Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Valencia tillbaka på torsdag, Pogba har bra chans; konkret intresse för Griezmann

Ett par dagar före Manchesterderbyt meddelas positiva skadenyheter, detta då Antonio Valencia förväntas vara tillbaka i spel. Paul Pogba och Ander Herrera ska också ha en chans att vara tillgängliga för Manchester United i bortamatchen mot Manchester city på torsdag.

I andra nyheter noterar vi att silly season börjar komma igång på allvar.

Valencia, Herrera och Pogba kan spela på torsdag

Enligt ESPN förväntas Antonio Valencia kunna spela mot Manchester city. Valencia har haft problem med utmattning i musklerna sedan landslagsuppehållet i mars. Uniteds högerback har därför missat några matcher, däribland bortamatchen mot Burnley i söndags.

Manchester Uniteds skadeproblem är stora för tiden och Ander Herrera påstås slita med en fotskada. Herrera förväntas detta till trots kunna spela mot city.

Även Paul Pogba ska ha en god chans att vara tillgänglig på torsdag. Förhoppningen om att fransmannen ska vara spelklar sägs ha växt efter helgen.

Annars återstår att se om José Mourinho lyckas övertyga Phil Jones eller Chris Smalling att spela med smärta.

Skadeproblem i city

Även Manchester city har stora skadeproblem inför derbyt. Sergio Agüero, David Silva och Fernandinho klev av med skadekänning i FA-cupsemifinalen mot Arsenal i söndags. Den trion bedöms som tveksamma inför derbyt, vilket även gäller John Stones och Gabriel Jesus. Stones och Jesus har varit ute ett tag men är nu aktuella för spel.

Bacary Sagna förväntas missa matchen medan Ilkay Gündogan inte förväntas vara tillbaka förrän i september.

Ett halvår för Rojo

Definitivt ute på torsdag är den argentinska försvararen Marcos Rojo. Det rapporteras om ett halvårs rehabilitering innan han kan vara aktuell för spel. Stämmer det så är det tal om comeback i mitten av oktober.

Närmare besked dröjer och först efter genomförd operation kan en bättre prognos ges.

Zlatan till USA för att opereras

När det gäller Zlatan Ibrahimovic rapporteras det att han ska resa till USA imorgon för att undersökas av experten Freddie Fu. Valet av Fu ska vara oväntat, då fotbollsspelare just nu tenderar att välja europeiska läkare. Fu ska ha rekommenderats av Milans medicinska avdelning.

Hur lång tid Zlatan kan vara ute är fortfarande mycket ovisst, men det talas om nio månader.

Herrera: Det blir säsongens match

Rapporterna om en skada på Ander Herrera ska vi kanske ta med en nypa salt. ”Det kommer att bli säsongens match,” säger han nämligen inför derbyt på torsdag.

”Vi är en poäng bakom dem och om vi vinner har vi chansen att sluta topp fyra. Men om de vinner kommer det att bli väldigt svårt för oss. […] Vi är i bra slag för tillfället, i en bra svit och vi respekterar dem. Men vi gör många bra saker och vi måste visa det på torsdag.”

Herrera har samtidigt snackat om hur det gick till när han blev Unitedspelare.

Newcastle till Premier League

Vi gratulerar Newcastle United som igår tog steget tillbaka till Premier League.

Ryktesbörsen: Konkret intresse för Griezmann

”Vi är i ett läge där vi tar in information från klubbar som har ett konkret intresse,” säger Antoine Griezmanns agent Eric Olhats i fransk teve enligt Guardian.

”Det finns en oundviklig klausul på 100 miljoner euro, så det begränsar antalet kandidater. Du har United, city, Chelsea, Barcelona och Real Madrid. United var de första som träffade oss och är de som har varit mest konkreta med sina önskemål.”

Om vi ska tro på Independent så ska United också vara intresserade av att värva Andrea Belotti från Torino. Den italienska klubben påstås kräva 84 miljoner pund för sin anfallare.

Över i Spanien påstår den mycket Real Madrid-vänliga tidningen Marca att United är redo att diskutera David de Gea med Real Madrid.

Atkinson dömer derbyt

Premier League meddelar att Martin Atkinson kommer att döma Manchesterderbyt på torsdag. Burt och Nunn gör jobbet som assisterande domaren medan Swarbrick blir fjärdedomare.

Atkinson rankas som en av de absolut bästa domarna i England och han är mycket erfaren. United har haft Atkinson 35 gånger (21-6-8). Senast vi såg honom var i 2-1-segern borta mot Blackburn i februari. I december dömde han 3-1-segern mot Sunderland. Mindre positiv var hans första Unitedmatch den här säsongen, då det blev förlust 4-0 mot Chelsea.

Manchester city har haft Atkinson 38 gånger (22-5-11). Senast dömde han deras 2-0-seger borta mot Sunderland i mars. Han dömde även deras 2-1-seger hemma mot Arsenal i december.

Atkinson har gjort tre Manchesterderbyn. Tror vi på omen så är det definitivt ett gott omen att Atkinson dömer på torsdag. Hans första derby var den fantastiska 4-3-segern i september 2009. Sju månader senare var han domare när Paul Scholes nickade in segermålet på tilläggstid.

Senaste gången Atkinson dömde ett Manchesterderby var i december 2012. Då var United överlägsna på City of Manchester Stadium och gick ifrån till 2-0. Sedan hade Atkinson den dåliga smaken att blunda för en solklar straff och istället kontrade city in en reducering och därefter även en kvittering. United skrattade dock allra bäst då Robin van Persie avgjorde på tilläggstid!

Swarbrick dömer på söndag

Det kan vara läge för José Mourinho att fjäska för fjärdedomare Neil Swarbrick på torsdag. Swarbrick ska nämligen döma hemmamatchen mot Swansea på söndag. Beswick och Wilkes blir assisterande domare med Jones som fjärdedomare.

Swarbrick har gjort åtta Unitedmatcher (4-2-2). Senast 1-1-matchen mot Everton i april.

Swansea har haft Swarbrick 19 gånger (6-4-9). Senast då de förlorade med 3-1 mot Chelsea i London i februari. På fyra matcher den här säsongen har Swarbrick fått se Swansea släppa in tolv mål.

Tre av de där målen var mot Manchester United, i 3-1-segern i november. Mindre skoj var matchen 2015, då Swansea vann med 2-1.