Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Judas är nummer ett; Pogba var en gigant; Uniteds taktik är inte fotboll

Det är dagen efter att Eden Hazard slog världsrekord i att filma. Sorry. Det är dagen efter att Manchester United förlorade mot Chelsea i FA-cupen.

Eftersnacket har hyllat Chelsea. Vilket ju är rätt märkligt. Det var den överlägsna ligaettan som hade hemmaplan. Det var den överlägsna ligaettan som var en man mer i en timme. Trots det hade de bara fem avslut på mål under hela matchen.

Chelsea misslyckades med att döda matchen. Trots att de var så fullständigt fenomenala hade United en stor kvitteringschans genom Marcus Rashford och en hygglig genom Paul Pogba.

Ander Herrera blev kontroversiellt utvisad. Först blir han varnad för att han inte försvinner från jordens yta när han blir påsprungen av Hazard. Om något är det frispark för Herrera. Men Hazard lyckas med sin skadesimulering. Sedan blir han varnad när Hazard filmar. Ja, Herrera är så klart korkad i det läget men i relation till allt annat som inte blev varning under matchen är den varningen direkt horribel.

Herrera är nu avstängd i två matcher.

Antonio Conte tyckte att United fokuserade på att sparka på Hazard. Det har han förstås rätt i. Men Hazard förstärker också i varenda situation. Kanske ska vi hylla honom för att han är så bra på att filma…

Mourinho: Judas är nummer ett

Under gårdagens match hånade Chelseas supportrar José Mourinho som Judas. Fatta hur illa ställt det måste vara i en supporterhjärna om du kallar din klubbs överlägset mest framgångsrika manager för Judas.

På presskonferensen efter matchen gjorde Mourinho sitt bästa för att inte säga något som kan ge avstängning eller böter.

Jag lyckades kontrollera [mig själv]. Jag lyckades kontrollera mina reaktioner. Det är bra. För på det här sättet kan jag vara på bänken i nästa match. Mina spelare behöver mig. Det är bättre för mig att vara när dem.

Om gruffet med Conte:Nej, nej.” Mourinho skakade inte hand med Conte efter matchen. Det var för att han ville ta hand om sina spelare och även tacka Uniteds supportrar. “Om jag ser honom skakar jag hans hand.” Conte kallade det för en “cirkus” och menar att det inte var viktigt.

Om matchen:Jag tror att vi alla såg matchen. Vi kan ha olika perspektiv. Men jag tycker att alla kan vara överens om att det var en match till den stund då Herrera såg det röda kortet. Och det är en annan match efter det.

Före det såg jag en match med känslan att jag skulle vinna. Allting var under kontroll. Frustrationen var uppenbar för de kunde inte spela som de alltid gör.

Mourinho säger att strategin var att använda två anfallare för att kontrollera Chelseas backlinje. Efter utvisningen kunde United inte tillämpa den strategin.

Trots det försvarade vi oss väldigt bra. Trots det hade vi den bästa chansen i matchen när Rashford mötte Chelseas målvakt. Så jag är stolt över mina spelare.

Om domaren:Mr Oliver går hem och kan göra sin egen analys. För jag vill inte analysera hans arbete.

Om Herreras andra varning:Jag vill inte prata. Jag ber er bara jämföra Herreras andra gula kort, som är ett gult kort i en död zon. Och ni jämför det med ett par minuter senare när Rashford går för att attackera ytan och Chelseas kapten greppar honom och stoppar honom i en kontringssituation.

Mourinho passar återigen på att kritisera Uniteds spelschema och han hyllar även Uniteds supportrar.

Du kallades Judas…Ni vet, det kan kalla mig vad de vill. Jag är professionell, jag skyddar min klubb. Till den stund då de har en manager som har vunnit fyra Premier League-titlar för dem är jag nummer ett. Tills dess är Judas nummer ett.

Om skador och avstängningar:Vi gråter inte. Ingen såg oss gråta den här veckan för att vi inte har Zlatan, för att vi inte har den eller den.

Mourinho: Pogba var en gigant

I sin intervju i MUTV valde Mourinho på eget bevåg att diskutera Paul Pogba.

Jag tycker att spelarna var fenomenala. Men jag skulle referera till en för det är en som specialisterna gillar att gå efter. Antagligen för att under deras deras tid fick de bara tio procent av pengarna han får. Antagligen kommer det från avundsjuka.

Men jag måste säga att för mig var Paul Pogba den överlägset bästa spelaren på planen. Han var en gigant på planen. Efter honom var alla mina pojkar fantastiska.

Vi kan väl lugnt konstatera att Mourinho lär vara rätt ensam om den uppfattningen.

Herrera avstängd två matcher

Gårdagens utvisning betyder att Ander Herrera kommer att vara avstängd i ligamatcherna mot Middlesbrough och West Brom. I normalfallet är det bara en matchs avstängning för en utvisning till följd av två varningar. Detta var dock Herreras andra utvisning den här säsongen, varför han får en extra match. (Skulle han dra på sig en tredje utvisning så blir det två matcher extra. Och så vidare.)

United har ingen möjlighet att protestera mot detta, då varningar inte kan ändras i efterhand om det inte handlar om ett fall av misstagen identitet (det vill säga att domaren varnar fel spelare).

Rojo riskerar avstängning

Marcos Rojo stämplade Eden Hazard under gårdagens match. Detta missade domaren. Röster har höjts för att Rojo borde bli avstängd för detta. Läs till exempel på Mirror.

Hur det blir med den saken återstår att se. Besked torde komma under tisdagen.

Conte: Det är inte fotboll

Chelseas manager Antonio Conte, som trodde att gårdagens match var en semifinal, var förstås nöjd med Chelseas insats.

Om utvisningen:Mitt synsätt är att vi kommer för att spela fotboll. Och mina spelare vill spela fotboll. Jag tycker att i 20 till 25 minuter var det inte möjligt för Hazard att spela fotboll. Jag ser bara att han får många sparkar. Jag tycker inte att jag är galen och ser bara honom i den här situationen. Det är mitt svar på den frågan. För Hazard var det i 25 minuter omöjligt att spela fotboll för han blev bara sparkad.

Var det Uniteds taktik att sparka Hazard?Jag vet inte. Men jag tycker inte att det existerar en taktik att gå och sparka motståndaren. Det är inte fotboll för mig. För mig. Jag tycker inte. Jag tycker inte det här kan vara en taktik. Det är sant. Jag tycker att alla såg det här. Men jag tycker inte. Och jag tycker att ibland när du spelar mot spelare med stor talang försöker du skrämma de här spelarna. Jag tycker att domaren måste skydda den här typen av spelare. För då när de går ut med en farlig skada.

ESPN: Rooney kan vara tillbaka på torsdag

Enligt ESPN kan Wayne Rooney vara tillbaka i spel när United möter Rostov på torsdag. Rooney blev skadad när han kolliderade med Phil Jones på träning men det ska bara ha handlat om en lårkaka.

I artikeln påstås också att Mourinho hade planerat att använda Rooney som ensam anfallare i gårdagens match.

Vi har inte fått någon information om statusen på Anthony Martial mer än att han missade gårdagens match på grund av skada.

Joyce sparkad av Wigan

Warren Joyce lämnade i höstas jobbet som reservlagstränare i Manchester United för att ta över som manager för Wigan. Nu har Joyce fått sparken av Wigan.

Huruvida det är aktuellt för Joyce att återvända till United återstår att se.

Drömmål av Memphis

Memphis Depay slog i söndags till med ett riktigt drömmål då Lyon vann mot Toulouse med 4-0.

Memphis, som lämnade United i januari, har nu fem mål och tre assists på nio matcher (varav sex från start) i franska ligan.

Men jag misstänker ju att han egentligen försöker passa till anfallaren.

Litauiska domare på torsdag

Gediminas Mazeika från Litauen kommer att döma Uniteds Europa League-match mot Rostov på torsdag. Vytautas Simkus och Vytenis Kazlauskas är assisterande domare, Donatas Rumsas och Robertas Valikonis är extra assisterande domare och Dovydas Suziedelis är fjärdedomare.

Mazeika har hyggligt med erfarenhet från Europa League men han har bara gjort en Champions League-match i karriären, så han är inte bland de högst rankade domarna.

Mazeika har inte dömt varken United eller Rostov förut.

Moss dömer på söndag

Jonathan Moss kommer att döma Uniteds bortamatch mot Middlesbrough på söndag. Bennett och Smart går som assisterande domare med Madley som fjärdedomare.

Moss har varit en lyckosam domare för United. På 16 matcher med Moss har United resultatraden 13-2-1. Den enda förlusten var i ligacupsemifinalen mot Hull i januari och då gick ju United vidare ändå. Moss har även dömt 1-1-matchen mot West Ham och segern borta mot Hull i ligan den här säsongen.

Middlesbrough har haft Moss åtta gånger (4-1-3). Den här säsongen har han dömt deras förluster hemma mot Chelsea och Liverpool samt deras 0-0-match borta mot Watford.

Moss har inte dömt någon match mellan United och Middlesbrough.