Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Europa League: United mot Celta Vigo i semifinal

Embed from Getty Images

Marcus Rashford klev fram i förlängning och sköt Manchester United till semifinal i Europa League. Semifinalerna lottades idag och United ställs mot Celta Vigo. Första matchen spelas på bortaplan.

Det blir alltså svenskmöte i semifinalen, då John Guidetti som bekant spelar i den spanska klubben. Hur många svenskar som står på planen i maj är dock oklart, då både Guidetti och Zlatan Ibrahimovic klev av gårdagens kvartsfinaler skadade.

Om Celta Vigo

Celta Vigo ligger i skrivande stund på tionde plats i spanska ligan, de har spelat in 44 poäng på 31 matcher. Laget spelar, inte helt oväntat, i staden Vigo som ligger i den spanska regionen Galicien. Detta innebär att det blir en resa så gott som rakt söderut för United.

Laget kvalificerade sig för Europa League genom att sluta sexa i ligan förra året. I höstens gruppspel slutade de tvåa bakom Ajax, och har sedan dess slagit ut Shakthar Donetsk, Krasnodar och Genk.

Spelaren som sticker ut mest i laget är anfallaren Iago Aspas. Den 29-årige spanjoren har gjort fem mål på tio matcher i Europa League, och 16 mål på 28 matcher i ligan. Det placerar honom exempelvis framför en viss Antoine Griezmann i den inhemska skytteligan och bara tre mål bakom Cristiano Ronaldo. Han var också med i Spaniens senaste landslagstrupp och fick hoppa in både i EM-kvalmatchen mot Israel samt träningsmatchen mot Frankrike.

Som nämnts ovan har Celta Vigo även dem en svensk anfallare, John Guidetti. Det kommer alltså bli en svensk i finalen på Friends Arena, om det blir killen som är född och uppvuxen i staden (ja, Solna ingår i begreppet Stockholm) eller killen som invigde arenan med att göra fyra mål får vi se.

Manchester United och Celta Vigo har aldrig tidigare mötts.

Tid och datum

Den första matchen spelas torsdagen den 4 maj med retur en vecka senare den 20 april. Mellan de båda matcherna har United bortamatch mot Arsenal i Premier League.

Exakt starttid för matcherna återkommer vi om, men det troliga är 21.05.

Lottningen i sin helhet

Celta Vigo – Manchester United
Ajax – Lyon

Lagen som anges först börjar hemma.

 

Res med oss till Manchester!