Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Burnley – Manchester United

Embed from Getty Images

United åkte till Turf More och fick en relativt lätt resa till seger och tre nya poäng. Tre viktiga poäng som behövs i den allt tätare striden i toppen. Med en match mindre spelad ligger man nu tre poäng bakom Liverpool på tredjeplatsen och en poäng från den åtråvärda fjärdeplatsen.

Det var gästerna som tidigt tog kontroll över matchen. För Burnleys del handlade det alltså om att fokusera på defensiven när United ständigt ställde om spelet och kontrade. Efter en rad kreativa varianter så lyckades också United att ta ledningen genom Martial, en ledning som sedan utökades med hjälp av Rooney.

Det första målet

Det var tydligt att United ville uppåt och framåt, både på plan och i tabellen. Kontringarna duggade tätt under den första halvleken och det var just vid ett sådant tillfälle som matchen första mål också kom. Martial ställde i den 21:a matchminuten om spelet och lyckades, med hjälp av Herrera, att spela sig fri från en vilt kämpande Barton.

Embed from Getty Images

Målet var kliniskt både vad gäller uppspelet och avslutet. Skönt för Martial att få näta igen och visa att han är beredd att hjälpa till att fylla de luckor som nu uppenbarat sig på grund av skador i truppen.

Rooney målskytt

Rooney var tillbaka från start, blott hans andra sedan den 17 december. Att kaptenen varit borta från spel under en längre perioder syntes så klart på plan men likväl gjorde han avtryck i matchen. Hans 251:a mål i Unitedtröjan kom 39 spelade minuter och det kom efter ett fin fint samarbete mellan Pogba och Martial.

Embed from Getty Images

Efter att Pogba spelat fram till Martial och Martial i sin tur lyckats att spela bort Burnleys försvarare trodde man att fransmannen skulle få näta för andra gången i matchen. Men trotts att MArtial lyckades att peta in bollen mellan benen på Burnleys målvakt ville den inte riktigt ta sig över mållinjen. Istället blev det Rooney som tog chansen och gav bollen en extra knuff över mållinjen. Målet i sig är inget som förtjänar någon extra uppmärksamhet, det var förarbete som var spektakulärt. Men att Rooney nu är tillbaka är värt att hurra för.

Fransmännen klev fram

Med flera tunga skador i truppen är United ett sargat lag. Då behövs det profiler som kliver fram och visar vägen. Idag var Pogba en av de som åtog sig den uppgiften. Han fick den tacksamma uppgiften att spela offensivt på mittfältet mot en 34 år gammal Joey Barton som hade svårt att hänga med när spelet ställde om. Pogba tog tillfället i akt och visade upp en rad pigga och offensiva löpningar som både skapade chanser för honom själv och hans lagkamrater.

Embed from Getty Images

Martial var den andra i laget som jag vill ge en extra eloge. Han fick chansen som nia och tog den. Han hade en energi i sitt spel där han ständigt sökte luckor och spelade smart. I 80:e minuten kunde han således kliva av plan med både ett mål och en assist i protokollet. En mycket fin insatts!