Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Hoppas att ni inte dödar mig när ni ser laget

Gårdagens match stökades av. Det blev mållöst mellan Southampton och Manchester United. Blickarna var redan före matchen riktade mot Stockholm och Europa League-finalen mot Ajax om en vecka. Först ska dock även säsongens sista Premier League-match stökas av, då United välkomnar Crystal Palace till Old Trafford på söndag.

Matchen på söndag kommer se flera a-lagsdebutanter för United, så mycket har José Mourinho avslöjat.

“Det är frustrerande för mig. Jag hoppas att ni inte dödar mig när ni ser laget [mot Crystal Palace],” sa José Mourinho på presskonferensen efter gårdagen match. 

“Söndag är en annan historia. Jag tror att i alla länder i världen skulle matchen vara på lördag. För söndag, vi är sexa, det spelar ingen roll. Crystal Palace är säkra [från degradering]. I stunden som Palace vann mot Hull måste matchen vara på lördagen.”

Om söndagens match: “Jag hoppas att fansen på Old Trafford på söndag stöttar laget, att de förlåter viss naivitet och viss brist på självförtroende. Och jag hoppas att Big Sam visar att han är en bra vän och tar det långsamt. Att han säger åt Zaha att ta det lugnt och att han lämnar Benteke hemma.”

Vilka spelar mot Palace? “Jag berättar inte för er. Jag tar med mig Mitchell, han var på bänken [mot Southampton], McTominay, han var på bänken. Givetvis Axel [Tuanzebe], givetvis Eric Bailly. Och [Matthew] Willock kommer också. Josh Harrop kommer, Zachary [Dearnley] kommer.

“Pogba kommer att komma. För Pogba har inte tränat eller spelat sedan hans pappa dog. Jag kommer att använda två eller tre av mina grabbar, rotera under matchen för att spara dem. Men jag måste ge lite struktur med fyra eller fem av mina grabbar för att ge stabilitet till pojkarna. För jag tror inte att pojkarna ensamma är i skick att spela matchen.”

Vidare bekräftade Mourinho igen att Joel Pereira står i mål för United. “Nästa match spelar Joel sin första match i Premier League och pojken förtjänar också det.”

Matthew Olosunde har varit med på en del a-lagsträningar på slutet och följde även med till London inför matchen mot Arsenal, även om det då blev en plats på läktaren. Så där har vi ytterligare en spelare som kan vara aktuell för spel på söndag. I övrigt är Devonte Redmond och Regan Poole de spelare som har mest speltid i reservlaget. Callum Gribbin skulle kunna vara en joker i sammanhanget.

Ingen fara med Mata: “Mata skickade jag in för att duscha. Jag ville inte riskera något, att han stannade ute och svettades. Mata var bara kontakt, inga problem alls.”

Fellaini däremot… “Marouane ja, Marouane säger att det inte är någon bristning, men han säger det från sin erfarenhet. Han har haft bristningar i sin karriär. Han säger att han inte tror att det är det, att han bara hade en dålig känsla i hamstringsmusklerna. Normalt, om vi tror och litar på hans känslor ska han vara okej.”

Kan Romero vara förstamålvakt i United? “Jag tänker inte på om [De Gea] lämnar, för jag hoppas att han inte lämnar. Jag tycker att vi behöver två toppmålvakter och en ung målvakt på toppnivå. Det är vad vi har.”

Mourinho pekar igen på att förhållandet mellan David de Gea och Sergio Romero är väldigt bra, vilket är mycket ovanligt.