastående Zlatan och Rashford ur form är det bara Mkhitaryan han har att leka med. Det gör han dock bra.

Henrikh Mkhitaryan: 8,5

Dagens bästa Unitedspelare. Bra individuell prestation vid målet och fin assist till trean. När det flyter som det gjorde i slutet av första och under andra är det en fröjd att se Mkhitaryan spela fotboll.

Marcus Rashford: 5,5

Två avslut under första halvlek, varav ett tvingade Schemeichel till en bra räddning. Men, det stämmer inte riktigt för Rashford för tillfället. Visserligen gav Mahrez oväntat bra hjälp till Simpson, så han hade ofta två försvarsspelare mot sig. Men skall kunna bidra mer ändå. Bättre som inhoppare?

Zlatan Ibrahimovic: 6

Ett mål där han avslutade bra. Under andra halvlek, framförallt mot slutet, fick vi se några glimtar av en yngre version av Zlatan, när han ville skoja lite med Leicesterspelarna. Bland annat lurade han skjortan av Fuchs vid ett tillfälle. Men överlag ser Zlatan nu lite trög ut, det finns mer att hämta. Godkänt, men inte mer blir omdömet.

Daley Blind: 6

Inbytt 46. Kan knappt minnas att jag såg Blind på planen, vilket tyder på att Leicester inte lyckades hota på hans kant. Kom in vid 2-0 som efter bara några minuter blev 3-0 – Leicester hade inte förmågan att hota på riktigt efter det, vilket gjorde att Blind inte syntes till nämnvärt.

Marouane Fellaini: n/a

Inbytt 77. Spelade för kort tid för att betygsättas

Ashley Young: n/a

Inbytt 83. Spelade för kort tid för att betygsättas

Res med oss till Manchester!