Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Motståndarkollen: Celta roterar, Tottenhamchoke och Chelsea så gott som klara

Embed from Getty Images

Med facit i hand ställde José Mourinho ut ett lag som inte hade några nycklar för att vinna mot Arsenal. Vad som var en topp fyra-plats i egna händer förbyttes till att Arsenal istället har femteplatsen i egna händer före United. Med tanke på hur länge United legat sexa under säsongen kan väl det i och för sig vara en trygg position att landa på.

Uniteds närmaste konkurrenter har blandat och gett i helgen. För ovanlighetens skull inleder vi motståndarkollen utomlands. Med tanke på att Mourinho gett upp ligan och istället enbart har fokus på Europa League känns det rimligt den här gången.

Även Celta har gett upp

Malaga – Celta Vigo 3-0

Celta Vigo bytte nio spelare mellan torsdagens match mot United till söndagens ligamatch mot Malaga. Målvakt Álvarez och mittback Cabral var de enda två som fick fortsätta i startelvan, och Cabral blev utbytt efter 59 minuter när Malaga precis gjort 2-0.

Vad som hade kunnat bli en tuppfäktning om mittenpositioner blev istället en rätt behaglig kväll för Malaga. Celta hade något mer boll, men det var Malaga som skapade chanserna och gjorde målen. Inte för att det spelar någon som helst roll för något av lagen, de har varken något att hämta uppåt i tabellen eller något att oroa sig för nedan.

Aj då, Tottenham

West Ham – Tottenham 1-0

För Tottenham gick i helgen titeltåget, och man blev själva kvar på stationen. Laget hade fredagsmatch mot West Ham, och åkte på en blytung 1-0 förlust efter att Manuel Lanzini gjort matchens enda mål i den 65 minuten. Rättvist? Nej, inte direkt. Men lagets särskilda målskyttar (Kane och Dele Alli) lyckades inte konvertera någon av alla de chanser laget skapade för att ta hem segern.

Med tre omgångar kvar kan Tottenham rent matematiskt vinna titeln, men då krävs tre segrar samtidigt som Chelsea inte tar mer än två poäng. Så nej, det blir mer all säkerhet en andraplats för Tottenham.

http://gty.im/679389234

Ketchup på det

Manchester City – Burnley 5-0

För Manchester City blev det, tyvärr, raka motsatsen som för Tottenham. Ett tidigt ledningsmål, redan i andra minuten, av David Silva och fyra mål i andra halvlek gav City en rejäl boost i kampen om topp fyra. 26 avslut, vara tolv på mål, jämfört med Palaces fem med två på mål talar sitt tydliga språk.

Det här var, framförallt under den andra halvleken, ingen kul match för Palace. Kanske ville de att deras sista matcher i ligan skulle betyda något, vem vet? Nu är de i alla fall inte helt avskrivna från nedflyttningsstriden.

Att han aldrig lär sig

Liverpool – Southampton 0-0

James Milner missade en straff, för första gången sedan 2009. Eller, egentligen skall det sägas att Fraser Forster räddade den, för den var i ärlighetens namn inte dåligt slagen. Men oavsett så är det är i princip det vi kan ta med oss från den här matchen.

Klopp har, som Klopp alltid gör, kört slut på sitt lag, så när våren nu är här på riktigt går laget på tomgång. De får ändå anses ha en god chans att klara topp fyra, men det skall verkligen inte tas för givet. Om Arsenal vinner sina två hängmatcher och får med sig fem plusmål ligger lagen exakt lika. Och vi skall ju inte helt avskriva Uniteds chanser att komma före Liverpool. Inte än.

Embed from Getty Images

Motivationen var chanslös

Chelsea – Middlesbrough 3-0

Med tanke på att Middlesbrough var tvungna att vinna för att fortfarande ha en teoretiskt chans att hålla sig kvar och Chelsea faktiskt kunde förlora utan att nämnvärt riskera titeln fanns före matchen en möjlighet för klichén “motivation slår klass”. Men icke då, Boro var lika tafatt som vanligt.

http://gty.im/680468296

Två bolltapp på egen planhalva följdes av två passningar in bakom förre Unitedförsvararen Fabio, och vips hade Chelsea 2-0 efter dryga halvtimmen och titeln än mer säkrad. För Middlesbrough väntar Championship till hösten, det är helt klart efter kvällens match. Och vad annat är att vänta? Har man gjort 26 mål efter 36 matcher blir man inte kvar i Premier League. Att Boro inte ligger sist har de enbart David Moyes att tacka för.

Res med oss till Manchester!