Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

För fan!

Embed from Getty Images
1-1 Stoke.
0-0 Burnley.
1-1 West Ham.
0-0 Hull.
1-1 Bournemouth.
Manchester Uniteds hemmaspel i ligan kan inte klassas som annat än ett fiasko. Tre mål totalt mot det motståndet är under all kritik. Med det här fortsatta mönstret är det snart klart att Europa League är den enda rimliga vägen till Champions League-spel i höst.
Usch, vad jag avskyr de här Groundhog Day-matcherna på Old Trafford. Sabbar ju hela helgen.
Imponerade:

 • Inledningen från United var kraftfull. Chanser på chanser i våg efter våg och jag började bli övertygad om att mitt 5-0-tips minsann skulle vara rimligt.
 • 1-0-målet! En helt otippad sydamerikansk kombo och Marcos Rojos första Premier League-mål i karriären var ingenting han behövde skämmas för.

Jovars:

 • Luke Shaw var överraskande tillbaka i en startelva igen efter lååååång frånvaro. Han satte inte Old Trafford i brand, inte alls, men visade stundvis att han så klart är bäste vänsterback i truppen. Frågan är dock om han får fortsatt förtroende eller om det fokuseras på hans misstag.
 • Anthony Martials första halvlek var som så ofta hans bästa.

Under isen:

 • Visst skapade han en del chanser, både åt sig själv och andra (klacken på Smiths arm och löpningen till friläget i första de mest minnesvärda), men överlag ytterligare en match som totalt sett läggs på hans lista av mindre imponerande insatser. Den är tyvärr längre än den andra. Och vad pysslade han med i Bournemouths straffområde i slutminuterna? Två lägen att avgöra och båda gångerna skruvade han ihop sina egna ben i stället för att skjuta.
 • När han inte ens gör mål på straff (vi var nog ett gäng miljoner fans över världen som kände på oss att han skulle bomma) efter en sån genomgående medioker match är han inte mycket att hänga i granen. Från matchhjälte till syndabock, och dessutom med risken att bli avstängd i efterhand. Det hjälpte inte ens att byta till kortärmat i paus.
 • Phil Jones gjorde comeback som den gamle Phil Jones. Oj, vad han hade problem att leta rätt på mannen som spelat som honom tidigare under säsongen.

Horribelt:

 • 1-1 hemma mot Bournemouth med en man mer i 45 minuter är otroligt dåligt. Gästerna hade åtta raka utan seger och hade släppt in 23 mål på den tiden. I dag hade de dessutom en man mindre under drygt en halvlek, men lyckades ändå greja en poäng mot ett United som inte skapade någonting sista 20, bortsett från de sista skälvande minuterna när Pogba snubblade omkring.
 • Effektiviteten, än en gång. 20 avslut, 7 på mål, bara 1 i nät. Det är klart mycket roligare att se än tidigare säsonger där sidledspassandet tråkade ut oss, men det är sannerligen lika frustrerande att se miss efter miss efter miss. I hemmamatch efter hemmamatch efter hemmamatch. 10 oavgjorda är makalöst.
 • Plats 6. Trots att lagen ovanför gång på gång bjuder in, vägrar United acceptera inviten utan stannar kvar på samma ställe som alltid. Makalöst.

Frågetecken:

 • Lingard, Fellaini och Rashford gick alla in på planen samtidigt och United fick omgående straff. Sen skapades INGENTING. Och Fellaini som defensiv mittfältare mot 10 man? Vad var tanken med det? Och varför plocka ut Carrick, som mycket väl kunde flyttat fram i banan och fortsatt skära igenom Bournemouth?

Kevin Friend & co-misstag:

 • Straffen för Bournemouth. Svår att se live, det medges, men det var ingen straff.
 • Missade röda på Mings vidriga trampande på Zlatan.
 • Bommade Zlatans hämndarmbåge på Mings (som visserligen både du och jag sannolikt skulle ha delat ut efter det som hänt i situationen innan)
 • 5 tilläggsminuter? FEM??
 • Gult kort på Rashford för EXAKT samma förseelse som Joshua King inte ens blåstes av för mot Jones i första halvlek?
 • Han spelade fördel när Rooney kapades strax innan Mings trampade på Zlatan. Fördel i det läget??!
 • Jag har säkert glömt några fler uppenbara galenskaper … just ja, han glömde att han gett två gula till Surman. Den överlägset sämsta domarinsatsen jag sett den här säsongen. Det säger en del.

Sist:

 • Fortfarande irriterande att Mourinho spelade Mkhitaryan i Frankrike i en match som redan var avgjord. Ja, han kunde så klart ha skadats på träningen dagen efter också, men varför ta risken med en spelare som verkar ha lätt att slå upp skador?
 • Med tanke på att det här mönstret känns igen och återkommer gång efter gång efter gång är det kanske läge att satsa järnet på att vinna Europa League för att få en CL-plats.
 • United är fortfarande obesegrat i ligan sedan oktober och har bara 1 förlust på de 22 senaste på Old Trafford. Svårt att känna någon glädje över det dock, just nu.
 • Bäst på planen? Givetvis motståndarnas målvakt. När en motståndarspelare är matchens främsta är det 101 gånger av 100 keepern.