Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Imponerande deluxe!

 
Embed from Getty Images
Förutsättningarna var inte de lättaste: Seger var ett måste för att kunna sätta press på City och Liverpool, men det saknades som bekant några spelare. När Mourinho dessutom bänkade några givna startare blev det upp till “B”-laget att besegra ett erkänt hemmastarkt Burnley.
Och det gjorde de. Dessutom med emfas.
23 raka utan förlust – och vi har fortfarande två vägar in i höstens Champions League.
Imponerande deluxe.
Stod vi upp och applåderade:

 • 1-0-målet var en klassisk Unitedomställning med mycket fart och kvalitet. Martials behandling av Joey Barton var skön att skåda. Först dribblingen, sen farten och hur han bara skakade av sig den gamle Filosofen. Herreras precisa passning och Martials coola avslut var gräddan på moset.
 • Eric Baillys andra halvlek var enastående. Han är lagets överlägset bäste spelare på att blockera skott och i andra halvlek i dag var han också bäste försvarare totalt sett. Och hela planens.

Magnifikt:

 • Paul Pogba hade ibland lekstuga på mitten, som när han lattjade innan 2-0-målet. En hårsmån från att äntligen få hitta nätet igen innan han fick fansens hjärtan att kollektivt stanna när han satte sig ned för byte. Förhoppningsvis bara en klassisk “känning” och ingen baksida lår eller nåt annat jävla skit. Han är alltför viktig under slutspurten för att försvinna.
 • 0 skott mot Chelsea, 0 skott i eftermiddag. David De Gea behöver inte slita hund nuförtiden, trots manfallet i hans försvar. Defensiven fungerar vidare i en av ligans två största och mest svårforcerade murar. Bara Spurs har släppt in färre mål.

Otippat:

 • Daley Blind var på förhand dömd till en säkerhetsrisk, både av fans och media. Och holländaren har inte direkt dansat fram som mittback tidigare, men i eftermiddag var han hur stabil som helst (bortsett från ett par tillfällen där hans långsamhet satte käppar i hjulet). Flest bollåtertagningar och brytningar av samtliga spelare på planen och näst flest rensningar och överlag en mycket habil insats. Förtjänade definitivt inte sin 4 i MEN.
 • United tog alltså tre poäng på Turf Moor utan den här potentiella uppställningen: Valencia, Jones, Smalling, Rojo, Shaw – Mata, Carrick, Mkhitaryan – Rashford, Ibrahimovic. Det är, trots allt, imponerande.

Tacksamt:

 • Oavsett hur usel han blivit på senare år, kaptenen, så har han fortfarande kvar instinkten att leta sig in på rätt ställe i straffområdet. Vid två tillfällen i första halvlek var han där och båda gångerna tofflade han iväg ett avslut. Andra gången rullade den precis lagom retsamt mycket över mållinjen. 251 and counting …
 • Med Ibra på väg mot operationsbordet och Rashford på bänken gav Mourinho Martial ansvaret att åstadkomma någonting framåt. Och även om det inte blixtrade kring den unge fransosen lämnade han planen med 1+1. Kan han hitta Rashford-formen sista månaden är mycket vunnet. Det gjorde nog inte jätteont hos Unitedpamparna efter hans 1-0, trots att Monaco nu ska ha x antal miljoner efter sitt förra underbarns 25:e mål i Unitedtröjan.
 • Inga nya skador (med Pogba-Bailly-brasklapparna). Det behövs inga fler, tack så mycket.
 • Jag var nog inte ensam om att frukta att United skulle backa alltför mycket i andra halvlek. Men Burnley fick inte ut någonting. Dels för att de inte kunde, men dels för att de inte tilläts heller. Och här ska Fellainis närvaro premieras. Belgaren drog på sig mängder med frisparkar i första halvlek, men efter paus hade han koll utan att ta till otillåtna metoder.

Något negativt då?

 • Inte mycket att gnälla på efter en distinkt trea på bortaplan med de förutsättningarna. Men ska man leta efter nåt så kan man väl tycka att kantspelarna Lingard, Darmian, Young och Rooney kanske kunde kommit förbi sin gubbe lite oftare. Men: Det var endast en av dom som ens försökte (Young) – antagligen på order från bossen.
 • Och Darmian har jag fortsatt väldigt svårt för. Ofarlig offensivt, hur lätt som helst att passera defensivt. Blixtrar till med fina insatser då och då, men det är oftast månader emellan.
 • Det här med tröjor med skadade spelares namn på har jag svårt för. Visst, jag förstår att spelarna (eller marknadsavdelningen, eller båda två) tycker att det är en fin gest, vilket det må vara, men neeeeej. Och var går gränsen för hur skadad man ska vara för att “få en uppvärmningströja”? Mata har ju inte fått nån? Inte Phil Jones heller, mig veterligen, trots att han ju är mer skadad än tillgänglig. En ny företeelse (inget minne av att vare sig Vidic eller Wilson eller Ando fått någon) som vi kunde klara oss utan.

Sist:

 • Fyra av sex återstående ligamatcher är på bortaplan och med tanke på Uniteds facit på resande fot är det inte någonting negativt. Topp 4 lever i allra högsta grad vidare.
 • Mkhitaryan, Carrick och Rashford lär vara med från start i derbyt på torsdag. Liksom Pogba, Bailly (om skadefria), DDG, Blind och Herrera. Sen är det väl öppet om några platser, trots allt.