Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Att ge upp är inget alternativ

Embed from Getty Images

Igamentum cruciatum anterius genus och igamentum cruciatum posterius genus, båda av. För er som skolkade från anatomilektionerna kan jag berätta att det är korsbanden jag pratar om och det är inte vilka korsband som helst, det är Zlatans korsband.

En medioker torsdagsmatch mot Anderlecht som slutade på ett så mycket mer anmärkningsvärt sätt. Kanske det ändå blir just denna match som vi kommer att minnas allra tydligast. När vi alla i 93:e matchminuten såg hur Ibrahimovic ben, efter en nickduell, liksom bågnade bakåt i den mest otäcka av vinklar. Kanske var det sista gången vi såg honom. Båda korsbanden av. Vem vet hur lång tid det tar att komma tillbaka.

Packa väskorna

Det är lätt att bli pessimist i såna lägen. När en 35 år gammal fotbollsspelare sliter av såväl främre som bakre korsbandet så finns det inte mycket kvar att hoppas på. Packa väskorna, tacka för sig. Men frågan är om det är lika självklart när den 35 åriga fotbollsspelaren är Zlatan. Skulle Zlatan acceptera att avsluta karriären på detta viset? Skulle Zlatan acceptera att den sista bilden av honom blir en då han linkade ut från Old Trafford en torsdag i april snarare än en där han firar ytterligare en framgång?

Embed from Getty Images

”En sak är säker. Jag bestämmer när det är dags att sluta och inget annat. Att ge upp är inget alternativ. Vi ses snart.” Snart. När är snart? Att säsongen är över är det inget snack om men finns det en tid efter det för Zlatan och United? Jag var den som direkt gick ut och sa ”Tack. Det var kul så länge det varade.” Att det skulle bli något mer än det här kändes allt för otänkbart. Men sen slogs jag av insikten att det ändå var Zlatan som jag talade om. Om det är någon som skulle se en dubbel korsbandsskada som en verklig utmaning, en utmaning som väcker tävlingsinstinkten så är det han.

Han kommer tillbaka

”Det här kanske är någonting som kan tagga honom, att komma tillbaka från en svår skada. Det skulle kunna göra honom ännu större än vad han redan är.” Ja Pernilla Wiberg, jag tror faktiskt att det skulle kunna göra det. Att han omättliga törst efter framgång och storhet även vinner denna gång. Dubbel korsbandsskada? Äsch, det är väl inga problem.  Lite på rehab på det så blir det väl bra.

Embed from Getty Images

Vi har nu haft vår tid av sorg. Insikten om att vi och Zlatan inte längre är lika med sant, åtminstone för denna säsong, har sjunkit in. Ett tungt avbräck som känns, framförallt i hjärtat men också på planen. Det finns ingen som kan påstå att det finns en spelare som i dagsläget kan fylla Zlatans skor, ta hans plats. Men vi har spelare som är mer än välkomna att göra ett försök och jag tror att de kan göra det riktigt bra. I väntan på att Zlatan kommer tillbaka, för jag tror att han kommer tillbaka, så finns det en sprittande entusiasm för att se vad denna tid har att ge till laget.

Låt korsbanden läka. Låt tiden ha sin gång. Jag är inte orolig, jag känner mig trygg.

Res med oss till Manchester!