Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos genialitet och Chelseas sjukdomsursäkter; Young om framtiden; domarval

Två dygn har gått sedan Bobby Madley – fantastisk enligt José Mourinho, usel enligt andra – satte pipan i munnen och förkunnade att matchen mellan Manchester United och Chelsea var över. Det är nu bara dryga två dygn tills det är avspark mellan United och Anderlecht men fortfarande är det segern mot Chelsea som dominerar.

Blandat från söndagens match

Ingen tvekan om att söndagens match var en taktisk triumf för José Mourinho. Chelsea mäktade inte med ett enda avslut på mål. Det var första gången det skedde i Premier League sedan september 2007.

Även den gången var det på Old Trafford och också då slutade det med en 2-0-seger för de goda. Louis Saha och Carlos Tevez gjorde målen för Sir Alex Fergusons lag medan Chelsea led av att inte längre ha José Mourinho på bänken.

Den här gången var det med Mourinho som manager för United. Efter segern rapporteras det att Mourinho hade förutsett Antonio Contes drag. Bland annat ska Mourinho ha sagt till sina spelare att Conte skulle byta in Cesc Fàbregas när United hade utökat till 2-0. Vidare fick spelarna veta att Mourinho då skulle svara med att byta in Michael Carrick för Jesse Lingard.

Som ni säkert minns blev det exakt så.

Mourinho ska emellertid inte ha fått någon hybris av söndagens seger. Managern ska fortfarande veta att laget måste förstärkas ordentligt inför nästa säsong.

En av höjdpunkterna i söndags var Paul Pogbas tackling på Diego Costa.

Efter Chelseas förlust tog Antonio Conte på sig skulden. Ett par dagar senare presenteras dock nya ursäkter. Det rapporteras att Diego Costa och Victor Moses båda ska ha haft problem med sjukdom under matchen. Marcos Alonso tvingades kliva av efter uppvärmningen på grund av sjukdom.

Young vet inte vad som sker i framtiden

Ashley Young bar kaptensbindeln i söndags och var förstås stolt. Huruvida han har någon framtid i United är mindre självklart.

Jag har alltid sagt att jag vill spela så mycket som möjligt,” säger Young enligt Manchester Evening News.

Vad framtiden har att bjuda på är jag inte så säker på. Jag koncentrerar mig bara på varje match och när managern kallar på mig kommer jag att ge 100 procent och försöka spela så bra som möjligt. […] Jag har ett år till på mitt kontrakt och sedan ett optionsår efter det. Så om det är någonting som behöver diskuteras så måste du fråga managern.

Mata jobbar hårt för att komma tillbaka

José Mourinho har prognostiserat att Juan Mata ska vara tillbaka först i slutet på maj. På sin egen blogg skriver Mata att han “måste ha tålamod och fortsätta tränar för att komma tillbaka så fort som möjligt.” Möjligen öppnar han för en tidigare comeback än managern indikerade: “Jag känner mig bättre varje dag.

Spanska domare på torsdag

Då United tar emot Anderlecht i Europa League på torsdag blir det med spanska domare. Alberto Undiano Mallenco är huvuddomare. Raúl Cabanero och Diego Barbero Sevilla är assisterande domare med Carlos Gómez och José María Sanchez Martinez är extra assisterande domare. Roberto Alonso gör jobbet som fjärdedomare.

Undiano har gjort två Unitedmatcher. För sex år sedan dömde han Uniteds seger på Stamford Bridge i Champions League. Han dömde också 2-1-segern borta mot Cluj i oktober 2012.

Undiano har inte dömt Anderlecht tidigare.

Taylor dömer på söndag

När United reser till Burnley på söndag blir det med Anthony Taylor som domare. Collin och Kirkup går på linjen med Mason som fjärdedomare.

Taylor har gjort 17 Unitedmatcher (12-1-4), varav fyra matcher den här säsongen. Senast 3-0-segern borta mot Leicester. Tidigare segern borta mot West Brom, 0-0-matchen borta mot Liverpool och 2-0-segern mot Southampton.

Burnley har haft Taylor tio gånger (4-2-4). Den här säsongen deras förluster borta mot Swansea och Leicester samt deras seger hemma mot Crystal Palace.

Taylor har inte dömt någon match mellan United och Burnley.

Notabelt är att ligamatcherna på tisdag och onsdag nästa vecka har fått domare. Däremot är det fortfarande inte bestämt vem som ska döma Manchesterderbyt den 27 april.

Fokus Europa League

Och med det lämnar vi Chelsea bakom oss och fokuserar fullt ut på Anderlecht.

Mourinho och en ännu inte namngiven spelare håller presskonferens under morgondagen. Vi återkommer givetvis med en rapport därifrån.

Res med oss till Manchester!