Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: United mot Manchester city, Real Madrid och Barcelona i USA

Att Manchester Uniteds försäsongsturné sommaren 2017 skulle gå till USA har vi vetat en längre tid. I måndags blev detta även officiellt. Natten mellan tisdag och onsdag så avslöjades även motstånd, datum och arenor för turnén.

Precis som det har spekulerats i kommer United att spela mot Manchester city, Real Madrid och Barcelona samt två MLS-lag (LA Galaxy och Real Salt Lake).

Matcherna mot de amerikanska lagen är rena träningsmatcher medan matcherna mot de europeiska lagen är en del i International Champions Cup.

Försäsongen inleds redan lördagen den 15 july, då United möter LA Galaxy på deras ordinarie hemmaarena California State University Center, i Carson ett par mil från Los Angeles. Arenan var en av de första i USA som byggdes för fotboll.

Två dagar senare ska United spela mot Real Salt Lake i Salt Lake. Därefter väntar Manchester city på en ännu inte namngiven plats. Därefter är det vidare till Santa Clara för match mot Real Madrid. Turnén avslutas onsdagen den 26 juli, då United möter Barcelona i Washington.

  • Lördag 15 juli: LA Galaxy (i Carson)
  • Måndag 17 juli: Real Salt Lake (i Salt Lake)
  • Torsdag 20 juli: Manchester city (arena bekräftas senare)
  • Söndag 23 juli: Real Madrid (i Santa Clara)
  • Onsdag 26 juli: Barcelona (i Washington)

United vann med 7-1 mot LA Galaxy sommaren 2014, men då spelades matchen på Rose Bowl. United har aldrig spelat mot Salt Lake.

Sommaren 2015 vann United mot Barcelona i Santa Clara. Senaste besöket i Washington var sommaren 2011, även då för en match mot Barcelona (seger 2-1).

Det vi lär oss här är att José Mourinho förespråkar ett intensivare matchprogram under försäsongen än Louis van Gaal. Mourinho var besviken på att United hade så få matcher inför den här säsongen. Träningsmatcherna mot Wigan och Galatasaray planerades in på Mourinhos begäran.

Det rapporteras också att United kommer att spela en träningsmatch i Europa den 1 augusti. Men det finns utrymme för ytterligare en träningsmatch ifall så skulle önskas.

Premier League börjar den 12 augusti (spelschema släpps den 14 juni).