Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Rostov (England’s hope is United)

15:01

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds returmatch mot Rostov i Europa League. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, bilder, matchreaktion och matchfakta.

Manchester United – Rostov 1-0 (0-0) [totalt: 2-1]

Uefa Europa League, åttondelsfinal, 2:2 • match 1: Rostov - United 1-1 • 2017-03-16, 21.05 • Old Trafford, Manchester • publik: tbc • domare: Gediminas Mazeika


 1-0 (71) Juan Mata (Ibrahimovic)
     (87) Aleksandr Bukharov

Manchester United: Romero; Valencia, Bailly, Smalling, Rojo, Blind (Jones 64); Pogba (Fellaini 48), Herrera; Mata, Mkhitaryan; Ibrahimovic
Avbytare: De Gea, Carrick, Young, Lingard, Rashford

Rostov: Medvedev; Terentjev, Mevlja, Navas, Kudryashov, Bayramyan (Kireev 82); Erohkin, Prepelita (Devic 79), Noboa; Azmoun (Bukharov 62), Poloz
Avbytare: Goshev

Gustav Brinck-Larsen | 00:07 God natt

Härmed avslutar avslutar vi dagens matchdagsblogg. Tack för att ni läste.

Gustav Brinck-Larsen | 00:05 Mourinhos post-match

Mourinho var pratglad i sin intervju efter matchen, och gav en hel rad av härliga citat. Han gick bland annat ut och, igen, kritiserade spelschemat och säger att det enbart är negativt för United att alla andra topplag i Premier League nu är utslagna ur Europaspelet.

Varför tror du att ni var tvungna att vara så tålmodiga för att få målet som er dominans förtjänade: ”I första halvlek var vi fräscha, vi var dominanta och skapade chanser och de kom inte över mittlinjen. Och allt såg ut som att vi skulle göra några mål och döda matchen. Men de visste om det, och de spelade tydligt för det här, det spelade tydligt för att få matchen till en period där vi var i trubbel på grund av det fysiska. Det var vad som hände, vi lät matchen öppna sig och det lät matchen öppna sig också. Och i matchens sista del hade vi problem, vi hade skador och var tvungna att göra förändringar. Jag var rädd för förlängning för några spelare hade problem. Jag visste att jag kunde ta in Rashford, men samtidigt var jag rädd för att Marcos Rojo hade problem. Så det var en svår match.

Vi har många fiender. Normalt skall fienden vara Rostov, men vi har många fiender. Det är svårt att spela måndag kväll med tio spelare, det är svårt att spela nu och det är svårt att spela söndag klockan tolv [13 svensk tid]. Så vi har många fiender, men killarna var fantastiska. Jag kan föreställa mig att några kommer säga att vi borde spela bättre, att vi borde göra fler mål och inte ha såna svårigheter att vinna mot denna motståndare. Men verkligheten är att vi har mycket emot oss, så vi måste kämpa. Killarna är fantastiska. Men vi kommer förmodligen förlora på söndag, men vi kommer göra vårt bästa.”

Hur mår Daley [Blind] och Paul [Pogba]? ”Paul har en muskelskada och Daley vet jag inte, jag måste se vad som hände. Utmattning har ett pris, men jag kommer för alltid komma ihåg när jag pratade med Uefas delegat i Rostov att ’om någon av era spelare blir skadade betalar försäkringsbolaget, så planen är inget problem’. Och förmodligen tänker de som bestämde våra matcher på måndag [mot Chelsea i måndags] och på söndag klockan tolv samma sak, ’om de skadas är de försäkrade’.”

Er bänk var aktiv och ett par spelare fick bananer, vad hände där? ”Jag vet inte om du har varit trött någon gång i livet? Jag har varit trött många gånger och jag vet att kroppen behöver någonting, vad som helst. Spelaren [Marcos Rojo] bad om en banan och det är inget att skratta åt. Det är inget att skratta åt alls, det gäller att respektera spelaren, deras begränsningar och att de ger allt.

En sak vi älskar i fotboll är rivaliteter, hur tillfredsställande är det att United är enda Manchesterlaget som är kvar i Europaspelet? ”Jag är mycket besviken, och jag skojar inte om det. Jag menar det och känner det. Det är dåligt för oss av många anledningar, det är dåligt för oss för att det är en engelsk klubb och det är dåligt för oss för att inget av de fem lag som ligger framför oss i Premier League har internationell fotboll. Så de kommer spela en match per vecka, som några av dem har gjort sen starten av säsongen. De vet inte vad utmattning är, de vet inte vad ackumulation är, de vet inte vad det innebär att gå hem ikväll och förmodligen inte kunna sova av utmattning. Imorgon är en ny dag för oss. Vi kämpar, vi kämpar till bristningsgränsen, det är vad vi måste göra”

Gustav Brinck-Larsen | 23:38 Ander Herrera

Mittfältsterriern Ander Herrera pratade med MUTV efter matchen:

”Vi är väldigt glada. Ibland kan såna här matcher se enkla ut, men de är inte enkla. Rostov hade inget att förlora, och de kom hit för att gå vidare. Men jag tycker att vi kontrollerar matchen väldigt bra, vi skapar många chanser i första halvlek. Men det är samma sak som hänt under hela säsongen, vi skapar massa chanser men det är alltid målvakten eller stolpen och vi stänger matcherna och får lida för det i andra halvlekarna.

”Men jag tycker att vi spelade mycket bra. Vi kontrollerade matchen och spelade stundtals riktigt, riktigt bra. Nu är vi bland de åtta sista, vi är i kvartsfinal. Det är en stor turneringen för oss eftersom det är en annan väg till att få spela Champions League nästa säsong. Så det är en stor turnering för oss och vi är väldigt glada idag”

Gustav Brinck-Larsen | 23:30 Någon av dessa

Återigen, lottningen sker 13.00 morgon fredag. Någon av dessa kommer stå på andra sidan:

Anderlecht
Ajax
Besiktas
Celta Vigo
Genk
Lyon
Schalke 04

Fri lottning, det är alltså inga lag seedade och det tas inte hänsyn till vilka länder klubbarna kommer ifrån. Första matchen spelas 13 april med retur 20 april.

Gustav Brinck-Larsen | 23:27 Mata och Smalling nöjda

Juan Mata och Chris Smalling ställde upp på intervju direkt efter matchen.

På frågan om varför det tog så lång tid att spräcka nollan utvecklade Mata vad han tyckte om matchen: ”Det handlade om att avsluta ordentligt igen. I första halvlek spelade vi mycket bra stundtals och skapade bra chanser men vi kunde inte avsluta dem, och vi behöver göra mål annars är det svårt att gå vidare.

”Det är viktigt att vi höll nollan, Sergio gjorde ett bra jobb och våra försvarare med, så vi är glada.”

Chris Smalling fick en första fråga om Romeros två suveräna räddningar: ”Ja, vi vet att vi har två toppmålvakter. Vem som än spelar gör det suveränt, så vi har en bra trupp.”

Han fick också frågor om skadorna på Pogba och Blind: ”Vi hoppas att deras skador inte är allvarliga. Vi har några dagar på oss att återhämta oss och sen köra igen på söndag.

Gustav Brinck-Larsen | 23:06 Bilder från matchen

Mkhitaryan till Zlatan till Mata, så gjorde United matchens enda mål i den 70 minuten. Valencia dominerade högerkanten och Romero fick, igen, visa att han är en målvakt som håller riktigt hög klass.

Gustav Brinck-Larsen | 22:59 Det löste sig till slut

Manchester United är vidare till kvartsfinal i Europa League. The Special Juan förlöste United i den 70 minuten då han fick öppet mål och inte gjorde något misstag.

United dominerade matchen fullständigt i första halvlek. Förkrossande övertag i bollinnehav, 10-1 i skott och 6-0 i hörnor talar sitt tydliga språk. Två bollar i stolpen av Zlatan och laget skulle dessutom haft en straff då Mkhitaryan blev knuffad i ryggen av Rostovmålvakten.

En stund in i andra skapade Rostov sina två första chanser i matchen, men Sergio Romero visade att han håller hög klass och avvärjde chanserna. Han tvingas till ytterligare en riktigt bra räddning efter knappt 80 minuter, och i 95 minuten får Rostov dessutom en totalt felaktig frispark, som Romero tvingas göra ytterligare en riktigt avancerad räddning på. Så trots att han stod sysslolös i mer än 50 minuter blir han ändå en av våra viktigare spelare i denna match.

Allt som allt gör United det som behövs, men inte heller mer. De tre mittbackarna klev inte många meter in på motståndarnas planhalva, mer än på offensiva hörnor, och Herrera höll stadigt koll bakåt han med.

Lottningen till kvartsfinalerna sker imorgon, fredag 17 mars, klockan 13.00.

Gustav Brinck-Larsen | 22:52 Undvik skador

Inför matchen i Ryssland fanns två mål.

1: Ta med ett bra resultat.

2: Undvik skador.

Båda uppfylldes. Därför är det oerhört tråkigt att både Paul Pogba och Daley Blind tvingades lämna dagens match på grund av skada.

Pogba med befarad sträckning och Blind med befarad hjärnskakning. Att någon av dem spelar på söndag ser jag som uteslutet.

Gustav Brinck-Larsen | 22:36 Äntligen!

Rostov höll nästan på att ta över, de skapade några chanser och flyttade fram när Unitedspelarna började bli ängsliga. Det som såg så bra ut i första halvlek såg inte alls så stabilt ut längre.

Därför var Matas mål som föll i 70 minuten både en riktig befrielse och oerhört viktigt för att United skall kunna gå vidare.

Fint kontringsmål dessutom. Mkhitaryan med inlägg till Zlatan som försöker klacka in den. Får dock ingen klockren träff, men Mata dyker upp bakom och gör målet. Underbart!

Mindre bra dock att Daley Blind varit tvungen att gå ut, med befarad hjärnskakning. In kom Phil Jones, som av någon märklig anledning spelar vänster wingback. Varför inte ut med Rojo där?

Gustav Brinck-Larsen | 22:20 Välkommen in i matchen Romero

Vår argentiske målvakt tvingas till två bra räddningar inom loppet av ett par minuter i början av andra. Även om jag fortfarande känner mig förhållandevis lugn börjar det bli dags för United att sätta det där första målet. Rostov visar att de inte är ofarliga.

Gustav Brinck-Larsen | 22:11 Pogba skadad

Men det tog bara minuten innan första bytet tvingas fram ändå. Paul Pogba stoppar upp i en löpning precis i inledningen av andra och tvingas byta.

Förhoppningsvis är det inget som håller honom borta från spel allt för länge.

Fellaini in.

Gustav Brinck-Larsen | 22:07 Samma lag

Inga byten i halvtid för något av lagen. Spelet är igång.

Gustav Brinck-Larsen | 22:01 Statistiken har talat

10-1 i skapade chanser, 14-1 i skott, 68%-32% i bollinnehav och (enligt Uefas sida) 6-0 i hörnor. Tydlig dominans.

Gustav Brinck-Larsen | 21:55 Första halvlek i korthet

Den första halvlek kan nästan läggas in i instruktionsboken på hur man dominerar en match mot ett sämre motstånd. Samtidigt har United inte lyckats spräcka nollan, så ett mål räcker för Rostov.

Den långe svensken har haft två bollar i stolpen, Rojo en vass nick, Mkhitaryan har skjutit utanför i friläge och Valencia har dundrat in ett flertal fina inlägg som kunde resulterat, men bolluslingen vill inte in.

Jag är ändå positiv, det kommer ett mål innan 60 minuten och sen reser sig inte Rostov.

Gustav Brinck-Larsen | 21:40 Men stolpen!

Zlatan har nu haft två i Rostovs vänstra stolpe. Nyss med ett jätteskott i ett två mot två läge. Rostovs försvar är virrigt.

Gustav Brinck-Larsen | 21:37 Kom igen, det är dags för ettan

Nu har vi pressat i 32 minuter och skapat tillräckligt med chanser för att göra både ett och två mål.

Ta å stänk dit den nu Micki, det verkar vara du som skall göra det idag.

Gustav Brinck-Larsen | 21:31 Piggt, men med både hängslen och livrem

United har varit pigga i offensiven första 25. Inte vaskat fram mängder med brännheta chanser, men jobbat på stadigt och klart dominerat matchen.

Men det märks också att Mourinho är orolig för kontringar. De tre mittbackarna håller sina positioner hela tiden, och de offensiva spelarna jobbar stenhårt de gånger laget tappar bollen. Fortsätter det så här blir det en lugn kväll för Romero.

Gustav Brinck-Larsen | 21:21 Kanske inte så konstigt

Efter blott 14 minuter har tre Rostovspelare legat ner, efter till synes ingenting. Att de bara har fyra spelare på bänken är kanske inte så konstigt då, om det är ett gäng glaslirare. Eller så har de bestämt sig för att gå all in på att tråka ut United med filmningar, det är också möjligt.

Gustav Brinck-Larsen | 21:18 Fin start

Det är inte oväntat, men United har tagit tag i matchen första tio minuterna. En brännhet chans, när Rojo nickade efter hörna, plus en del halvchanser och bra intentioner. Valencia måste dundertrivas i den här formationen, trycker på rejält framåt.

Gustav Brinck-Larsen | 21:08 5-2-2-1?

Det är ju till viss del en lek med siffror, men vi kan konstatera att United valt någon form av 5-2-2-1 system.

Tre mittbackar, två ytterbackar där framförallt Valencia kommer vara rejält offensiv. Herrera och Pogba centralt på mitten med Mata och Mkhitaryan framför dem i fria offensiva mittfältsroller – och så den långe svensken längst fram.

Skall bli intressant detta.

Gustav Brinck-Larsen | 21:02 Di Maria, Welbeck och Chicharito

Från ingenstans teasar BBC med en kommande intervju med Mourinho, där han tydligen säger att han aldrig hade sålt Di Maris, Welbeck och Chicharito om han varit ansvarig då.

Detta berättar de alltså om några minuter före matchstart. Men ändå intressant, det är många Unitedfans som åtminstone skulle velat behålla Welbeck och Chicharito. Di Maria delar väl skarorna mer, men vi skall ju minnas hans fantastiska start i klubben.

Glory, glory Man United!

Gustav Brinck-Larsen | 20:57 Minuter kvar

Spelarna har gått in i omklädningsrummet för de sista förberedelserna. Trots att jag inte förstår valet av formation är jag ändå fortfarande positiv. Det här skall bara gå vägen!

Nu kör vi United. Ge oss en fin prestation som ger oss hopp inför resten av säsongen.

Gustav Brinck-Larsen | 20:52 Trebackslinje

Mourinho har bekräftat för BT Sport att det blir trebackslinje, vilket jag alltså skulle kalla fembackslinje. Blind tar alltså inte klivet upp till mittfältet, utan spelar istället ytterback.

Gustav Brinck-Larsen | 20:38 Number 47

Som nämndes på Kanal 9 är detta alltså Manchester Uniteds 47 tävlingsmatch för säsongen. Vid avancemang till nästa omgång kommer det alltså sammanlagt blir över 60 tävlingsmatcher för United under säsongen 2016/17.

För många för att kunna hålla spelarna friska, men som Unitedsupporter är det ju helt underbart.

Gustav Brinck-Larsen | 20:33 Fyrbackslinje

Uniteds lag är, på Uefas officiella hemsida, uppställt som ett 4-3-3, med Blind som defensiv mittfältare bakom Herrera och Pogba.

Jag hoppas verkligen det är sant. United ska inte behöva spel med fembackslinje, men med Blind som defensivt mittfältsankare kan ytterbackarna (framförallt Valencia) trycka på rejält. Det enda negativa om uppställningen stämmer är att Rojo spelar vänsterback, och om det är något han visat den här säsongen är det att han gör sig betydligt bättre som mittback än till vänster i försvaret.

Gustav Brinck-Larsen | 20:24 Fyra avbytare?

Om Uefas officiella matchsida är korrekt kommer Rostov endast med fyra avbytare till dagens match. Då det är svårt att få bekräftat från Rostovhåll får vi lita på det tills vidare.

Gustav Brinck-Larsen | 20:19 Romero, inte De Gea

Mourinho väljer att fortsätta med Sergio Romero i Europa League. David De Gea får alltså finna sig i att sitta på bänken.

Jag har svårt att förstå den tanken. Inte för att Romero på något sätt varit dålig i de matcher han spelat under säsongen. Men nu gäller det åttondelsfinal i Europa League, och även om det inte är den mest prestigefyllda turneringen i världen är det ändå en turnering som United inte vunnit tidigare, och som ger en plats i Champions League om man vinner den.

Så, varför inte köra med bästa laget där man kan? Jag menar, en målvakt blir ju inte sliten som en utespelare, så det är ju inte för att vila De Gea som Romero står.

Nedan bilder på när United anlände till Old Trafford tidigare ikväll.

Gustav Brinck-Larsen | 20:10 Startelvan officiell

Simon Peach hade, som brukligt är, korrekt i startelvan. Det troligaste är en 5-3-2 uppställning enligt följande:

Romero
Valencia – Bailly – Smalling – Rojo – Blind
Herrera – Pogba – Mata
Mkhitaryan – Ibrahimovic

Såvida inte Mourinho insett det som undertecknad tyckt länge, det vill säga att Blind gör sig bäst på mittfältet. I så fall skulle elvan kunna se ut så här:

Romero
Valencia – Bailly – Smalling – Rojo
Herrera – Blind
Mata – Pogba – Mkhitaryan
Ibrahimovic

Detta får dock ses som osannolikt då Blind inte spelat mittfältare på oerhört länge i United. Att Mourinho skulle välja att byta position på honom inför en avgörande match i Europa League får anses som osannolikt.

Gustav Brinck-Larsen | 20:01 Och så Rostov

Medvedev; Bayramyan, Mevlja, Navas, Kudryashov, Terentyev; Noboa, Prepelita, Erohkin; Poloz, Azmoun.

Gustav Brinck-Larsen | 19:58 Startelvan?

Enligt Simon Peach på Press Asssociaton startar United så här idag:

Romero, Valencia, Bailly, Smalling, Rojo, Blind, Pogba, Herrera, Mata, Mkhitaryan, Ibrahimovic.

Spontan tanke är att det antingen blir fembackslinje, eller så flyttas Blind upp till mittfältet.

Gustav Brinck-Larsen | 19:47 Det närmar sig

Startelvorna bör bli officiella inom de närmaste minuterna nu och sändningen på Kanal 9 börjar om 45 minuter – åttondelsfinal nummer två på gång.

Jag tror detta blir Pogbas match. Den, till stor del orättvist, utskällde fransmannen får mer än gärna sätta belackarna på plats ikväll.

Gustav Brinck-Larsen | 19:21 Bilder från omklädningsrummet

UEFA:s officiella twitterkonto för Europa League har lagt upp några bilder från omklädningsrummen före match. Om man kan dra slutsatser av startelva skall vara osagt, men tämligen klart är att följande spelare ingår i matchtruppen:

De Gea, Valencia, Jones, Smalling, Blind, Pogba, Carrick, Mata, Ibrahimovic och Rashford. Få in Mkhitaryan där också så har vi min önskade startelva, med Smalling istället för Bailly. Men, som sagt, slutsatser om startelva skall inte dras då samtliga spelare som ingår i matchtruppen rimligen får sina kläder upphängda i omklädningsrummet.

https://twitter.com/EuropaLeague/status/842433789053788160

Gustav Brinck-Larsen | 19:16 Historiken

Förra veckan var första gången Manchester United och Rostov möttes, så får ryssarna är kvällens match första gången de kommer till Old Trafford.

United har spelat fyra hemmamatcher mot ryskt motstånd tidigare, den senaste ägde rum hösten 2015 då CSKA Moskva besegrades med 1-0. De tre tidigare slutade oavgjort, där 2-2 matchen i UEFA-cupen mot Rotor Volgograd 1995 innehåller den mest minnesvärda händelsen, i form av att Peter Schmeichel gick upp på en hörna och skallade in kvitteringen. Tyvärr räckte det inte, bortamatchen slutade 0-0 och Volgograd gick vidare på bortamål.

Gustav Brinck-Larsen | 18:44 Min önskan

Som jag skrivit innan tror jag att United återgår till den typ av formation laget ställt upp med större delen av säsongen, alltså en 4-2-3-1/4-3-3. Den elva jag hoppas på, inom realistiska gränser (det vill säga att Shaw inte kommer starta) är:

De Gea
Valencia – Jones – Bailly – Blind
Herrera – Pogba
Mata – Mkhitaryan – Rashford
Ibrahimovic

Carrick får vila till söndag, då han behövs på grund av Herreras avstängning. I övrigt tycker jag inte det är mycket att orda om. De Gea ska bara stå i en avgörande match, Bailly har varit utanför länge nog nu och framåt passningsskicklighet i Pogba, Mata och Ibrahimovic samt snabbhet i form av Mkhitaryan och Rashford.

Så, med tanke på mitt facit på att gissa startelvor, här har ni hur vi inte kommer starta.

Gustav Brinck-Larsen | 18:30 Mourinho vill få igång publiken

I matchprogrammet berömmer spelarna för deras stora hjärtan och kämparinstinkt.

Han berömmer också publiken och säger att United med deras stöd kan åstadkomma stordåd. Fler och fler engelska journalister skriver att United kommer komma ut med starkast möjliga startelva ikväll. Vad det innebär får vi reda på vid åttatiden.

Gustav Brinck-Larsen | 18:12 Vad händer om…

Jag känner mig alldeles för självsäker inför kvällen. Rostov ska ju bara inte kunna rubba United, det finns liksom inte. Hade de fått med sig en 2-0 seger från förra veckan hade det väl varit en sak, men när det nu räcker med 0-0 eller en uddamålsseger för Unitedavancemang, då skall ju ryssarna inte kunna skrälla.

Och det är en obehaglig känsla, för tänk om det faktiskt händer? Om vi om fem timmar sitter här, utslagna ur Europa League mot ett ryskt mittenlag (Rostov ligger åtta i ligan as we speak)? Vad skulle det säga om United?

Jag har inga svar just nu, så vi släpper det och fokuserar på att istället.

Som det faktum att Manchester Evening News rapporterar att José Mourinho skall ha upprepat för sina spelare att det är förbjudet att vara aktiv på sociala medier när de förbereder sig för match. En inte så subtil pik till Paul Pogba kan man ana.

Gustav Brinck-Larsen | 17:51 De övriga

Det spelas ju sju andra åttondelsfinaler ikväll också. Så här slutade första omgången:

Celta Vigo – Krasnodar 2–1
APOEL – Anderlecht 0–1
Schalke 04 – Borussia Mönchengladbach 1–1
Lyon – Roma 4–2
Olympiakos – Beşiktaş 1–1
Gent – Genk 2–5
FC Köpenhamn – Ajax 2–1

Gustav Brinck-Larsen | 17:33 Förra veckan

En uppfräschning av förra veckans match. Inte den mest händelserika, men Fellainis agerande vid målet är ju värt att se igen.

Gustav Brinck-Larsen | 16:55 Tidiga lagnyheter i korthet

Mourinho har bekräftat att han har exakt samma trupp till förfogande som i måndags, med Zlatan Ibrahimovic som enda tillskott då hans avstängning gäller det inhemska spelet.

Alltså kan varken Wayne Rooney eller Anthony Martial medverka i kvällens match.

Gällande Rooney säger Mourinho: ”Han fick en spark mot knäet, så han kan inte ens gå ut på planen.” 

Gällande Martial utvecklar han mer: ”Martial skadade sig inför Chelseamatchen. Han kunde inte spela då, och är du skadad på måndag kväll är du skadad för tisdagmorgonens träning. Och är du skadad på tisdagsträningen är det inte på grund av idag du inte kan spela på torsdag. Så han är inte ens med i mina tankar, vi har samma spelare som vi hade i förra matchen, plus Ibrahimovic.

Mourinhos engelska är ibland svårtydd, men jag antar att han menar att om en spelare inte kan träna på tisdagen är han inte heller aktuell för spel på torsdagen.

I Rostov saknas Aleksandr Gatskan och Timofei Kalachev, då de drog på sig gula kort sist. Skademässigt är det lika oklara besked gällande Soslan Dzhanaev och Vladimir Granat. Den förstnämnde kan vara tillbaka i mål, men det är osäkert om Granat kommer till spel.

Gustav Brinck-Larsen | 16:02 Karanka kickad

Fem timmar kvar till kvällens matchstart, än så länge är det lugnt och inte mycket att rapportera.

Något som däremot har hänt under dagen är att Middlesbroughs manager Aitor Karanka har fått lämna klubben. Laget, med förre Unitedkeepern Victor Valdes i laget, har endast släppt in 30 mål på 27 matcher. Trots det parkerar de just nu på nästa sista plats i ligan, blott 19 mål framåt (klart minst av samtliga lag) har gjort att de inte skrapat ihop mer än fyra segrar.

Tillsammans med United är Middlesbrough dock det lag som har spelat flest oavgjorda matcher i ligan, tio stycken. När lagen möts på söndag lär spelbolagens odds på 0-0 vara extremt låga…

Gustav Brinck-Larsen | 15:14 Landslagskillar

Fem spelare från United har blivit uttagna till engelska landslagets två matcher nästa vecka. Spelarna är Phil Jones, Chris Smalling, Luke Shaw, Jesse Lingard och Marcus Rashford.

Ingen Wayne Rooney alltså, som inte hinner tillbaka från sin skada. Istället ersätter den lastgamle, men ack så målfarlige, Jermain Defoe.

Gustav Brinck-Larsen | 15:02 England’s hope is United

England har ett hopp kvar i Europa: Manchester United. Leicester är visserligen kvar i Champions League, men låt oss vara realistiska – chansen att de gör en liknande succé som i förra årets Premier League finns inte.

När säsongen nu går in i sin avgörande fas framstår Europa League dessutom som det kanske mest realistiska sättet för United att nå nästa års Champions League. Rent poängmässigt, förutsatt att United vinner hängmatcherna gentemot lagen på topp 4, är det långt ifrån en omöjlighet att nå fjärdeplatsen i ligan.

Men med tanke på oförmågan att avgöra ”enkla” hemmamatcher, samt att det återstående spelschemat dessutom innehåller bortamatcher mot Arsenal, City och Tottenham, gör att det skall mycket till för att United skall lyckas klättra de placeringar som krävs. Visserligen har Liverpool en vana att halka bort och Tottenham gillar även de tappa mot slutet, så vi skall inte ge upp hoppet än. Men med tanke på lagen som återstår i Europa League känns den vägen upplagd för United.

Förra veckans åkermatch, på en plan som nu blivit bedömd som icke spelduglig av ryska fotbollsförbundet, gav ett helt okej 1-1 resultat för United att förvalta nu när Rostov möter upp på Drömmarnas teater. Allt annat än en stabil Unitedseger ser jag som otänkbart.

Hur United ställer upp är anybodys guess. Personligen tror jag det blir tillbaka till det normala, det vill säga en variant av 4-2-3-1/4-3-3 och jag hoppas att fokuset på den potentiella titeln är hundraprocentigt.

Rooney, Martial och Schweinstegier (som väl inte varit aktuell för start, men ändå) missar definitivt matchen, i övrigt är det på gränsen till omöjligt att gissa sig fram till vilken startelva Mourinho väljer idag. Den långe svensken kommer spela, allt annat vore chockerande, men sen är det öppet hela vägen från målvakt till offensivt mittfält.

Avspark 21.05 – nu kör vi!

Powered by LivePress