Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Mourinho i Shaws kropp; några spelare hade verkligen problem

Och igår spelade Manchester United oavgjort på Old Trafford. Hemmamatchen mot Everton slutade 1-1. Jag har inte detaljstuderat Uniteds resultat men kan inte på rak arm minnas någon annan oavgjord hemmamatch den här säsongen.

Efter Uniteds ickeseger var Uniteds manager José Mourinho väldigt pratglad medan Evertons manager Ronald Koeman på ett väldigt bra sätt förklarade varför det går som det går för United.

Mourinhos tankar efter matchen

José Mourinho hade som sagt väldigt mycket att säga efter matchen. Här följer en sammanfattning av det han sade i en intervju med BT Sport och på en presskonferens (som var dubbelt så lång som brukligt) efter matchen. Videoversion under sammanfattningen, medan kommentarerna om Luke Shaw får en egen rubrik.

Dålig prestation, bra inställning:Prestationen var inte väldigt bra, lagkänslan i andra halvlek var fenomenal.” Mourinho tycker att United var mycket bättre i andra halvlek än i första.

Spelarna har problem:Några spelare hade verkligen problem, några fysiskt, andra uppenbart med sina självförtroendenivåer, låga. Svårt att prestera bättre. De kämpade till sista stunden.” Taktiken med att spela långt mot Fellaini och Zlatan var för att det dåliga självförtroendet inte skulle påverka så mycket.

Om Rashford:Marcus Rashford har inte gjort mål sedan i september. Det enda han förtjänar är stöd. Inget annat. Stöd, ingen kritik. Han försöker, han försöker, han försöker.” Vilket ju är en aning märklig kommentar med tanke på hur Mourinho kritiserade de offensiva spelarna efter 0-0 mot West Brom. Managern passar på att säga att Rashford är “fenomenal, otroligt professionell” och menar att det är naturligt att han har problem den här säsongen.

United har 20 ligamatcher utan förlust, men tio av dem oavgjorda:Jag tycker att vi har gått framåt på många sätt. Men jag var alltid en pragmatisk manager, så många gånger har jag kritiserats för det. Nu vill jag inte sälja er filosofi som många gillar att göra. Jag håller mig till siffrorna. 20 matcher utan förlust är otroligt. Men vi måste göra mål för att vinna matcher.

Den offensiva taktiken: På en fråga om han föredrar inövat anfallsspel eller anfallsspel där spelarna tar många egna initiativ, svarar Mourinho att han vill ha båda delarna. “Båda delarna är bara möjliga när självförtroendet är där. Spelar du mer direkt behöver du inte samma kreativitet, det är mer mekaniskt.

Om målskyttet: “Hur många mål har Rashford, Lingard, Mkhitaryan, Ander Herrera, Paul – Paul har rekord i träträffar – gjort? Hur många mål gör vi med de här offensiva spelarna? Inte tillräckligt. Vissa lag gör två mål på tre chanser, vi har en, två, tre, fyra, fem, sex, sju utan att göra mål. Då har vi problem.

Om Rooney: Mourinho säger att Rooney efter matchen mot West Brom fick känningar i båda vristerna. Managern tror inte att Rooney är tillgänglig mot Sunderland. När det gäller Juan Mata så menar Telegraph att spanjoren siktar på comeback hemma mot Anderlecht den 20 april.

Om domarna:Med en videodomare vinner vi matchen, för det var inte offside.” Mourinho ville inte kritisera den assisterande domaren men han menar att de assisterande domarna behöver videohjälp. “Om de har några tvivel [om det var offside eller inte] så fördel för det offensiva laget. Från det jag såg var det inte offside. Men om det är stor tvekan är det mål.

Mourinho om Shaw

Så fick Mourinho en fråga om han var nöjd med Luke Shaws prestation.

Jag säger det till er för jag har redan sagt det till honom. Han hade en bra prestation men det var hans kropp med min hjärna. För han var framför mig och jag fattade vartenda beslut för honom.

Kommunikationen var möjlig för vi var nära, men jag tänkte för honom. När han skulle stänga insidan, när han skulle öppna, när han skulle gå djupt, när han skulle pressa motståndaren. Jag fattade alla beslut åt honom.

Och vi behöver på den här nivån den fantastiska kroppen han har för att spela fotboll. De fantastiska fysiska kvaliteterna han har, den goda tekniska förmågan. Men han kan inte spela med min förståelse för spelet, han måste förstå spelet, han måste tänka. Och han måste accelerera processen. Han är 21 år gammal, han är tillräckligt gammal för att ha en bättre förståelse för spelet.

Men hans bidrag var bra, han hjälpte laget. Han gav oss omedelbart, efter 20 sekunder var han i position för att göra assist. Det var bra för honom. Jag tror att han åker hem med en positiv känsla för hans prestation var positiv. Jag är mycket nöjd med vad han gav oss.

Koeman: United pressar inte från start

Evertons manager Ronald Koeman diskuterade också matchen på en presskonferens. Han tycker att hans lag förlorade två poäng och att Everton kontrollerade matchen. Koeman var missnöjd med att Everton inte utnyttjade något av sina kontringslägen.

Bekvämt att spela mot United:För att Man United spelar annorlunda än Liverpool. Det är olika system, annorlunda press. Jag känner mig själv mer bekväm här jämfört med hur Liverpool försöker pressa. Du vet att United är starka, de har individuella kvaliteter. Men det är inte ett lag som från början pressar, pressar, pressar. Och de har ett annat system och fortfarande ett starkt lag. Men du får mer tid och mer bollinnehav, det är annorlunda.

Zlatan: När jag har bestämt mig får ni veta det

Zlatan Ibrahimovic har återigen diskuterat sin framtid. Citat från Mirror.

Lyssna, om jag hade något att säga skulle jag redan ha sagt det. Vi pratar. Om vi är nära varandra eller långt ifrån så är det inga nyheter. Samtalen pågår, låt oss se vad som händer.

Jag är öppen, inget är klart än. Jag kom hit utan Champions League, jag kom med laget som det var. Det var inte ett lag som var favorit att vinna, jag kom ändå. Jag kom för att hjälpa, jag kom för att göra vad jag kan göra för att göra det bättre. Att ta laget till högre nivåer så låt oss se vad som händer. Jag är 35, mycket måste lösas. Det är inte så att jag är 20 och jag har fem eller tio år till.

Antagligen har jag ett, två eller tre år. Så allting beror på vad du vill och vad klubben vill. Jag kom inte hit för att slösa tid, jag kom för att vinna.

ESPN: Mourinho vill ge Fellaini nytt kontrakt

Enligt ESPN kommer José Mourinho rekommendera att Marouane Fellaini får ett nytt kontrakt. En defensiv mittfältare ska vara prioriterad i sommar men Mourinho ska fortfarande anse att det finns en plats för Fellaini i truppen.

Fellainis nuvarande avtal löper ut efter nästa säsong och det är i första hand tal om att förlänga det med ytterligare ett år.

Pawson dömer på söndag

Uniteds nästa uppgift är mot Sunderland på söndag. Den gången med bortaplansfördel för United. Då får vi Craig Pawson som domare. Hussin och West går på linjen och Jones blir fjärdedomare.

Pawson har gjort nio Unitedmatcher och på dessa har United den fina resultatraden 7-2-0. Senast vi såg Pawson var i 2-1-segern borta mot Crystal Palace i december. Den här säsongen har Pawson även dömt segern i Community Shield mot Leicester.

Sunderland har haft Pawson tio gånger med den förskräckliga resultatraden 1-2-7. Den här säsongen har han dömt deras förluster borta mot West Brom (2-0) och Swansea (3-0).

Pawson har inte gjort någon match mellan United och Sunderland.