Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Review teaser

Embed from Getty Images
Vi är redan framme i april nästa gång United lirar igen och det inte bara känns som att det var evigheter sen – det var det också.
Med Moyes och Dödgrävarens epoker i alltför färskt minne är det – femteplatsen till trots – lätt att säga att den här säsongen varit den mest levande sen Den Gamle packade ihop.
Innan DEN RIKTIGA sammanfattningen kommer då Mourinhos första resa med världens vackraste klubb kan jag väl bjuda på lite tankar om vad vi varit med om hittills.
Super !

 • Spelet stora delar av en mängd matcher. Inte sen Fergietiden har vi sett United göra det United har gjort ibland, som mot Boro hemma. Anfalla i våg efter våg efter våg i sann Unitedstil. C’est parfait ! Sen är ju effektiviteten en helt annan historia, men jag njuter bra mycket oftare nu – trots missade chanser – än jag gjort de senaste tre-fyra åren.
 • Zlatan. Visst, grabben har missat fler målchanser än någon annan i ligan, men kom igen! Han kommer att göra över 30 mål i sin debutsäsong i England och det som 35-åring. Gillar också att han ger “200 procent” i varje match. Det är fantasiskt nog dubbelt så mycket som allt. Bara att buga inför sådana prestationer.
 • Baillys vansinne. Älskar’t! Vidic v 2.0! Sen finns det nåt där också, som vi får se ibland och ibland ganska ofta. Men han är ingen ledare. Han är en follower. Han behöver en ledare bredvid sig som kan beordra är galenskaperna ska ske och när de inte ska ske.
 • Juan Mata. Jag tror att vi kommer att se tillbaka på spanjorens karriär i United om tio år och konstatera att han var väldigt underskattad. Han levererar nästan alltid.

Jamais plus:

 • Taktiken vissa gånger. Sluta! Och se nedan.
 • Sjubackslinje. Så ovärdigt. Mourinho har haft en förkärlek för att försvara matcher alldeles för tidigt, sin vana trogen. Han har haft tid på sig att förstå att vissa gånger är det fel, helt fel. Ändå gör han det mot ett Boro som inte kan göra mål om de ens skulle mixtra med målkamerorna. Bisarrt.
 • En anfallsbesättning som är så klen. Bakom Zlatan finns en oslipad Rashford, en urvattnad Rooney och en ostabil Martial. Det går inte att fortsätta så och sen förklara bort alla missade chanser. Jag tänker titt som tätt på uttrycket fox in the box (och då alltid på Francis Jeffers) och en RvN-figur hade inte gjort det minsta ont att förfoga över.
 • Marcos Rojo, Daley Blind, Darmian, Young … alla vänsterbackar som inte är riktiga vänsterbackar borde inte spela vänsterback. Med tanke på att United haft Irwin och Evra under majoriteten av Premier League-åren är det numera en sorgligt eftersatt position. Och viktig.

Point d’interrogation:

 • Var ska han spela Pogba? Fri roll? Utgångspunkt bakom striker eller bakom #10? Det vore intressant att höra Mourinho utveckla sina tankar kring PP. Hade han varit coach i NBA hade han fått den frågan minst två gånger om dagen, och svarat på den två gånger om dagen.
 • Carrick har startat många matcher, igen, denna säsong. Men han har också visat tydliga tendenser på att han inte kan starta många matcher, igen. Hur tänker Mourinho här? Vill han ha en rak Carrickersättare? Om inte, vad tänker han sig i stället?
 • Vilka säljs? På rak arm skulle jag sälja: Jones, Smalling, Darmian, Fellaini och Rooney. Så kommer det givetvis inte att bli. Fellaini verkar vara en Mourinhofavorit och Rooney har ingenstans att ta vägen. Darmian kan komma undan i och med att han har någon slags mångsidighet (i min värld betyder det att han har flera positioner att vara usel på) som attraherar Mou lika mycket som det attraherade Dödgrävaren. Och både Jones och Smalling samtidigt? Nej. Icke.
 • Vad händer med Luke Shaw? Den allra mest intressanta frågan av alla, kanske.
 • Vad händer med Januzaj? Belgaren har inte tänt några stjärnor en masse på Stadium of Light. Grabben är 22 bast och borde kanske börja fundera på varför tomteblossen är så few and far between. 3 assist är allt han har till sitt namn på 20 PL-matcher och utvecklingskurvan står som bäst stilla för honom. Frågade på Twitter vad som borde göras (utelämnade lånealternativet eftersom det känns menlöst i det här läget) och 2 av 3 av röstarna tyckte att vi skulle göra oss av med honom. Vad jag tycker? Ge honom försäsongen i United och sälj innan nästa transferfönster om det inte syns några tendenser till förbättring i både inställning och insatser.


Ingen Jones, Herrera, Smalling eller Zlatan på lördag. Sannolikt ingen PP heller.
Och ingen tv-sändning. Viasat dissar förstås United när läge ges och Ibrahimovic är avstängd så det lär bli till att trolla lite med the www.
Det kommer lite mer innan avspark, kanske courtesy of Lisa.


Bastian Schweinsteiger presenterades i Chicago i går och fick frågan om han kunde hjälpa klubben att vinna en “World Cup”.
Det är nya tider i Bayernpojkens liv.


Rio d.ä (det var inte i går, va?) och hans serie “Being Mum and Dad” drog igång på BBC3 häromdagen. Oerhört gripande. Se.