Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Det kan vara mycket att kräva

 

Embed from Getty Images

Fyra omgångar kvar på säsongen. Fyra matcher som kräver fullt fokus från alla lag som vill placera sig väl, både i toppen och i botten. Om vi håller oss till toppen så ser vi där ett riktigt getingbo. Efter Chelsea och Tottenham, som båda skapat sig stabila försprång, är det i dagsläget inte mer än nio poäng som skiljer trean Liverpool från sexan Arsenal. Till det bör då också läggas att Arsenal har två matcher mindre spelad. Det är tight och United har en rad tuffa matcher framför sig.

Kan tyckas rimligt

Utan att börja snegla på de matcher som står för dörren i Europa League så kan vi lugnt konstatera att vi behöver ett United i toppform för att kunna skörda ordentligt såhär på upploppet av säsongen. Det kan tyckas rimligt att kräva av ett lag som United att de ska presenterar på topp när när man säger att det står Champions Leaguplatserna på spel. Men ser vi till de senaste veckornas minfält som sprängt truppen i bitar så är det att kräva mycket, men jag kräver det likväl.

Embed from Getty Images

Det första eldprovet kommer på söndag, då möter vi Arsenal på bortaplan. Många av er kanske ställer er frågande till om detta verkligen är ett eldprov. Hur kan det bara ett eldprov att möta ett Arsenal som stadigt tappat fotfästet ju längre säsongen gått och därmed halkat efter i toppen. Men vi ska inte glömma bort det faktum att Arsenal är Arsenal och att United, när vi får chansen nästintill aldrig är beredd att ta den. I detta läge är vi i desperat behov att plocka de där tre poängen, en desperation starkare än Arsenals om ni frågar mig.

Är en förlust troligt?

En poäng skiljer i dagsläget de båda Manchesterlagen åt. City har 66 inspelade poäng och United 65. Skulle vi förlora mot Arsenal och City i sin tur vinna mot Crystal Palace är förutsättningarna plötsligt 69 mot 65 med tre matcher kvar. Dessutom skulle en vinst för Arsenal innebära att de smyger upp på 63 poäng och har goda förutsättningar till en stadig poängskörd i kvarvarande matcher mot Stoke och Sunderland och en tuff men inte omöjlig match mot Everton.

Embed from Getty Images

En förlust för nått utav lagen skulle självklart vara ett hårt slag i denna täta toppstrid. Men hur troligt är det att det blir en förlust för oss? Som vi alla sett så har det blåst ordentligt kring Londonlaget. De segrar som man lyckats att leverera har varit långt ifrån stabila. det har varit ömsom vin, ömsom vatten. I raden av förluster återfinns bland annat en 3-1 förlust borta mot Bromwich. En match där Arsenal styrde spelet från början till slut men ändå lyckades att släppa in en boll redan efter 12 minuter. Så sent som i april vann Arsenal en match mot Middlesborough, kanske inte något att höja på ögonbrynen för tänker ni. Men till historien bör läggas att Arsenal var hårt pressat av ett offensivt Middlesborough och att man, trots 61 % i bollinnehav satte sig i et reducerat reducerad läge i 50:e minuten.

En annan sak hemma

Men hur ser statistiken ut på hemmaplan, för det är faktiskt det som gäller för Arsenal på söndag. Jo, där kan vi inte annat än att konstatera att statistiken är god. Endast ett kryss och en förlust på hela säsongen. Men sen bör vi också komma ihåg att de aldrig blivit riktigt testade på hemmaplan denna säsong. Detta är faktiskt det första riktigt tunga mötet som de ställs inför, bortsett från City som man mötte i april och då kryssade. Men nu är det game on och jag tror inte att varken Arsenal eller Arsene känner att en seger är självklar, Uniteds gedigna skadelista till trots.

Embed from Getty Images

Jag har således inte mycket att säga om söndagens match. Det enda jag med säkerhet vet är att vi behöver tre poäng. Tre poäng som ska plockas med hjälp av ett reservbetonat lag, i slutet på en lång säsong, inför en rad svåra matcher. Jag vet att det kan vara mycket att kräva, men jag kräver det likväl.

Res med oss till Manchester!