Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Jag är trött, spelarna är nog tröttare; Jones och Smalling måste vara modiga

Sent igår kväll skickade Marcus Rashford Manchester United till semifinal i Europa League (lottning 13.00). Det blev dock mycket svårare än det var tänkt och det var först efter förlängning som segern säkrades.

Ytterligare problem för United i och med tunga skador på Zlatan Ibrahimovic och Marcos Rojo. Beskeden om de skadorna är fortsatt knapphändiga och vi får avvakta bättre besked. I alla omständigheter ser det ut att vara givet att de båda spelarna är otillgängliga mot Burnley på söndag.

Uniteds mål igår

Henrikh Mkhitaryan satte 1-0 efter förarbete från Rashford:

Marcus Rashford satte 2-1 efter förarbete av Fellaini:

Mourinhos presskonferens

José Mourinho var inte sugen på att göra en presskonferens igår kväll. “Jag gör det här, jag gör söndagstidningarna, jag gör Manchester United, jag gör… Kan jag åka hem nu?” sa Uniteds manager till Uniteds presschef innan presskonferensen ens hade startat.

Vi behöver åtminstone ingen som översätter, försökte någon för att muntra upp Mourinho. Svaret från managern var en djup suck.

Managerns sammanfattning:Jag är lättad, jag är glad. En svår match, en svår motståndare. Så jag är trött, jag föreställer mig att spelarna är tröttare. Men vi är i lottningen imorgon och drömmer fortfarande om att vinna turneringen.

En fråga om David de Geas framtid viftas bort. En ännu dummare fråga om en lyckocharm fick ett ickesvar.

Chans för Rashford? “Han kan inte spela varje match. Jag litar alltid på spelare med en speciell mentalitet.” Mourinho indikerar också ett missnöje med att Rashford sannolikt spelar U21-EM i sommar. “På prestationsnivån gick han månader utan att göra mål. Men mentaliteten fick mig att lita på honom. Andra killar kan kolla på honom.”

Rashford är i fin form.

Om Luke Shaw: “Luke Shaw gjorde något nytt för mig. Men det betyder mycket för mig. Efter 90 minuter, innan jag visste att jag var tvungen att byta ut Zlatan hade [Shaw] kramp och Young skulle komma in. Han sa till mig ‘jag spelar med kramp, inget problem’. De här sakerna får mig att lita på spelare.”

Status för Zlatan, Rojo, Jones och Smalling

Jag vill vänta men min känsla är inte bra. För båda. Jag vill vänta och jag vill vara optimistisk men jag är inte det,” sa Mourinho på presskonferensen efter matchen.

Mourinho räknar med bättre besked först om ett par dagar.

Rojo ska i den mixade zonen ha sagt att han är okej.

Vi kan dock konstatera att den argentinska försvaren haltar kraftigt.

Tid att vara modig: “Vi har Daley Blind, som har erfarenhet från positionen. Jag tycker att det är tid för Smalling och Jones att vara modiga. Att riskera. För laget måste du göra allting, det är så jag tänker. Du kan inte göra mirakel, så mirakel förväntar jag mig inte. Men du måste försöka göra allt för att accelerera processen.”

När kan Jones och Smalling vara tillbaka? “Om det var jag tror jag imorgon.” Mourinho avfyrar sedan ett snett och svårtolkat leende, skakar på huvudet och säger nej.

“De kan inte skapa mirakel. De har skador. Även med en galen mentalitet kan de inte spela på söndag. Det finns inga mirakel. Men med en speciell känsla kan du vara [tillbaka] tidigare än förväntat. Istället för mitten av maj kan du vara tillbaka i början på maj.”

De Gea i årets lag

I skuggan av Europa Leagues kvartsfinaler passade spelarföreningen PFA igår på att utnämna årets lag i Premier League.

Manchester United representeras av en spelare i form av målvakten David de Gea. Det är fjärde gången och tredje gången i rad som De Gea får en plats i årets lag.

Zlatan är nominerad till priset som årets spelare i England men anfallsplatserna i årets lag gick till Romelu Lukaku och Harry Kane.

I stort har spelarna lyckats rätt bra med laget. En kanske kan argumentera att De Gea fick platsen på gamla meriter. Däremot borde det kanske ha funnits en plats för Antonio Valencia som högerback.

Ett stort misstag är dock att Gary Cahill får en plats i laget. Han är inte ens nära att vara en av ligans två bästa mittbackar. Jösses, killen är ju inte ens topp två i sitt eget lag!

Telegraph: United vill ha Dier

Enligt Telegraph är United intresserade av Tottenhams mångsidiga defensiva spelare Eric Dier. Andra rapporter har placerat Michael Keane i United men Telegraph menar att José Mourinho ska vara desperat att värva Dier.

Keane ska istället vara en potentiell ersättare för Dier i Tottenham.

Europa League-lottning 13.00

Klockan 13.00 idag lottas semifinalerna i Europa League. Manchester United är enda kvarvarande engelska lag, inte bara i Europa League utan i alla Uefas turneringar.

Det tre möjliga motståndarna är:

  • Lyon, som slog ut Besiktas efter straffar. United är favorit att vinna turneringen, därefter följer Lyon.
  • Ajax, som tog en bragdartad seger mot Schalke. Ajax hade 2-0 att gå på från hemmamatchen men Schalke gick upp till lika. När Veltman sedan blev utvisad efter 80 minuter såg det ut att vara kört för Ajax. Schalke tog också ledningen i förlängningen men Ajax kom tillbaka med en man mindre. Viergever gav Ajax bortamålsfördel och i det absoluta slutskedet satte Younes spiken i kistan.
  • Celta Vigo, som höll ut för 1-1 borta mot Genk. Det räckte till 4-3 totalt.
Res med oss till Manchester!