Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Mourinho sågar anfallskvartetten; Pogba tillbaka i träning

Manchester United spelade igår 0-0 mot West Bromwich Albion på Old Trafford. Ännu ett blytungt poängtapp för United och en Champions League-plats via ligaspelet känns nu avlägsen.

Gårdagens 0-0-match var den åttonde på Old Trafford i ligaspelet sedan Sir Alex Ferguson slutade. Vilket kan jämföras med noll 0-0-matcher under Fergies fyra sista år.

I positivare nyheter verkar det som att Paul Pogba snart är redo för comeback.

Mourinho: Anfallskvartetten saknar kontinuitet i sitt spel

Mer av samma, vi har haft mycket av detta under säsongen,” kommenterade José Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Total kontroll, en otrolig defensiv prestation. Vi spelade med en defensiv linje och en mittfältslinje som kontrollerade allting. Förlorade vi bollen tog vi tillbaka den direkt. Väldigt bra, väldigt solida.

Men den sista tredjedelen och målen, det kom inte. Ibland för att målvakten var magnifik, déjà vu, många gånger är målvakterna magnifika när de spelar här. Andra gånger för att vi inte kan göra mål ens när vi är en mot en med målvakten. Också déjà vu. Och jag tycker inte att domaren gjorde några misstag i straffområdet idag, jag har inte den tanken. Jag tycker bara att Mike [Dean] ledde matchen på ett sätt som passade West Brom, laget som vill stoppa matchen, som vill ta tid och frustrera motståndaren.

Men en match som vi fullständigt förtjänade att vinna. Och vi förlorade två poäng.

Vad saknas offensivt?I fotboll, framför allt i lag som vill vinna saker, behöver du kontinuitet hos individen. […] Idag var Valencia konsekvent i 90 minuter, Ashley Young, Marcos Rojo, Bailly, Fellaini, Carrick var konsekventa. Och de andra var inte det. De andra var ett ögonblick av talang, en bra aktion, nästan mål. Och vi behöver döda motståndare, det är déjà vu, gör du mål vinner du de här matcherna med 3-0 eller 4-0.

Vi är inte konsekventa här, vi missar enkla chanser, vi har stunder eller perioder där vi pushar rejält men så försvinner ett par spelare och du ser dem inte på tio minuter. Och du ser alltid samma killar som är framför tåget och drar det framåt.

För få mål:Du ser antalet mål vi gör i förhållande till fotbollen vi producerar, dominansen vi har. Det är en stor motsägelse. Den som tittar på vår statistik och inte vet tror att vi är ett defensivt lag. Det är helt och hållet motsatsen.

Men du ser hur många mål har Rashford, Lingard, Mkhitaryan, Martial gjort under säsongen. Zlatan och Mata är de med fler mål. Zlatan definitivt och jag tror att Mata kommer efter honom. Om de inte är [här] blir situationen ännu mer så.

Mourinho ville inte kritisera motståndarens taktik men han var mycket nöjd med sin egen matchplan. Han passar också på att hylla Uniteds svit på 19 ligamatcher utan förlust men han medger att sviten inkluderar för många oavgjorda matcher på hemmaplan. Någon tanke på att föredra bortamatcher mot hemmamatcher har Mourinho inte.

Tony Pulis presskonferens

West Broms manager Tony Pulis snackade också på en presskonferens efter matchen. Han var nöjd med sitt lags defensiv men han tycker att hans lag gav bort bollen för enkelt. ”Med bollen måste vi göra det bättre.

Om de gamla Unitedspelarna:Det här var 83:e matchen i rad för [Darren] Fletcher. Han har varit fullständigt enastående. En fantastisk kapten, en bra ambassadör för klubben.

Spelarna jag har värvat från United – och det ska Sir Alex ha beröm för – har alltid haft bra karaktär. De har inte bara varit bra spelare. Darren och Jonny [Evans] har varit exemplariska. Ben [Foster] också.

Om Uniteds oavgjorda hemmamatcher:Jag tycker att United har behövt lite tur. Gör de mål idag är det så svårt för dem. En sak jag vill säga är att jag inte tänker satsa emot att de vinner ligan nästa säsong. Jag känner verkligen att [Mourinho löser det här].

Schweinsteiger målskytt i debuten

För att verkligen slå in hur illa ställt det är med Uniteds målskytte passade Bastian Schweinsteiger på att göra mål när han igår debuterade för Chicago Fire.

Lingard gjorde månadens mål

Jesse Lingards mål mot Middlesbrough har utsetts till månadens Unitedmål i mars.

Pogba tillbaka i träning

Efter gårdagens match tränade flera av Uniteds spelare på Old Trafford. Mest notabelt var att Paul Pogba medverkade på träningen. Andra spelare som tränade inkluderade Zlatan Ibrahimovic, Ander Herrera och Luke Shaw.

Huruvida detta betyder att Pogba är tillgänglig för spel mot Everton återstår att se. Mourinho snackade upp Evertonmatchen redan igår men det som sades då är fortfarande publiceringsskyddat och det är inte givet att Pogbas tillgänglighet diskuterades. Klart är åtminstone att Herrera och Zlatan är tillgängliga igen efter avtjänade avstängningar.