Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Tottenham – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Manchester United slutar femma eller sexa i Premier League. Det står klart efter att laget gjort en mycket svag insats borta mot Tottenham, men ändå bara förlorat med 2-1.

Det var en match som det känns som att Manchester United knappt ens försökte i. En defensiv disposition från start, där Axel Tuanzebe sattes på specialuppdrag i att markera bort Christan Eriksen. Tyvärr kan han inte markera bort honom på fasta situationer, eftersom Eriksen tar dem allihop, och dansken är involverad i Tottenhams båda mål genom att slå först slå en kort hörna som leder till mål och i början av andra halvlek slå en frispark som Harry Kane skarvar i mål.

Okoncentrationen

1-0 i sjätte minuten, 2-0 tre minuter in i andra. Båda efter fasta situationer.

Vid första målet är det Wayne Rooney som skall ta hand om Victor Wanyama efter en hörna, men ger honom ett par meter och förgäves själv försöker hoppa efter bollen. Vid det andra kramar Chris Smalling om Harry Kane bakifrån istället för att på riktigt försöka nå bollen. För mig sammanfattar dessa tafatta försök till försvarsspel till stor del den här matchen. Det blev bara två mål, det hade kunnat bli betydligt fler om Tottenham satt lite mer fart.

http://gty.im/683000830

Martial försökte

Länge var Anthony Martial ganska dålig i matchen. Han startade som central anfallare, och efter 18 minuter hade han ett farligt skott som smet precis utanför stolpen nere hos Lloris. Sedan var han totalt bortplockad av Tottenhams starka defensiv.

Men efter dryga timmen kom ett dubbelbyte, där en av effekterna blev att Martial gick ner till vänsterkanten och Wayne Rooney klev fram på topp. Och från vänsterkanten visar Martial mer på de sista trettio minuterna än vad hela laget presterade under första halvlek, vilket visserligen inte säger så mycket.

Embed from Getty Images

Det är också Martial som sätter upp reduceringsmålet. Han lurar skjortan av Kieran Trippier på högerbacken och spelar sedan osjälviskt snett inåt till Rooney som (via Verthongen) stöter bollen i mål.

Sista tio minuterna får han lite hjälp i form av snabbhet, då Marcus Rashford byttes in. Tyvärr lyckas de inte skapa några superlägen, Rashford har ett halvt friläge som han bränner, så United tar sig inte ikapp. Men det fanns ändå några försök från Martial, det är något positivt att ta med sig.

Första halvlek

Jag har snuddat på det, men det förtjänar en egen rubrik.

För första halvlek var, trots att det bara stod 0-1 när den var klar, oerhört svag. Statistiken visar att United lyckades med tre brytningar på hela halvleken (Eric Baily stod för två av dem) och knappt kunde utmana framåt. Det var Martials skott, i övrigt ingenting.

Ett mer fokuserat Tottenham hade kunnat gå ifrån med både tre och fyra mål, det var ofokusering från dem samt fina räddningar från David De Gea som höll kvar United.

Efter en sån här match måste laget bryta ihop och komma igen. Att ha två ytterligare såna har insatser före finalen av Europa League kommer inte duga, då kommer laget komma med rejält stukat självförtroende till den matchen.

Res med oss till Manchester!