Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho nöjd men räknar med att Carrick och Mkhitaryan missar finalen

Vi lägger Saint-Étienne till handlingarna med José Mourinhos presskonferens, där tråkiga skadenyheter levererades inför ligacupfinalen på söndag. Dessutom Luke Shaw, Anderson, svensk på provspel och datum för FA-cupmatchen mot Chelsea.

Mourinho: Vi hade full kontroll

José Mourinho var belåten när han snackade med media (på en presskonferens och i en intervju med BT Sport) efter gårdagens seger.

Allt var under kontroll, solitt, fokuserat, professionellt. Givetvis dödar det första målet allt hopp, men vi vill fortfarande vinna.

Om Bailly: Mourinho menade att Saint-Étiennes Hamouma filmande och simulerade för mycket, vilket föranledde en billig utvisning för Eric Bailly. Mittbacken är nu avstängd i den första åttondelsfinalen. Dessutom står han kvar på två varningar i turneringen. Därmed väntar en ny avstängning nästa gång han blir varnad i turneringen (varningarna upphör att gälla efter kvartsfinalerna).

Önskemål inför lottningen: Mourinho vill undvika långa resor. “Jag skulle föredra något nära.” Han tror dock inte att han får sin vilja igenom. “Jag är van med tuffa lottningar. Ibland tror jag att några bollar är kalla och några bollar varma. (Skrattar.)

Datum för Chelseamatchen: Det är nu klart att United spelar kvartsfinal i FA-cupen mot Chelsea måndagen den 13 mars (se mer nedan).

Jag kände mig väldigt överraskad att beslutet fattades före vår lottning i Europa för nu vet ingen vem vi spelar mot och heller inte om var den första och den andra matchen spelas. […]

Jag kan inte spela mot Chelsea med U21, som Manchester city gjorde, var det förra året? Vi är Manchester United. Jag kan inte göra det. Jag gör det inte. Som Unitedmanager gör jag inte det mot FA-cupen för FA-cupen är inte skyldig till de här besluten.

Mer, inklusive video, på Uniteds hemsida.

Carrick och Mkhitaryan ser ut att missa finalen

Jag tror att de båda är ute. Men detta baseras på min erfarenhet, inte mitt medicinska kunnande och inte baserat på tester och vad de måste göra imorgon. Jag tror inte att de har någon chans men jag repeterar att det bara är min erfarenhet. En vad, en hamstring, även om det är mindre skador, lite fiberskador tror jag att de är ute.

(Samma källa som ovan.)

Guardian: Shaws framtid osäker

Luke Shaw kommer att överväga att lämna Manchester United om han inte spelar regelbundet under slutet av säsongen. Det påstår Guardian.

Vänsterbacken ska vara förvånad över bristen på speltid.

Anderson till Coritiba

Den förre Unitedspelaren Anderson har gått till brasilianska Coritiba på lån.

Svensk på provspel

Helsingborgs Alex Timossi Andersson är på provträning hos Manchester United. Läs mer på Helsingborgs Dagblad.

Måndagsmatch i FA-cupen

Manchester Uniteds kvartsfinal i FA-cupen, mot Chelsea på bortaplan, kommer att spelas måndagen den 13 mars, med avspark 20.45. Matchen visas på BBC i England och kommer förstås att visas på teve även i Sverige.

Spelschemat i sin helhet »