Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Truppen till Frankrike; Rooney tillbaka i träning, stannar hemma; juniorerna till Holland

Innan Manchester United fullt ut kan fokusera på söndagens ligacupfinal ska Europa League-returen mot Saint-Étienne klaras av. På tisdagen höll United öppen träning på Carrington, innan laget senare reste till Frankrike.

José Mourinho, tillsammans med en ännu inte namngiven spelare, håller presskonferens klockan 18.30 ikväll.

Truppen till Frankrike

José Mourinho tar med sig 20 spelare till Frankrike.

Målvakter: De Gea, O’Hara, Romero
Försvarare: Bailly, Blind, Fosu-Mensah, Rojo, Smalling, Valencia, Young
Mittfältare: Carrick, Fellaini, Mata, Mkhitaryan, Pogba, Lingard, Schweinsteiger
Anfallare: Ibrahimovic, Martial, Rashford

Fem utespelare saknas. Det handlar om Jones som är skadad, Rooney som precis är tillbaka från skada, Herrera som är avstängd samt Darmian och Shaw.

Mest anmärkningsvärt är förstås att Luke Shaw saknas även denna gång. Uppenbart är att han inte i nuläget hålls högt av Mourinho.

Måhända notabelt att O’Hara och inte Henderson följer med som tredjemålvakt.

Rooney tillbaka i träning, Jones och Herrera saknades

Manchester United hade en nästan full trupp på tisdagens träning. Bara Phil Jones och Ander Herrera saknades. Jones har varit skadad en tid och är alltså ännu inte återställd. Herrera får inte spela imorgon, då han är avstängd, så det kan tänkas att han helt enkelt fick ledigt.

Däremot var Wayne Rooney tillbaka i aktion på dagens träning. Trots det fick han inte följa med till Frankrike. Men då han är tillbaka i träning bör han vara aktuell för spel i ligacupfinalen.

På dagens träning höll Darmian, Smalling, Rojo, Young, Carrick, Martial, Rooney, Lingard, Mkhitaryan och Martial till i en grupp för sig. Det föranledde spekulation om att det är de tio utespelarna som startar imorgon. Detta kan avskrivas då Rooney ju inte följde med. Mer troligt är att den gruppen hade ett annat program än övriga. Med undantag för Rooney istället för Herrera rör det sig om startelvan från i söndags.

Juniorerna till Holland

Manchester Uniteds juniorer kommer i maj att resa till Holland för en turnering. Det rör sig om en U19-turnering där överåriga spelare tillåts. United kommer också att delta i Dallas Cup i april och i augusti bär det av till Holland igen, då för Otten Cup.

Clattenburg kvar resten av säsongen

Mark Clattenburg har ännu inte gjort sin sista Premier League-match. I förra veckan stod det klart att han kommer att lämna England för ett uppdrag i Saudiarabien. Hans nuvarande kontrakt gäller emellertid säsongen ut och de involverade parterna har kommit överens om att han ska göra några matcher till i England.

Det rapporteras att han ska göra minst fyra matcher till i England, däribland matchen mellan West Brom och Bournemouth till helgen.

Den här dagen…

…1958 dog Duncan Edwards

Vill du veta mer om Edwards kan du läsa min text Den bästa av dem alla – en hyllning till Duncan Edwards.

Res med oss till Manchester!