Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Swansea it is – the end is nigh

Embed from Getty Images
Fem matcher kvar i ligan, minst två i den mindre diton. Det närmar sig slutet på ännu en märklig säsong och frågan hänger fortfarande i luften: Hur ska vi ranka Uniteds säsong? Det spörsmålet är fortfarande, otroligt nog, inte helt enkelt att svara på.
Så här långt kan vi konstatera exempelvis följande, i jämförelse med Moyes och Dödgrävaren:

  1. Fotbollen har varit mer värd att ägna tid åt. Med tanke på att Dödgrävaren föregick är det ingen sensation, men det uppskattas ändå.
  2. Resultaten har varit aningen mer framgångsrika. 24 raka utan förlust, kryssen till trots, skrattas inte bort i en handvändning. Trots att mer än en tredjedel av matcherna slutat oavgjort i ligan …
  3. Mourinho har vunnit ligacupen, nått semin i Europa League och har fortfarande chansen på topp 4. Fixar han en buckla till och en CL-plats till av bara farten ligger han nära till att få godkänt.
  4. Skadehelvetet lever vidare, med flaggan i topp. I den här frågan finns ingen lösning.

Fem matcher återstår, varav tre tack och lov är bortanför Old Trafford. Jag bävar lite inför Swansea som ju måste vinna om Hull reser hem från sydkusten med tre poäng i eftermiddag. Då skulle man nämligen ha fem poäng upp till räddning med bara tre omgångar att lira.
Tombolan är mindre innehållsrik än den varit på mycket länge och jag funderar på hur mycket Mourinho funderar på hur kan kunde skänka bort Memphis, Schneiderlin och Schweinsteiger utan att plocka in någon ersättare. Ingen av de inblandade kunde förstås ana att Afrotanken skulle få tuppjuck, Mata opereras och att Zlatans knä skulle trasas sönder, eller att Timothy Fosu-Mensah skulle trixa axeln ur led som striker i ett derby, men ändå. Han fick frågan om det var ett misstag på presskonferensen i går och utvecklade lite:
“To have lots of players without playing is something the players don’t want. We didn’t tell Morgan we wanted to sell him. Morgan asked, ‘Please sell me, I want to go. I want to play every game.’
“Sometimes there is always this dilemma, to keep a bigger squad but the players don’t want to stay. Even young players, when they’re not playing, they ask to leave so it is very hard.”
Jag förstår honom, men samtidigt var det ju den truppstorleken han ville ha så vad hindrade honom från att plocka in nån i fönstret? Ed? Apropå Mr. Woodward har jag ägnat honom alldeles för lite uppmärksamhet den här säsongen, vilket jag uppskattar innerligt.
Anyway, om jag vore Mourinho skulle jag (inte bara se gladare ut utan också) ta ut denna elva mot Wales finest:

DDG

Darmian – Tuanzebe – Blind – Shaw

Herrera – Rooney

Young – Lingard – Martial

Rashford

På detta sätt vilas åtminstone Bailly, Carrick, Pogba (som säkert skulle ha kunnat spela), Valencia och Mkhitaryan inför Vigomatchen och ett hyfsat spelskickligt lag – med minst åtta landslagsspelare – ställs på benen. Dessutom ett gäng unga pojkar i Shaw, Bailly och Martial som har mycket spring i benen och inte behöver så mycket vila.