Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Blackburn Rovers – Manchester United 1-2

http://gty.im/642943762

Manchester United är vidare till sjätte omgången av årets FA-cup, där väntar Chelsea på bortaplan. Skall den vinnas krävs en väsentligt mycket bättre insats än vad som presterades mot Blackburn.

United har mycket boll i matchen, 65 %, men lyckas ändå bara skjuta tre skott på mål. Det krävdes att stjärngardet i form av Ibrahimovic/Pogba gjorde entré för att United skulle avgöra. Matchens alla tre mål placerar sig i den snyggare delen av spektrat, framförallt sticker passningarna till samtliga mål ut som mycket vackra att titta på.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 7

Kan inte lastas för målet och gör några riktigt bra räddningar, bland annat i samband med Blackburns underkända kvitteringsmål. Bra, snabb igångsättning inför Uniteds kvitteringsmål. Visar återigen att han fungerar utmärkt som andremålvakt.

Ashley Young: 6

Bra framåt, något svajig bakåt, inte helt oväntat när man placerar en vänsterytter som högerback. Utmanade friskt framåt tidigt i matchen och fick ett övertag på sin ytterback. Mattades något ju längre det gick, men gör en godkänd insats.

Chris Smalling: 6

Kämpar hårt mot Graham. Tappar honom bara en gång, då tar Blackburn ledningen. I resten av matchen gör Smalling det okej, men han är fortfarande inte en spelare som sprider något lugn omkring sig.

Marcos Rojo: 6

Helt bortkollrad vid Blackburns ledningsmål. Efter det varken bra eller dålig. Varken Rojo eller Smalling stärkte sina chanser att bli en del av ett ordinarie mittbackspar tillsammans med Bailly.

Matteo Darmian: 5

Utmanar knappt någonting framåt och har stora problem bakåt. Är en hyfsad högerback, men till vänster ser det sällan bra ut, idag var inget undantag. Bör ha spelat ner sig till att ligga efter Shaw i turordningen som vänsterback.

Michael Carrick: 7

Trygg och stabil framför backlinjen. Hämtar boll och levererar upp till de mer offensiva spelarna med bravur, det är inte många passningar han slår bort. Tillbaka som den Carrick vi vant oss att se, gör mittbackarnas jobb betydligt enklare än vad det skulle varit utan honom.

Ander Herrera: 6

Herrera är i gott slag och gör det han behöver, men inte mer. Finns allt som oftast tillgänglig för passning och kämpar hårt för att vinna boll och hålla Blackburns innermittfält i schack.

Jesse Lingard: 5

Utbytt 62. Jesse springer runt lite, men hamnar oftare fel än i rätt position. Har ett par ”det där skulle ha kunnat blivit något”-situationer, men inte mer än så. Att hans sista insats före bytet slutade med att han halkade kändes väldigt symboliskt.

Henrikh Mkhitaryan: 7

Fantastisk passning till Rashfords kvitteringsmål, den yttersidan kan man se många gånger. Innan Pogba och Zlatan byts in är det han som står för i princip allt farligt framåt, men fick inte mycket hjälp av sina offensiva medspelare.

Anthony Martial: 5

Utbytt 62. Det hände inte mycket från Martials sida. Han varken fick mycket boll, eller gjorde speciellt mycket med den de gånger han hade den. Egentligen bara en gång som han på riktigt som han skapade ett bra läge, då slarvade tyvärr Mkhitaryan bort bollen. Förhoppningsvis var denna match bara ett olycksfall i arbetet, jag räknar med att han startar någon av de två nästkommande och då är tillbaka på sin normala nivå.

Marcus Rashford: 6

Utbytt 89. Rundar iskallt målvakten vid målet, i övrigt lite som Martial – det hände alltså inte så mycket. Visar sin snabbhet vid ett par tillfällen, men skapar inte så många farligheter som man önskar av en central forward. Precis godkänd, tack vare målet.

Paul Pogba: 7

Inbytt 62. Hittar återigen Zlatan med en lång, precis passning. Är med och skapar chanser för att vinna matchen, och hjälper sedan till att döda den med bollhållning.

Zlatan Ibrahimovic: 7

Inbytt 62. Byts in för att avgöra matchen och det är precis vad han gör. Håller på att göra mål efter bara några sekunder på plan, men väntade en kvart istället. Riktigt bra löpning och avslut vid målet. Visar att han är helt nödvändig för Manchester United anno 2016/17.

Juan Mata: N/A

Inbytt 89. Spelade för kort tid för att betygsättas.