Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Rostov 1-0

Embed from Getty Images

På torsdagskvällen gästade ryska Rostov Manchester United på Old Trafford i åttondelsfinalen i Europa League. Exakt en vecka innan hade lagen möts på Olimp-2 i en match som slutat 1-1. Det skulle således räcka för United att hålla nollan och alltså spela på resultatet från förra matchen. Men efter 71 spelade minuter petade man ändå in en boll, ett mål som Rostov inte lyckades att ta igen.

Första halvlek

United ställde upp med ett rutinerat lag, ett offensivt lag med förhoppningen om att det skulle bli spel mot ett mål, vilket det också blev i den inledande halvleken. Den första målchansen kom redan i fjärde minuten då Rojo fick chansen på hörna. Hans skott lyckades dock inte leta sig in men målvakten släppte retur. Returen gav sig Zlatan i kast med men utan större framgång. Den tidiga målchansen på hörna blev lite av ett utropstecken för den resterande halvleken. United lyckades faktiskt, tro det eller ej, att producera en del farliga chanser på just fasta situationer vilket man inte lyckats med alls tidigare under säsongen.

Trotts att spelet i luftrummet genererade sina chanser så höll Rostov hemmalaget stången, men det kom sig inte utan en fight. Mkhitaryan brände ett jätteläge efter 30 spelade minuter då han, i ett anfall inlett av Valencia, försökte chippa in bollen bakom Rostovs målvakt men bollen svepte på fel sida stolpen. Fem minuter senare var det Zlatans tur. Svensken gav sig på ett stolpskott som fick målramen att skaka men ännu inget mål.

Embed from Getty Images

Chanserna var således många för Uniteds del och det hade inte känts konstigt om utdelningen kommit både en, två och kanske tre gånger. Men gästerna höll imponerande nog nollan ändå in till halvtidsvila. Frågan var om de skulle lyckas hålla den i ytterligare 45 minuter. Ett Unitedmål hängde onekligen i luften.

Andra halvlek

Den andra halvleken såg till en början inte ut att bli mycket annorlunda än den första, men det blev den. Rostov hade bestämt sig för att inte bara stå och se på när United avancerade in i Europa Leagues kvartfinalomgång, de ville åtminstone försöka ge dem en match. Gästerna flyttade upp spelet och visade fram en offensiv som varit osynlig under de första 45. Framförallt fanns farligheterna hos den tekniske Azmoun som också stod för Rostovs farligaste chans och som tvingade Romero till att ingripa.

Uniteds övertygande spel hade plötsligt kommit i gungning. Snarare var känslan nu att Rostov hade börjat få vittring. De såg chansen att peta in en boll, kanske framkalla ytterligare 30 spelminuter i en förlängning och kanske till och med skjuta Uniteds avancemangplaner om intet. Men istället för ett befarat underläge med 0-1 så vände United på steken i 71 minuten då Mkhitrayan slog ett inlägg, Zlatan klackade och Mata nätade.

Embed from Getty Images

Efter målet slog hemmalaget av på tempo, man ville få tiden att gå. Men Rostov fortsatte att trycka på och lyckades i den sista skälvande slutminuten framkalla en frispark i ett riktigt farligt läge. Christian Noboa stegade fram och fick till ett skott som fick oss att dra efter andan. Men den för dagen mycket stabile Romero hade koll på sitt vänstra hörn och lyckades att stöta bollen utanför.

Avslutande ord

United avancerade alltså till kvartsfinal efter kvällen 1-0 seger. De totala siffrorna skrivs till 2-1. Ett ororsmoment inför kommande matcher är dem skador som börjat hopa sig inom truppen, tillsammans med Zlatans avstängning. Under andra halvlek linkade nämligen Pogba av planen mer befarad skada i baksida lår. Vi får hoppas att det inte är något allvarligare. Även Blind byttes ut i andra halvlek efter huvudskada och både Martial och Rooney står sedan tidigare på skadelistan.