Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mourinhos presskonferens: Ingen Pogba imorgon, Herrera och Valencia klara; och lite Barton

Embed from Getty Images

José Mourinho mötte pressen inför morgondagens match mot Manchester City. På presskonferensen bekräftades att Valencia är tillbaka i spel, Herrera likaså – men också att Paul Pogba inte kommer kunna spela matchen mot City.

Det var på en direkt fråga som Mourinho svarade nej på om Pogba kommer vara tillgänglig, vi får därför utgå från att han talar sanning och inte försöker spela någon form av psykologiskt spel mot Guardiola. Vi tar presskonferensen i ordning, bortsett från början av den då Mourinho ombads jämföra morgondagens match med en boxningsmatch som tydligen äger rum i helgen.

Om kampen mot City och Guardiola och vad det skulle betyda för United och fansen att sluta före dem: “Det betyder ingenting, det betyder ingenting. Om vi slutar femma och de slutar sexa är vi före dem, men det betyder ingenting. Om de slutar trea och vi fyra är de före oss och betyder mycket. Det här handlar inte om Pep, det här handlar inte om City, det här handlar om målsättningar och kampen om målsättningar. Och vi vill försöka spela Champions League-fotboll och vi har fortfarande två dörrar öppna.”

Om Zlatans framtid: “Framtiden är en stor operation, en lång period av återhämtning. Men framtiden är också i händerna på en väldigt stark kille, mentalt väldigt, väldigt stark, som omedelbart skrev i sociala medier att han kommer sluta när han vill, inte när folk tror. Så för mig ser det ut som att han inte tänker ge upp, och att han kommer kämpa. Och jag är väldigt glad över det, för det är den Zlatan jag känner. Han har kämpat hela sitt liv, det var det jag sa till honom, ‘du har kämpat hela livet sen du föddes, jag ser ingen anledning till att inte kämpa’.”

Om Zlatans framtid är i United: “Jag vet inte, jag vill inte veta, jag är inte intresserad av det, jag bryr mig inte om det. Jag vill bara att den svåra operationen skall vara över och, såklart, tror vi att han är i fantastiska händer för att återhämta sig från skadan, förbereda sig mentalt för nästa steg. Och jag tror nästa steg alltid kommer vara något han verkligen vill, vilket jag sa före skadan, i perioden med tveksamheter kring hans framtid. Jag sa alltid att han är mycket viktigare än jag själv och vad jag vill, det är vad han vill. Jag vill alltid att spelarna skall vara lyckliga och välja sin framtid, och jag tror att det är vad som kommer höända. Men nu, före en så viktig operation, är det alltid svårt att prata om vad som kommer härnäst.”

Om skador [det blev lite av en dialog mellan en Mourinho och en journalist]: “Valencia är tillbaka.

Vi spelar med det vi har, vi kämpar med vad vi har. Jag litar på killarna, och vi kör med allt vi har tills säsongens sista sekund. Vi är kämpar, killarna är kämpar, så vi kör.

“Paul [Pogba] nej, Ander [Herrera] ja.”

Om hur Manchesterklubbar han tror slutar topp fyra och om han tror United slutar före City: “Jag vet inte.”

Det ser alltså ut att bli ett fjärde Premier League-matchen utan Pogba den här säsongen. Skall man se det positivt, och det föredrar vi, så kan vi ju konstatera att de tre tidigare slutat med två segrar och en oavgjord. Att matcherna varit mot Bournemouth, Middlesbrough och West Ham kan vi strunta i nu.

Vi avslutar med lite andra nyheter från England, den första om Joey Barton.

Betting Barton

När United i söndags mötte Burnley stod Joey Barton för en rätt medioker insats på Burnleys mittfält. Den matchen blir sannolikt hans sista i Premier League på ett bra tag då han idag blivit avstängd 18 månader för att under en tioårsperiod lagt drygt 1200 spel på fotbollsmatcher, något som inte är tillåtet enligt FA:s regler.

Barton skriver på sin egen hemsida att han skall överklaga domen. Han erkänner de faktiska omständigheterna men tycker domen är för hård, och han konstaterar också att om längden på avstängningen står fast kommer det sannolikt innebära att han går i pension från fotbollen.

West Hams och Newcastles kontor genomsökta

Enligt flera engelska medier har kontor hos både West Ham och Newcastle genomsökts av polis, då de misstänks för skattebrott. Enligt The Guardian skall även Newcastles VD ha gripits.

Läs mer här på The Guardian och Sky Sports.

Res med oss till Manchester!