Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Arsenal – Manchester United 2-0

Embed from Getty Images

Inför avspark var det två lag med hängande huvuden som möttes på Arsenal Stadium. Arsenal har sakta dalat genom tabellen och United har gett upp hoppet om en topp fyra-placering, i alla fall om man ska tror Mourinho.

Känslan var att det skulle komma att bli en ganska avslagen match, en kryssmatch i mellanmjölkens tecken. Länge såg det också ut att bli just så men två snabba mål från Arsenal förändrade matchbilden avsevärt och vi lämnade London med en förlust.

Först halvlek

Den första halvleken inleddes trevande. United hade procentmässigt övertaget vad gäller bollinnehav men Arsenal hade chanserna som verkligen hotade, även om de var få. Medan minuterna tickade på vände spelet. Arsenal tog mer och mer kommandot i matchen och hotade med ett frejdigt spel. Dock blev det aldrig riktigt farlig förutom vid ett tillfälle. Tillfället kom efter gott samspel mellan Sanchez och Ramsey och höll på att försätta United i underläge när Jones hamnade på efterkälken.

Embed from Getty Images

Jones, och övriga backlinjen var ett frågetecken på förhand. Namnen var väl kände, möjligen med undantag från Tuanzebe, men de flesta av spelarna hade inte många spelminuter att falla tillbaka på. Detta syntes. Det krävdes inte mycket för att United skulle börja skaka i defensiven. Förvirringen blev påtaglig vid flera tillfällen när Arsenal tryckte på framåt och satte press på försvararna. Det kändes inte tryggt men på något sätt lyckades vi ändå täppa till.

Framåt fick vi vad man antagit att vi skulle få. Martial och Rooney var de som kom till avslut medan mata och Mkhitaryan spelade fram till dem. Arsenal hade dock gjort sin hemläxa och stängde effektivt av Martial i hans snabba löpningar. Inte heller Rooney hade någon större framgång trots flera tappra försök. Den första halvleken slutade alltså mållöst.

Andra halvlek

Inga byten när andra halvlek drog igång, således inga skador vilket alltid är en lättnad. Men om vi skulle gå för vinst kändes det som att det skulle behövas en förändring framåt. Jag efterfrågade mer fart.

Förändringen kom, men inte av den anledning som jag önskat. Efter att Arsenal gjort två snabba mål, det gick endast tre minuter mellan första och andra målet, kom Lingard och Rashford in på plan. Rashford gjorde sig direkt synlig med sina snabba löpningar och vassa inlägg, men utan resultat. Resten av laget verkade redan ha skrivit hem förlusten.

Embed from Getty Images

Målen som kom för Arsenal kom plötsligt, oannonserat. Det första kom när Xhaka testade skott utifrån. Skottet styrde på Herrera vilket ställde de Gea som inte han backa hem. Det andra målet kom på nick av Wellbeck efter inlägg av Oxlade-Chamberlain. Två mål där oron kring vår backlinje besanades och som innebar att den resterande delen av halvleken blev en fraktsträcka.

Arsenalspelarna var nöjda. Nöjda med tvåmålsledning på hemmaplan mot ett reservbetonat United. De slog således av på takten och ville mest få tiden att gå. Det kom ändå ett litet glädjeämne för oss unitedsupportrar innan domaren Andrew Marriner blåste av. Nykomlingen McTominay som testade skott på tilläggsminuter. Visst, något klent men ändå på mål.

Vinsten för Arsenal innebär att de fortfarande är med i racet om fjärdeplatsen, åtminstone enligt Viasats studio. För Uniteds del innebär förlusten att man nu ligger fyra poäng från kvalplatsen, men vad gör väl det när vi ändå ska vinna Europa League.

Res med oss till Manchester!