Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinho: Shaw är långt bakom de andra

Det var meningen att det skulle vara presskonferens inför morgondagens match mot Everton. Men det kom att handla nästan enbart om Manchester Uniteds vänsterback Luke Shaw. José Mourinho gick till hårt angrepp mot Shaw och det förefaller vara så att Shaw har gjort sin sista match för United.

Det är svårt för honom att vara med på bänken,” svarade Mourinho på en fråga om vad Luke Shaw måste göra för vara med i Uniteds matchtrupp.

Varför?

För jag kan inte jämföra honom med Ashley Young, Darmian, med Blind. Jag kan inte jämföra sättet han tränar, hans hängivenhet, fokus, ambition. Jag kan inte jämföra. Han är långt efter.

Men han är en engelsk landslagsspelare?

Ja. Joe Hart är en engelsk landslagsspelare och han spelar på lån i Italien.

Biten om Shaw börjar runt 3.55.

Någon anmärkte på att Mourinhos första kommentar på frågan är “vem?“. Men det är ju helt enkelt för att han inte hör frågan (något som sker hyfsat regelbundet), inte någon form av insinuation om att Mourinho har glömt bort vem Shaw är.

Mourinhos kommentarer sätter omedelbart stora frågetecken kring Shaws framtid i United. Enligt Telegraphs James Ducker är United redo att sälja vänsterbacken i sommar. Monacos Benjamin Mendy ska vara ett alternativ som ersättare.

Även Paul Hirst på Times, som hävdar att Shaw tränar extra på egen hand, tror att vänsterbackens dagar i klubben är räknade.

På flera håll rapporteras att relationen mellan Shaw och Mourinho ska ha sabbats helt under matchen mot Bournemouth. Mourinho ska då ha blivit förbannad på att Shaw ska ha pratat med Bournemouthspelare i halvtid. Som ni säkert minns var stämningen upprörd då, sedan Tyrone Mings stämplat Zlatan Ibrahimovic i ansiktet och svensken svarat med en armbåge.

Samtidigt kommer flera rapporter om att Mourinhos behandling av Shaw ska ha förbluffat några av hans lagkamrater och även ledare i United.

Mourinhos kommentarer i lördags kan också ställas i kontrast till managerns kommentarer i början på mars. Då sa Mourinho att “Luke jobbar hårt, han försöker förbättra sig.

Oavsett vad sanningen är – och vi har ju inte hört Shaws egen version – så är det ju Mourinho som bestämmer. Därmed är det svårt att se någon väg tillbaka för Shaw.

Mer från presskonferensen

Nu var det inte bara Shaw som diskuterades på presskonferensen (som hölls efter matchen mot West Brom i lördags). Här är en snabb sammanfattning (mer i videon ovan).

Är det Europa League som gäller? Mourinho svarar att han kommer att ta ut sitt bästa lag så länge United har en realistisk chans att sluta bland de fyra bästa. Skulle den chansen försvinna är han dock beredd att prioritera Europa League fullt ut.

Om laget mot Everton: Kritiken som han riktade mot de offensiva spelarna efter 0-0-matchen i lördags gällde inte bara då utan är återkommande. “Jag fortsätter göra det jag har gjort under säsongen. Jag försöker, jag ger chanser. Kom igen, du har talang. Ingen press, fortsätt. Vi kan inte göra mål.

Mourinho ville inte skylla på avsaknaden av Zlatan och säger att den svenska anfallaren också har missat chanser.

Är Pogba tillgänglig mot Everton? “Jag vet inte.” Mata, Jones och Smalling är ute länge medan Pogba bör vara tillbaka inom kort. Det vi vet är att Pogba tränade efter matchen mot West Brom.

Schneiderlin missar morgondagens match

Evertons manager Ronald Koeman har bekräftat att han har samma spelare tillgängliga mot United som han hade mot Liverpool i lördags. Det betyder att Unitedvärvningen Morgan Schneiderlin inte får chansen att visa upp sig på Old Trafford. Även Aaron Lennon är ute.

Muhamed Besic, Yannick Bolasie, Séamus Coleman, Ramiro Funes Mori och James McCarthy är ute med långtidsskador.

Om United: “Vi vet att de har haft problem hemma. De har haft mycket bollinnehav och har varit det bättre laget i varje match. Vi gillar att spela på vårt sätt, vilket betyder att vi gillar att dominera matchen.

Via Liverpool Echo.

Årsdagen av Chris Kamara show

Vi avslutar med något roligt. För sju år sedan var Chris Kamara utsänd reporter i matchen mellan Portsmouth och Blackburn. Det som utspelade sig blev en modern klassiker!