Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask: Ambitionerna och målsättningarna är och ska vara större

Embed from Getty Images

I väntan på nästa ligamatch tar vi en snabb avstämning med styrelsen och redaktionen. Vi behandlar segern i ligacupen, fortfarande Manchester United-spelaren Wayne Rooney och icke längre Leicester City-managern Claudio Ranieri.

United vann ligacupen i söndags. Vad är dina tankar om det, så här några dagar senare?

Marcus Beijar: Den bestående känslan är rätt god, trots allt. Zlatan fick tysta kritikerna ännu en gång och vi kommer inte att gå titellösa ur den här säsongen. Samtidigt känns det inte som om man som United-supporter ska sitta och känna sig nöjd över en seger i ligacupen. Ambitionerna och målsättningarna är och ska vara större.

Åke Karlsson: Mycket skön seger! Hoppas vi kan rida vidare på den

Björn Appelgren: Glad för vinst såklart. United var inte så himla bra. Lite skakiga. Southampton borde känna sig lite lurade. Viktigt också att vi nu passerade Liverpool i totalt antal större titlar.

Gustav Brinck-Larsen: Titlar är alltid välkomna, sena segermål likaså. Den kan hjälpa till att göra säsongen godkänd, men inte mer. Ligacupseger och missad topp fyra är inte godkänt, men om vi säkrar en CL-plats till nästa säsong så gör det tillsammans med ligacuptiteln Mourinhos första säsong till en godkänd sådan.

Mikael Österdahl: Skön seger och ett högst lämpligt tillfälle att börja vara effektiva. Dock oroväckande att så många spelare såg så trötta ut.

Kent Yxell: En lättnad att det gick vägen. Men synd att vi inte spelade bättre fotboll även om det var en sevärd och spännande match mest tack vare Saints och en viss Zlatan. Hoppas det kickstartar en ny troféera.

Johannes Johansson: Alltid en skön känsla när United plockar hem titlar, även om vissa titlar uppskattas mer än andra. Att finalen blev en jämn kamp med sent avgörande gav givetvis lite extra eufori.

Embed from Getty Images

Inför finalen sa Mourinho att resultatet inte kommer att påverka under säsongsavslutningen. Har han rätt?

Marcus Beijar: Det återstår väl att se. Jag tror ju inte det gör så mycket från eller till. Betyder det något så kan det väl ge en välbehövlig boost, nån mättnadskänsla tror jag inte på.

Åke Karlsson: Vet inte hur han tänker i så fall, för jag tror att spelarna, klubben och fansen mår gött med en sån här seger

Björn Appelgren: Ja det har han. United ska klara av att peppa igång till nytt motstånd och nya utmaningar. Känner laget sig nöjda med enbart den här titeln är det något fel.

Gustav Brinck-Larsen: Ja. Ligacupen är kul när man vinner, men redan nu är den glömd och fokus ligger på resten av säsongen. Så hade det varit även om finalen förlorats.

Mikael Österdahl: Han ljög ju när han sa det, så det är klart att han har fel. Segern ger självförtroende och medaljen i bakfickan gör att viss stress släpper. Vi är långt ifrån en nivå där vi kan se en ligacupseger som en liten bonus.

Kent Yxell: Både och, det är ju över nu och med positiva vibbar men hade det blivit förlust hade det nog påverkat mer än det gör nu. Man känner inte tröttheten av allt matchande förrän det går emot…

Johannes Johansson: Är ändå tveksam till den kommentaren. Hade Southampton vänt matchen och vunnit med 3-2 är jag övertygad om att det hade påverkat. Många av spelarna hade nog påverkats negativt, sen hade vi supportrar blivit rätt besvikna. Det hade helt enkelt krävts att United skulle vinna en annan titel under våren för att kompensera.

Embed from Getty Images

Efter några dagars intensiva rykten bekräftades så att Wayne Rooney blir kvar i United säsongen ut. Känns det bra?

Marcus Beijar: Jag är ganska likgiltig, sett till hur hans sista år i klubben varit. På ett sätt hade det känts märkligt att släppa iväg honom veckorna efter att han slagit målrekordet, samtidigt som han ju trots allt inte ska sitta på en bänk som lagkapten och engelsk landslagskapten heller. Lägger jag likgiltigheten åt sidan är jag rätt nöjd att han stannar, han är värd ett värdigt avsked på Old Trafford.

Åke Karlsson: Både ja och nej, för han spelar ju inte och skulle han få med sig återstoden av lön vid övergång kan han ju lika vara kvar

Björn Appelgren: Ja. Han kan komma att spela en avgörande roll i slutet av säsongen. Känns som en väldigt stabil joker att ha på bänken inför slutspurten.

Gustav Brinck-Larsen: Personligen hoppas jag att Rooney gjort sin sista match från start i United, såvida inte sista PL-matchen är betydelselös, då kan han få starta den. Men det känns samtidigt bra att han blir kvar säsongen ut. Dels för att truppen verkar vara harmonisk, och ifall en såpass tung spelare lämnar kan det förändra balansen. Och dels är det snyggare att låta en legendar lämna mellan säsonger än att han sticker till Kina i februari.

Mikael Österdahl: Ja, det hade varit väldigt ovärdigt om Rooney hade lämnat mitt i säsongen. Däremot är det bisarrt att han hyllas för att han jublade i söndags. Hade han inte jublat hade det varit anmärkningsvärt.

Kent Yxell: Nej, hade hoppats att han hade lämnat så att det finns plats i lönekuvertet för Griezmann så fort säsongen är över.

Johannes Johansson: Är relativt likgiltig till det. Rooney behövs väl i och med att han inte ersattes under januari-fönstret.

Embed from Getty Images

Mycket tyder ändå på att Rooney lämnar i sommar. Vad tror du? Vad vill du?

Marcus Beijar: Jag tror att han lämnar i sommar. Inget snack. Han har ju tidigare under karriären visat att han kan tänkas ta till olika knep för att få ut en högre lön, nu skulle han kunna få ut mest av alla spelare i världen i Kina. Samtidigt handlar det om värdigheten, vilket avtryck och arv spelaren och ledaren Wayne Rooney vill lämna efter sig. Han har bränt broar till Goodison Park också, men frågan är om inte det är ett snyggare avslut än smogmiljonerna i Kina.

Åke Karlsson: Jag tycker att han ska lämna och säljas precis som vem som helst, han har fått sin match och hedrats som en legend

Björn Appelgren: Ja, jag tror att han lämnar och det känns väl rätt. Han kan uträtta mer i en mindre klubb.

Gustav Brinck-Larsen: Det är dags att lämna. Jag hoppas att han lägger av eller flyttar till USA, men inget av det har det ju varit något snack om. Han känns inte så Kinakompatibel, men finns väl en risk att pengarna lockar dit honom. Fotbollsromantikern i mig vill att han gå tillbaka till Everton, men då lär han väl avgöra mot oss nästa säsong.

Mikael Österdahl: Just nu känns det som en självklarhet att han lämnar. Om Rooneys lönepost påverkar vad vi kan värva i sommar vill jag att han ska lämna, annars är jag rätt likgiltig. I en begränsad roll har han fortfarande mycket att tillföra.

Kent Yxell: Tveksam trots allt, om han inte försöker vara kvar kontraktet ut. Men hoppas Everton eller MLS eller Kina kniper honom.

Johannes Johansson: Han kommer han inte vara den ledande spelaren han är betald för att vara. Således, är det värt att behålla honom så mycket längre än till sommaren? Kanske som rotationsspelare ifall han är villig att gå ner i lön.

Embed from Getty Images

Lite off topic så fick Ranieri sparken som manager för Leicester. Vad tycker du om det?

Marcus Beijar: Med tanke på att de slog Liverpool i måndags så kan man väl inte säga annat än att det var rätt. Å andra sidan är Liverpool inte bättre än sådär heller. Ranieri, precis som hela Leicester, överpresterade ifjol. Nu underpresterar man (för så uselt som nedflyttningshotat är inte laget) och kan han som manager inte förmå vända den skutan så finns det bara en utväg.

Åke Karlsson: Om det hjälpte för att piska upp Liverpool må det vara hänt

Björn Appelgren: Synd för Ranieri, förhoppningsvis kan han hitta en klubb en något stabilare klubb som motsvarar en tränare av hans kvalitet. Men, med det sagt, väldigt skönt att det var Liverpool som åkte på effekten av managerbytet!

Gustav Brinck-Larsen: Tron på att sparka tränare när det går dåligt är ju tyvärr stark. De fick ju visserligen en bra effekt (som man ofta får) med segern mot Liverpool, men jag tror ändå Leicester kommer få kämpa för sin överlevnad i år.

Mikael Österdahl: Jag har svårt att förstå uppståndelsen. När plan A – som var Nigel Pearsons – slutade fungera stod Ranieri handfallen. Sen är det klart att många av spelarna ska ta sig både en och två tittar i spegeln men det förändrar inte att Ranieri har gjort ett undermåligt arbete sedan titeln säkrades. Synd dock, för jag vill verkligen att Leicester ska åka ur och jag tror att deras chans att klara sig ökar markant nu.

Kent Yxell: Synd, tråkigt, onödigt och dålig stil men that’s football, bloody hell.

Johannes Johansson: Förstår ändå att Leicester behövde göra något med tanke på den prekära sits de satt sig i. Men att Ranieri ensam ska få bära hundhuvudet efter fjolårssäsongen känns tufft. Det hela kan hur som helst summeras med att det krävs konstant framgång för att managers inte ska sparkas numer.