Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Everton 1-1

 

Embed from Getty Images

Everton kom på tisdagskvällen på besök till Old Trafford. Med sig hade de skytteligaledare Lukaku som hittills under säsongen gjort hela 21 mål. Men det blev inga mål för hans del. Istället blev det två för Zlatan, men endast ett godkänt.

Hemmalaget hade matchen i sin hand men lyckades inte att förvalta möjligheten. Chanserna kom men precisionen fanns inte där. Istället brände man chanserna mot ett Everton som, efter målet i första halvlek, spelade för att säkra en poäng snarare än att vinna matchen. Gästerna fick som de ville. Det blev 1-1, ett okej resultat mot Everton men ett dåligt resultat utifrån matchbilden.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

De Gea 5

Nyfriserad dagen till ära men det hjälpte inte när Jagielka visade sig ha extra långa ben och petade in 0-1. Ett snöpligt mål som tunnlades in mellan De Geas ben, en De Gea som i situationen stod som fastvuxen på linjen. Enligt min mening borde han gått ut och satt press. Rojo hade hamnat på efterkälken redan från början och behövde hjälp.

Blind 6

Arbetade i det tysta och gjorde det bra. Skapade förmodligen panikartade svettningar hos Evertons målvakter då han fick till en fint skruvad frispark som så när hittade maskorna. Utbytt 45’.

Rojo 5,5

Tar, vilket vi vant oss vid att se, ett stort ansvar i offensiven. Men idag kändes han inte lika trygg och säker som vi sett honom tidigare. Han lyckades inte av att hålla Jegielka stången vid målet och han blev senare frånsprungen av Lukaku. Det märks tydligt att Rojo blivit en ledarprofil i Smallings frånvaro, men igår saknades ledarskapet och det straffades vi för.

Bailly 7

Fick dagen till ära till uppgift att hålla skytteligaledaren borta från målprotokollet, vilket han lyckades med. Framförallt dök han upp gång efter annan när man trodde att Unitedförsvaret blivit bortspelade och räddade upp situationerna. I vanlig ordning var han stark man mot man och han satte hård press på Evertons offensiv.

Young 6

Reaktionerna var många när startelvan kom ut och vi såg Young istället för Valencia. Men jag tycker att han gjorde en godkänd insatts. Framförallt tog han ett stort defensivt ansvar. Däremot saknade jag offensiv tyngd på kanten, hade vart skönt att få lite inlägg serverade på Zlatan och Fellaini som för dagen var starka i luftrummet. Utbytt 65’.

Fellaini 6,5

Bättre än vad jag sett honom på länge. Han levererade fina passningar, skapade målchanser och använde sin starka fysik man mot man. Fellaini hade en bra dag på jobbet! I andra halvlek blev han en offensiv kraft, i sällskap med Zlatan, som utmanade i luftrummet vilket satte press på Everton försvar.

Carrick 5

Igår var inte Carricks dag helt enkelt. Samspelet över lag må inte ha varit på topp under matchens första halvlek men det är i sådana lägen som Carrick ska kliva fram och göra sin magi, det gjorde han inte. Istället gick det för långsamt, det var för förvirrat, för oengagerat. Utbytt 65’.

Herrera 6

Jobbade på och lyckades även att skapa en del. Han visade en bra spelförståelse, framföralt lyckades han att hejda Mirallas och Lukakus fina samarbete och sätta stopp för gästernas farliga offensiv.  Samtidigt kändes det som att det fanns en del förvirring kring mittfältet och att spanjorens funktion på planen idag var något oklar.

Rashford 5,5

I sedvanlig ordning gjorde Rashford försök på försök men inte heller idag ville det sig hela vägen. Skärpan i avsluten var inte på topp. Men trots utebliven framgång är jag glad att se honom försöka. Försätt att försöka för det ställer till det för motståndarna. Hans snabbhet är en enorm tillgång, Evertonförsvararna fick lov att hålla sig på tårna.

Ibrahimovic 6

Tillbaka i startelvan och uppenbart spelsugen. Men det var svårt för honom att få de verkliga målchanserna. Snarare fick han anpassa sig till de omgivande ungdomarna (Rashford och Lingard) som inte riktigt var i synk med honom. Nåväl! Han blev målskytt men vägen dit var lång. Ett bortdömt mål för offside men på tilläggstid räddare han poängen för oss.

Lingard 6

Drar fram över planen med en ungdomlig entusiasm som är befriande. Han var uppenbart spelsugen och ville vara med och bidra till att United tog hela poängskörden i denna match. Likt Rashford gjorde han försök på försök och det ska han fortsätta att göra även om det inte ville sig hela vägen igår.

Pogba 5

Inbytt 46’. Hade standardmåttet på avståndet mellan målribba och marken ökats något hade Pogba legat en bra bit upp i skytteligan denna säsong. Men nu har den inte det. Istället blev det ribbträff igen, denna gång efter frispark från Young. Fransmannen var inte heller särskilt pigg på mittfältet utan tappade en hel del boll. Borde ha fått frispark i närkampen med Gueye(?).

Mkhitaryan 5,5

Inbytt 65’. Blev inbytt för att stärka offensiven och hitta nya vägar att bryta igenom vad som under matchens gång blivit en fembackslinje för ett Everton som försökte rädda poäng. Men Mkhirtaryan lyckades inte åstadkomma jättemycket på sin väg framåt.

Shaw 5

Inbytt 65’. Fick flera chanser till framgång men tog dem inte. Hans självförtroende är inte på topp, vilket man kan förstå, och det syntes i hans sätt att spela. Han såg osäker ut både med och utan boll och tog inga vidare bra beslut.