Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Saint-Étienne – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United gjorde igår jobbet borta mot Saint-Étienne. En 1-0-seger i Frankrike var tillräckligt för att säkra ett överlägset avancemang till åttondelsfinalen i Europa League. Henrikh Mkhitaryan gjorde Uniteds mål, då han påpassligt styrde Juan Matas inspel i nät.

Trots segern och det enkla avancemanget var inte allt frid och fröjd. Michael Carrick och Mkhitaryan klev av med skadebekymmer medan Eric Bailly blev utvisad.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6,5

Hade inte mycket att göra – tre räddningar förvisso, men de var rutinmässiga – men såg faktiskt stabil ut när han behövdes. Håller förstås nollan.

Ashley Young: 6,5

Inte lika involverad i spelet som mot Blackburn. Lite småslarv på egen planhalva men överlag en kompetent insats.

Eric Bailly: 5

Utvisad 63. Bailly gick in i matchen med vetskapen om att han skulle bli avstängd om han blev varnad. Det syntes inte på spelet, då han var den på planen som gav bort flest frisparkar. Så kom också varningen som ett brev på posten. Några minuter senare var han återigen överdrivet aggressiv. Nej, han förtjänade inte en andra varning för det han gjorde. Men lik förbannat är det korkat att agera på det sättet. Nu är han avstängd i första åttondelsfinalen och när han är tillbaka i spel har han återigen ett avstängningshot över sig.

Chris Smalling: 7

Står för en fin insats och har gaskat upp sig de senaste matcherna. Startar sannolikt som lagkapten i ligacupfinalen.

Daley Blind: 7

Blind gjorde en av sina bästa matcher den här säsongen igår. Defensivt hade han bra koll och offensivt var han ofta delaktig. En insats som lovar gott.

Marouane Fellaini: 6

Vinner nickdueller, drar på sig frisparkar och är noggrann i passningsspelet.

Michael Carrick: 6,5

Utbytt 62. Stabil och kontrollerad insats. Tyvärr mindre kontroll på vaderna.

Paul Pogba: 7

Missar lite för många passningar för att en ska vara helt nöjd. Bidrar dock med många fina aktioner och han är den främsta orsaken till att Uniteds mittfält äger matchen.

Juan Mata: 7

Utbytt 64. 1 assist. Löper fint över stora ytor, vilket också ger utdelning i samband med målet. Självklart den som offras när en mittback måste in.

Zlatan Ibrahimovic: 6

Isolerad längst fram. Hans primära uppgift blir att hålla boll och han får inte många chanser att bättre på sin fina statistik mot Saint-Étienne. Samarbetet med Pogba fortsätter att generera bra saker, även om det den här gången förstördes av en felaktig flagga.

Henrikh Mkhitaryan: n/a

Utbytt 25. 1 mål. Gör det väldigt bra i kombinationen med Mata för målet. Ytterst irriterande att han går sönder, då han är i fin form.

Marcus Rashford: 6

Inbytt 25. Kommer in och löper fint vid några tillfällen, tvingar bland annat målvakten till en bra räddning. Totalt händer det dock för lite och Martial borde gå före.

Bastian Schweinsteiger: n/a

Inbytt 62. Kommer in i ett bekvämt läge men uppgiften förändras raskt när Bailly blir utvisad. Sköter sig men någon riktig värdemätare var det inte och någon riktig värdemätare har vi ännu inte fått.

Marcos Rojo: n/a

Inbytt 64. Problemfri insats.